Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

HEAD snowboardok az új szezonra

2011.10.08. Kazár Gábor

Bővülő profil választék jellemzi a HEAD idei snowboard kollekcióját, az elektronika egyre inkább teret nyer. A 2012-es újdonság, a flamba profil finoman felfekszik a hó felületére és semleges módon osztja el a terhet a havon.
A hagyományos profilú snowboardok (melyek terheletlen állapotban középen "hidat" alkotva elemelkednek a talajtól) biztosítják az optimális élváltást. Akár nehéz pályán is harapósak és precízen irányíthatók. Megfelelő gyakorlat megszerzése után szélsebesen száguldhatunk velük. Mindehhez persze kellőképpen terhelni kell őket, hogy teljes effektív él hosszukat kihasználhassuk. A hagyományos profilt a HEAD zsargon cambának nevezi. Az újgenerációs rocka board profilnál a deszka közepe terheletlen állapotban is a havon nyugszik, míg két végpontja kényelmesen és automatikusan kiemelkedik. Az érzés kicsit olyan, mintha egy hintaszékben ülnénk. A "fordított profilú" Rocka lap, mivel a lap végei kiemelkednek, nagyon könnyen fordul. Rocka profillal a kezdők gyorsabban, nagyobb biztonsággal tudják a snowboardozás alapjait elsajátítani. A fordulat sorozatok könnyen elsajátíthatók, azonnali a sikerélmény. Fel sem merül az a roppant kellemetlen szituáció, amikor a board beleakad a hóba és nagyot esünk. A Rocka kiválóan támogatja a freestyle deszkások laza trükkjeit is. A freeride deszkások pedig a mély hóban élvezhetik a lap könnyed siklását a hó felszínén. A Rocka hátránya ugyanakkor, hogy a lap hatékony él hossza rövidebb, mint a hagyományos lapoknál.

A 2012-es újdonság, a flamba profil finoman felfekszik a hó felületére és semleges módon osztja el a terhet a havon. Kevesebb erőt, erőfeszítést igényel az élezés, mint a hagyományos lapnál. Viselkedése stabil és kiszámítható. A flamba profil egyesíti a hagyományos és a rocka profil előnyeit. Hatékony élhossza mozgásban maximális, ugyanakkor a felhajló orr és hátsó rész következtében nem tud felakadni. A control laminált felépítés jó irányíthatóságot biztosít. Miként a léceknél, a boardok között is találunk a Forma 1-ből ismert KERS technológiával gyorsított típust. A KERS az élváltáskor keletkező rezgési energiát összegyűjti és a kanyar végén a lapot brutálisan felgyorsítja. Az i.CT KERS a HEAD zászlóshajója, a leggyorsabb, legtechnikásabb lap a piacon. Az Intellifibers intelligencia rendszer beépített elektromos szálai összegyűjtik a rezgési energiát és a lapot merevítik. Ezáltal a board stabil marad magas sebességeknél is. A Pearl-t, a HEAD évek óta nagyon népszerű, kedvező árú női lapját is az idén Intelligencia technológiával vértezték fel, így neve PEARL i. lett.

Most pedig lássunk néhány igazán elérhető árú modellt:

  • Fusion Rocka lap NX Fusion kötéssel
    Rocka (azaz fordított) profilú unisex Twin Tip freestyle lap. Sidewall (oldalfal) sandwich konstrukció. Válogatott famag teljes hosszban. Fényes felület, extrudált IS 4400 talp. Dizájn: Justin Kauffmann (New York). A kötés teljesen szerszámmentesen állítható, Auto Open Total rendszer a villámgyors be- és kilépéshez.
  • The Bad Flamba lap NX One kötéssel
    Flamba profilú, twin formájú freestyle lap biaxiális control struktúrával. Extrudált talp. Válogatott famag teljes hosszban.

  • Flair lap Flair kötéssel
    Hagyományos profilú, női directional freestyle lap az optimális élváltásokhoz. A havon harapós és precíz. Sidewall sandwich konstrukció. A Cruiser borítás sima, megeröltetés nélküli boardozást biztosít. Fényes felület, extrudált IS 4400 talp. Dizájn: Justin Kauffmann (New York). Könnyen kezelhető, jól illeszkedő női kötés a gyors fejlődéshez. Szerszám nélkül állítható dőlésszög, Auto Open Total rendszer a villámgyors be- és kilépéshez. Szuperkönnyű alap, 3D többrészes rögzítőszíjak, precíz állíthatóság. Fényes talp.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.