Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Blizzard történet

2006.10.13. Hernádi László

Blizzard történet Az egyik legismertebb osztrák síléc történetét tekinthetjük át az első, 1945-ös Blizzard léc létrejöttétől napjainkig.
1945-ben Toni Amsteiner legyártja az első pár Blizzard sílécet az ausztriai Mitterstill-ben.
1953-ban bejegyzik a Blizzard márkanevet.
1958 - Frieda Danzer megnyeri az első aranyérmet a cég számára a Bad Gastein-i világbajnokság kombináció számában.
1962-ben 7 világbajnoki érmet szereznek Blizzard síléceken Chamonix-ban, 3 arany, 2 ezüst, és 2 bronzérmet, szenzációs trófea az új Epoxi-Fiberglass technológiával készült síléceknek.
1963-ban a sílécgyár nagy része a tűz martalékává válik.
1964 - Christl Haas aranyérmet szerez az innsbruck-i olimpián, az új Super Metalski világszerte keresett lesz.
Christl Haas
Christl Haas
1973-ban Hans Hinterseer, és Monika Kaserer nyerik a lesikló világkupa sorozatot Blizzard léceken.
Hans Hinterseer
Hans Hinterseer
1974 - felépül az új üzem, 450 ezer pár/és kapacitással.
1978-ban a cég nemzetközi hálózatot hoz létre.
1980 - bemutatkozik a Blizzard fejlesztési szenzációja, a máig népszerű Thermo technológia, hat évnyi fejlesztés, és 30millió Schilling fejlesztési költségnek köszönhetően a cég bemutatja a hőmérséklettől függő teljesítmény-beállítású léceit. A Thermo technológiájú lécek 9 világkupa győzelmet aratnak, valamint a 1979/80-as szezonban a világkupa-sorozat legsikeresebb márkájává teszik a Blizzard-ot.
1982 - további fejlesztések a programozható teljesítményű lécek terén, újabb szenzáció a Blizzard Talski-Automatik négy bronzéremhez juttatja a versenyzőket a schladmingi világbajnokságon.
1983 - Franz Klammer diadalmaskodik a Kitzbühel-i Hahnenkamm versenyen.
1984-ben két bronzérmet szereznek a szarajevói téli olimpián a cég versenyzői.
1985 - a Blizzard bemutatja az új talpanyagú sífutó léc kollekcióját, amely feleslegesség teszi a bonyolult waxolási folyamatot.
1987-ben világbajnoki aranyérmet szerez Peter Müller Crans Montana-ban a forradalmian új, legendás hírű THERMO V20 síléceken.
1988 - megnyitják a világ akkori legmodernebb sílécgyárát Mitterstill-ben, ahol a state-of-art automatizálási rendszer, és a rendkívül fejlett gyártási folyamatok nemzetközi sajtóvisszhangot váltanak ki.
1989 - a THERMO V20 síléc továbbra is megállíthatatlan, Peter Müller és Karl Alpiger dominálnak a Vail-ben megrendezett világbajnokságon.
Peter Müller
Peter Müller
1990 - Petra Kronberger megnyeri a világkupát. A Blizzard új rezgéselnyelő technológia fejlesztésébe fog.
1991-ben bemutatkozik az "Absorber-Floater" rezgéselnyelő rendszer, az új technológiát először a V20, és V4 Quattro léceken alkalmazzák.
Petra Kronberger ismét megnyeri az összetett világkupát.
1992 - Petra Kronberger sorozatban harmadszor nyeri meg a világkupa sorozatot a legendává vált V20-as léceken, az albertville-i olimpián a Blizzard a legsikeresebb márka.
Petra Kronberger
Petra Kronberger
1993 - Miriam Vogt aranyérmet szerez az alpesi kombináció számban a morioka-i világbajnokságon, ahol ismét a Blizzard a legsikeresebb ausztriai sílécmárka.
1994 - az összetett műlesiklás világkupát 21-és után ismét ausztriai versenyző nyeri, Christian Mayer személyében, természetesen Blizzard léceken.
1996 - bemutatkozik a ZERO X-PLODE síléc, a Blizzard első carving-rádiuszú síléce. Októberben a Blizzard az amerikai piacvezető SCOTT SPORTS GROUP tulajdonába kerül.
1997 - berobban a carving-trend a sílécpiacra, a cég bemutatja a forradalmian új 3-D modelljeit, amelyek az eddigieknél könnyebb fordulást biztosítanak.
1998-ban bemutatkozik a Shark, a Yahoo, és a Carvelino síléccsalád.
1999 - a Blizzard Sigma technológiájú léceken számos érmet szereznek a cég női versenyzői: Renate Götschl, Michaela Dorfmeister, és Stefanie Schuster.
Michaela Dorfmeister
Michaela Dorfmeister
2000 - a Blizzard cég nyeri a női összetett világupa sorozatot.

Újdonságok 2005/2006

  • A Blizzard cég is számos újdonsággal szolgál a 2005/2006-os idényben, ezek közül a legfontosabb, hogy a Marker síkötésgyárral közösen a Blizzard is elkészítette a síléc-síkötés integrációs rendszerét, az új innováció az Invention Q (IQ) nevet kapta.
  • A síkötés sílécre való integrálásának módszere leginkább a szintén Marker kötéseket használó Völkl motion rendszeréhez hasonlítható, itt is a síléc két oldalán húzódó tartósínekre lehet a kötést rácsúsztatni, ez megkönnyíti a kötés felszerelését és meglehetősen tág tartományban engedi állítani a síkötést a síbakancs talphosszának függvényében.
  • Az új rögzítési módszer ezen kívül nagyobb biztonságot és gyorsabb erőátvitelt ígér a sílécet használónak.
  • További újdonság, hogy a felsőkategóriás síléceket további két részre osztották, így már a kereskedelmi forgalomban is megkaphatóak a FIS szabványnak megfelelő sílécek (Sigma SL Magnesium, Sigma GS FIS Worldcup, Sigma SG Worldcup).
Blizzard GS FIS
Blizzard GS FIS
  • Ezek a lécek hobbiversenyzőknek és nagyon komoly technikai tudással rendelkező sízőknek készülnek. A síléccsalád neve kategóriájának megfelelően FIS Race.
  • A csúcskategória hétköznapibb felhasználásra készülő, a versenymodellek alapjaira épülő ám azoknál könnyebben síelhető lécek a Race Carve osztályt alkotják.
  • Ezeknél a típusoknál a sílécet és a ráintegrált felsőkategóriás Marker síkötést szettben árulják.
  • Ahogyan a gyártók többsége, úgy a Blizzard is kínál síkrossz léceket (Sigma X-cross), freeride léceket (Sigma Titan), allround kategóriás léceket (Firebird) és speciálisan hölgyek számára tervezett síléceket (X-spirit), valamint a teljes termékskála gyerekeknek szánt Junior változatait is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.