Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
First minute szállásakciók
Magas-Tátra
Tatry Holiday házak 5-15% előfoglalási akció!
Tátralomnic
Igényes apartmanok Tátralomnicon! First Minute akció: -5-15%!
További first minute szállásakciók »
Síterepajánló
Rogla
Hóbiztos családi síterep
Budapesttől 4 órára!
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvence!
40 km sípálya, 13 db sílift!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban!
Wurzeralm
1000 m szintkülönbség,
Európa leghosszabb siklója!
Fotóalbum-ajánló
Sierra Nevada - 2011
Sierra Nevada - Sol y Nieve
Videóajánló
Kontraszt - Chopok dél
Kontraszt - Chopok dél

Tanácsok snowboardfelszerelés vásárlásához

Cikk dátuma: 2006.10.13. | Frissítve: 2013.10.07. | Szerző: sielok.hu
Tanácsok snowboardfelszerelés vásárlásához A snowboard vásárlás első nehéz pillanata, amikor rádöbbenünk, hogy a legfontosabb eszközből, a deszkából mennyi típus áll rendelkezésre. A felszerelést mindig attól függően kell megválasztani, hogy milyen szinten vagyunk és hogy melyik stílusirányzatot szeretnénk űzni.
A freestyle stílushoz puha, az alpinhoz pedig keményebb felszerelés (cipő, kötés) illik. További szempontokat felszerelésenként külön cikkben részleteztük. A téli sportfelszereléseket árusító szakboltokban kérjük az eladók segítségét.

A snowboard nem tartozik az olcsó sportágak közé. Egy teljes felszerelés ára a kiegészítőkkel együtt min. 150 ezer Forintba kerül. Persze kevesebbért is kipróbálhatjuk a snowboardot, ha kölcsönzünk vagy használt felszerelést vásárolunk. Használt deszka vásárlásakor mindig ellenőrizzük a körbefutó él (kantni), a kötést rögzítő furatok és a talp állapotát! Vannak azonban olyan elemek (ld. protektoros nadrág, csuklóvédős kesztyű), amin a balesetmegelőzés miatt nem érdemes spórolni.

Deszka

Az ideális snowboard-deszka kiválasztása nem könnyű feladat. Sok szempontot figyelembe kell venni a tökéletes lap megtalálásához.
» Tovább »

Kötés

A snowboardkötés kiválasztása talán a legegyszerűbb feladat. Ezt hagyhatjuk a beszerzés végére. Egy kötést lehet választani cipőhöz, vagy laphoz. Amire viszont nagyon figyelni kell: fontos a lap-kötés-cipő hármas összehangolása.
» Tovább »

Cipő

A korszerű snowboard cipőkről egyaránt elmondható, hogy két részből állnak. Egyik a kényelemért felelős, külön fűzővel, vagy tépőzárral rendelkező belső rész, a másik a láb tartásáért felelő külön rögzíthető külső héj.
» Tovább »

Ruházat

A korszerű ruházat nagyon fontos, hogy maga a sport ne veszítsen élvezeti értékéből. Egy rögtön átázó nadrág, vagy rossz anyag-összetételű felső, esetleg egy rossz helyre eső varrás a zoknin mind-mind bosszúságot okozhatnak a snowboardozás közben.
» Tovább »

Védőfelszerelés

Bukósisakokról és védőfelszerelésekről is gondoskodnia kell annak, aki a snowboard kipróbálására, vagy hobbi- esetleg versenyszerű űzésére adja a fejét.
» Tovább »


h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj!
Idén 15 éves a síelők.hu! Jubileumi játékunkban 15 héten át sorsolunk ki síjegyeket. A játék további részleteiről következő hírlevelünkben olvashatsz.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 135 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.