Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szigeti Viktor nyerte a Magyar Snowboard Bajnokságot

2016.04.08. MSBSZ

Szigi két év kihagyás után sem rozsdás, kiélezett versenyben porolta el a mezőnyt. Szusszantunk egy nagyot a havas szezonzáróra, hiszen zajlott az élet a hazai snowboard háza táján az elmúlt hetekben. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne szívünk csücske ez a verseny (is), így lelkesen számolunk be róla.
Boti és Szigi Fotó: @Králik Dániel
Sok éve nem látott hóviszonyok, népes mezőny és kitűnő hangulat. Röviden így írhatnánk le a 24. Dockyard Havas Szezonzárót, ami sok éve március közepén fogja össze a hazai havas sportokat, és jelent egyúttal méltó szezonzáró élményt több ezer magyarnak.
@Jávor Zoltán
@Jávor Zoltán
A négy napos hosszú hétvége eleve kedvezett az eseménynek, de március közepén hagyományosan sok magyar választja célként az ausztriai Kreischberg pályarendszerét. Ez nagyban a közel negyed évszázada itt megrendezett snowboard- és síversenyeknek és az ezt övező programoknak is köszönhető. Idén is több ezer magyar síelt, snowboardozott és mulatott a stájerországi síterepen, ahol 4 napon át küzdöttek a hazai havas sportok ifjabb és korosabb képviselői. Síben a sokak által várt parallel szlalomon kívül magyar kupafutamot rendeztek óriás-műlesiklásban, ahol közel 200 nevező állt rajthoz 24 kategóriában (minitől az amatőrön át a profik mezőnyéig).
@Jávor Zoltán
@Jávor Zoltán
Ez egy ausztriai versenyen igen tekintélyes létszám. Sok éve itt rendezik a síkrossz magyar bajnokságot is, amit igen sokan várnak, hiszen ez a szezon monotonitását megtörve egy izgalmas küzdelmeket hozó versenyszám. Itt a felnőtt férfi mezőnyben megingathatatlannak bizonyult Kovács Barnabás, aki sokadik címvédésen van túl. Big airben Jordán Belián kimagasló fölénnyel lett a legjobb.
@Králik Dániel
@Králik Dániel
Snowboardban a sikeres mátraszentistváni országos diákbajnokság után egy újabb kiemelkedő versennyel folytatódott a szezonunk a muraui Országos Snowboard Bajnoksággal és Diák Kupafutammal.

Örömteli volt látni, hogy alpin számokban újra felbukkant egy lelkes, tehetséges, friss generáció, így lehet mire alapozni a szövetség építkező munkáját. A fiatalok a Magyar Snowboard Szövetség tagjai vezetésével közös edzéseken vehettek részt, ahol szabad csúszásokkal és tűzött kapus tréningekkel fejleszthették tudásukat.

A versenyeken számtalan kiemelkedő teljesítményt láthatott a közönség, mind a válogatott tagjaitól, mind pedig az új felfedezetteink soraiból.
Németh Örs a „nagy öregek” közül 2 bajnoki címet is hazavitt, míg krosszban a felnőttek között idén először induló Csillag Dávid igazolta a várakozást és elhozta a bajnoki címet.
@Jávor Zoltán
@Jávor Zoltán
A freestyle mezőny idén egyetlen versenyszámban, big air-ben küzdött a bajnoki címért, a verseny pedig az utóbbi évek legjobb csatáját hozta. Négy komoly esélyes is volt a felnőttek között, ahol a verseny napjára ideutazó Szigeti Viktor tudott hajszállal nyerni. Szigi két évvel ezelőtt visszavonult a versenysporttól, így eléggé ütősre sikerült az alkalmi visszatérése. Egy cab 900-at és egy backside 720-at ugrott a versenyen, mely után így értékelt:
„Az utóbbi években nem volt elég erős az utánpótlás Magyarországon, emiatt egyre kevesebb az induló a hazai felnőtt versenyeken. Ebből az apropóból jött az ötlet, hogy én is rajthoz állok. Bár a többiekhez képest nem nagyon volt lehetőségem edzeni, elég motivációt találtam az induláshoz. Két évvel ezelőtt itt volt az utolsó versenyem a sérülésem előtt, ezért fura, de jó érzés is volt egyben. A sérülésem óta nem indultam nemzetközi versenyen. Mint minden sportolónak, egy hazai bajnoki cím nekem is mindig sokat jelent.”
Szigeti Viktor Murauban Fotó: @Králik Dániel
Szigeti Viktor Murauban Fotó: @Králik Dániel
A második helyen a felnőtt freestyle válogatott tagja, a kaposvári Kis Benedek végzett, egy backside 720-szal és egy backside 900-zal:
„Az idei OB-n csak big airt rendeztek, amin összesen öten indultunk, és ezt elég rossz volt látni és tapasztalni. Az ugrató viszont nagyon jól sikerült, és az időjárás is klasszik muraui napsütés, plusz 10 fok. A kis mezőny ellenére szerintem ezen az OB-n volt a legnehezebb nyerni, sőt, a dobogóra jutáshoz is olyan trükkök kellettek, amikkel az elmúlt 10 év magyar bajnokságait nagy valószínűséggel meg lehetett volna nyerni. Hármunk között nagyon szoros volt, igazából bármi lehetett volna a kimenetel.”

A dobogó harmadik fokára a 15 éves kecskeméti Fricz Botond állhatott fel, köszönhetően egy óriási frontside 720-nak és egy backside 720-nak.

A kis létszámú felnőtt mezőny ellenére a fiatalabb korosztályok létszámán már meglátszik a szövetség utánpótlás-nevelő munkájának eredmény, ezért a magyar snowboard válogatott szövetségi kapitánya, Bekényi Ádám, bizakodó a jövőt illetően:
„Nagyon jó érzés volt látni, hogy ilyen sok fiatal indult ezen a viadalon. Reményeink szerint egyre többen és többen lesznek, létrejön egy jó snowboardos csapatszellem, és egy egészséges versengés alakul ki köztük. Bízom benne, hogy több leendő válogatott sportolót láthattam a versenyen, és töretlen lelkesedéssel fogják űzni ezt a csodálatos sportágat!"
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.