Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Aranyvasárnap lesz a snowbordosok világnapja

2015.05.26. Árvay Sándor

Jubileumra készülnek a deszkások: karácsony előtt, december 20-án, vasárnap tartják világszerte a World Snowboard Day, a hódeszkás világnap ünnepét, mely immár tizedik a sorban. A sportág népszerűsítése érdekében számos bemutató, verseny és játék, nagy buli lesz szerte a világban. Hazánk sem marad ki a sorból.
WSD a Westend Bevásárlóközpont tetőteraszán
WSD a Westend Bevásárlóközpont tetőteraszán
Nem csak a tradicionálisan erős télisportos európai országokban és Észak-Amerikában, hanem Dél-Koreában, Japánban, Indiában, Peruban, Brazíliában is megtartják idén a WSD-t. Az ünnepnapon a legtöbb helyszínen nem csupán ingyenesen használhatók a pályák, hanem bemutatók, felszerelés tesztelés, és egyéb móka várja a boardosokat.
A 2014-es World Snowboard Day alkalmából a világ csaknem ötven országában, több mint száz helyszínen parádéztak a deszkások.
Még a hó nélküli Dél-Amerika sem maradt ki a sorból: a kontinens megszállott riderei Peruban homokdeszkás bemutatóval népszerűsítették sportágukat, Brazíliában pedig egész napos ünnepet tartottak, s videós, filmvetítéses műsorokkal, koncertekkel, hatalmas barbecue-partival toboroztak új híveket a deszkázásnak. Németországban a kezdőknek tartottak gyakorlati oktatást, Csehországban felszerelés-teszt egészítette ki a programot, Oroszországban fényképet kapott ajándékba minden szereplő.

A világot átölelő, több mint százezer embert megmozgató rendezvény a környezet védelmére buzdít száguldás közben is: ne szemetelj az erdőben, amit eldobnál, vidd el a zsebedben a következő tárolóig! A magyarországi rendezvények is mindig szem előtt tartva a jó ügyet, felhívják a figyelmet a környezetvédelemre.

Hazánkban minden évben nagy dobás a világnap. Akadt olyan esztendő, amikor snowboardosok lepték el Budapest belvárosát. Volt úgy, hogy a Gödör teraszán szervezték a találkozót, de meghódították már a Westend magaslatait is, s 30 méter hosszú utcai pályán, a hosszú lépcsősoron, a korlátokon és mobil boxokon lecsúszva, látványos trükkökkel szórakoztatták önmagukat, sporttársaikat és a nagyszámú publikumot.
Snowboard Day a Mátraszentistváni Síparkban - Fotó: Horányi-Névy András
Snowboard Day a Mátraszentistváni Síparkban - Fotó: Horányi-Névy András
Az elmúlt időszakban a tradicionális síterepek is kivették a részüket a rendezésből, példás összefogással népszerűsítve a snowboardozást. Mátraszentistvánon és Eplényben is programokat szerveztek, könnyed lazasággal megmutatva, miért érdemes deszkázni, milyen örömeket nyújthat ez a látványos sport. Több ezren voltak mindkét helyszínen. A hódeszkások világnapjához az idén is csatlakozik Magyarország - vélhetően még több újdonsággal és programmal. Részletes programajánlóval majd a szezon elején jelentkezünk.

További infók: facebook.com/WSDHungary
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.