Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eső áztatta a deszkások világbajnokságát Oslóban

2012.03.02. Árvay Sándor

Eső áztatta a deszkások világbajnokságát Oslóban A norvégiai Oslo adott otthont a hódeszkás világbajnokság küzdelmeinek. A Vinterpark közönsége előtt Kelly Clark és Iouri Podladtchikov diadalmaskodott a Superpipe versenyén, míg a Slopestyle kategóriában Chas Guldemond és Spencer O’Brien nyakába akasztották az aranyérmet.
Nem volt könnyű dolguk a szereplőknek - s a nézők is megszenvedtek az élvezetekért -, hiszen az északi ország februári időjárásához képest enyhe idő, sokszor eső nehezítette a deszkások dolgát. A TTR-6 kategóriába tartozó vébé színvonala azonban méltó volt a magas minősítéshez, a világbajnoki vetélkedéshez.

A Superpipe viadalon a hölgyeknél a nagy esélyes Kelly Clark egy pillanatig sem hagyta reménykedni vetélytársait: erős gyakorlattal, hibátlan, technikailag jól kivitelezett produkcióval rukkolt elő. Az ezüstérmes spanyol Queralt Castellet és a harmadik helyen végzett Gretchen Bleiler is látványos gyakorlatot mutatott be.
A férfiaknál igen izgalmas verseny kerekedett, mintha a kisujjukból ráznák ki, úgy repkedtek a Double Cork 1080 és McTwist 1260 figurák, s az éremre pályázó deszkások szinte mindegyike magas pontértékű ugrásokat mutatott be. Végül a svájci Iouri "IPod" Podladtchikov volt a legboldogabb, a zsűritől ő kapta a legmagasabb értékeket, így ő állhatott a világbajnoki dobogó tetejére. Matt Ladley hiába mutatott be elsőre egy fantasztikus szépségű fs 1260 gyakorlatot, összteljesítménye végül "csak" a második helyhez volt elég. A bronzérem Louie Vito nyakába került – technikailag szép gyakorlatokat mutatott be, de egyértelmű, hogy ezen az estén nem tőle láthattuk a legmagasabb ugrásokat, a legszebb mozdulatokat.

A Slopestyle küzdelmeinek napjára nem hogy enyhült volna az esőzés, hanem még erősödött is, ennek ellenére nagyszerű trükköket mutattak be a vébé szereplői. A hölgyeknél az utolsó gyakorlat előtt még Jamie Anderson vezetett, mivel az esélyes Spencer O’Brien mindkét produkciójába hiba csúszott, de aztán a zárásnál O’Brien olyan gyakorlattal rukkolt ki (backside 540, switch backside 540, 50-50 és egy frontside 720 mozdulatsor), amely meggyőzte az ítészeket, hogy ő érdemli a világbajnoki aranyérmet. A bronzot Enni Rukajarvi kapta. A férfiaknál Chas Guldemond pályafutása talán legszebb gyakorlatával lett aranyérmes. Nagy vetélytársa, Seb Toutant a második helyen végzett. A versenyen domináló nagy kettős mögött kicsit lemaradva a belga Seppe Smits lett a harmadik.

A Quaterpipe (negyedcső) viadal a legendás hódeszkás, a TTR alapításában főszerepet vállaló Terje Haakonsen sikerét hozta: 7,7 méter magasra hasított a levegőbe, őt Jack Mitrani követte 7,3 m-es ugrással. A Quater legszebb trükkjét Kim Rune Hansen mutatta be egy vegytiszta Double Chuck ugrással.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.