Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Interactive Wear

A CeBIT 2006 újdonságai

2006.10.13.

Interactive Wear Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy az idő múlásával hajlamosak vagyunk egyre több nélkülözhetetlennek hitt kommunikációs eszközt magunkkal vinni a sípályákra.
Leggyakrabban mobiltelefont, GPS-t (globális helyzetmeghatározó eszközt), esetleg GPS-el felszerelt kéziszámítógépet (PDA-t), digitális kamerát, digitális fényképezőgépet és mp3 lejtászót tartunk magunknál.

Ezekre az eszközökre jellemző, hogy nem igazán ideális számukra a sípályákon általában uralkodó hideg és nedves környezet, a síkabát belső zsebe pedig bár meleg, de párás is lehet a testünkről elpárolgó izzadság miatt, ráadásul a zsebek korlátozott mérete miatt kompromisszumot kell kötnünk, hogy a felsorolt eszközök közül melyiket is vigyük magunkkal és melyiket hagyjuk otthon. Kitérhetünk arra a problémára is, hogy eséskor ezek az eszközök megsérülhetnek, megsérthetnek minket, illetve akár el is veszthetjük őket.

Ezekre a kihívásokra igyekszik ideális megoldást nyújtani egy újonnan létrejött szövetség (Interactive Wear), amely híradástechnikai és ruhaipari gyártókat tömörít. A gyártók szövetségének célja az integrált elektronikával felszerelt sí- és sportruházat kifejlesztése, ahol a ruházatban elhelyezett eszközök a külső hatásoktól védve vannak, integráltságuk miatt nem lehet őket elveszíteni, valamint egymással kapcsolatban állva komplett hálózatot alkotnak. A prototípusok a 2006. márc. 15-21 között megrendezett CeBIT híradástechnikai világkiállításon kerültek bemutatásra.

Három érdekesség a kiállított termékek közül:

GPS/Galileo kabát integrált mobiltelefonnal, globális helyzetmeghatározó rendszerrel, mp3 lejátszóval és az ezekhez kapcsolódó fejhallgatóval, mikrofonnal. A kabát vállrészében helyezték el a GPS antennát, a kabát ujján pedig víz és ütésálló kezelőfelület került kialakításra. A rendszer érdekessége, hogy rendelkezik egy vészhívó gombbal, amely aktiváláskor a GPS rendszer által szolgáltatott adatokat automatikusan az elsősegélynyújtó központba továbbítja GSM adatátvitel segítségével. Ez a funkció legfőképpen a pályán kívüli, vagy extrém sízőknek lehet igazán hasznos. Természetesen a "kabáttal" hívásokat fogadhatunk, kezdeményezhetünk, zenét hallgathatunk, tudhatjuk helyzetünket, sebességünket.

Az O'Neill víz és ütésálló kamera-hátizsák ideális bármely olyan sportolónak aki az élményeit a saját szemszögéből szeretné megörökíteni, a zsák ideális kamkorder tárolására és optimális megoldásokat nyújt miniatűr külső kameraoptiák rögzítésére.

"Kiterjesztett valóság" fantázianévre hallgat az a bemutatott interaktív mellény amely beépített mikoszámítógép adatait közvetlenül a síszemüvegbe épített miniatűr kijelzőre továbbítja. A kijelző a szabad kilátást nem gátolja csupán elé vetíti az információkat. Ez az autóiparban már használatos megoldás! A rendszer természetesen teljesen rugalmas, sokféle alkalmazás működtetésére lehet optimalizálni.

A piackutatók szerint az integrált sportruházat piaci forgalma 2007-re eléri a 270 millió dollárt és az ezt követő időszakra évenként 25%-os növekedés várható ezen a területen.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.