Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tanácsok snowboardfelszerelés vásárlásához

2006.10.13. 2013.10.07. sielok.hu | frissítve: 2013.10.07.

A snowboard vásárlás első nehéz pillanata, amikor rádöbbenünk, hogy a legfontosabb eszközből, a deszkából mennyi típus áll rendelkezésre. A felszerelést mindig attól függően kell megválasztani, hogy milyen szinten vagyunk és hogy melyik stílusirányzatot szeretnénk űzni.
h i r d e t é s
A freestyle stílushoz puha, az alpinhoz pedig keményebb felszerelés (cipő, kötés) illik. További szempontokat felszerelésenként külön cikkben részleteztük. A téli sportfelszereléseket árusító szakboltokban kérjük az eladók segítségét.

A snowboard nem tartozik az olcsó sportágak közé. Egy teljes felszerelés ára a kiegészítőkkel együtt min. 150 ezer Forintba kerül. Persze kevesebbért is kipróbálhatjuk a snowboardot, ha kölcsönzünk vagy használt felszerelést vásárolunk. Használt deszka vásárlásakor mindig ellenőrizzük a körbefutó él (kantni), a kötést rögzítő furatok és a talp állapotát! Vannak azonban olyan elemek (ld. protektoros nadrág, csuklóvédős kesztyű), amin a balesetmegelőzés miatt nem érdemes spórolni.

Deszka

Az ideális snowboard-deszka kiválasztása nem könnyű feladat. Sok szempontot figyelembe kell venni a tökéletes lap megtalálásához.
» Tovább »

Kötés

A snowboardkötés kiválasztása talán a legegyszerűbb feladat. Ezt hagyhatjuk a beszerzés végére. Egy kötést lehet választani cipőhöz, vagy laphoz. Amire viszont nagyon figyelni kell: fontos a lap-kötés-cipő hármas összehangolása.
» Tovább »

Cipő

A korszerű snowboard cipőkről egyaránt elmondható, hogy két részből állnak. Egyik a kényelemért felelős, külön fűzővel, vagy tépőzárral rendelkező belső rész, a másik a láb tartásáért felelő külön rögzíthető külső héj.
» Tovább »

Ruházat

A korszerű ruházat nagyon fontos, hogy maga a sport ne veszítsen élvezeti értékéből. Egy rögtön átázó nadrág, vagy rossz anyag-összetételű felső, esetleg egy rossz helyre eső varrás a zoknin mind-mind bosszúságot okozhatnak a snowboardozás közben.
» Tovább »

Védőfelszerelés

Bukósisakokról és védőfelszerelésekről is gondoskodnia kell annak, aki a snowboard kipróbálására, vagy hobbi- esetleg versenyszerű űzésére adja a fejét.
» Tovább »


KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.