Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nordica történet

2006.10.14. Hernádi László

Nordica történet A céget 1939-ben alapította két olasz testvér Adriano, és Oddone Vaccari, akik a cég alapításakor már jó pár év kereskedelmi tapasztalatot tudhattak magukénak. A Nordica márkanév alatt az első Montebelluna-ban alapított üzemükben hétköznapi használatra szánt bőrcipőket gyártottak.
A második világháború utáni években a vállalat gyártási profilja a síbakancs, sífutóbakancs, és hegymászó bakancsok előállítása felé tolódik el, ekkor a gyártás még csupán szezonális jellegű.

Az 1950-es aspeni sí-világbajnokságon Zeno Colgave megszerzi a cég számára az első érmeket, aranyat nyer lesiklásban és óriásműlesiklásban is, valamint nevét adja az általa viselt síbakacshoz. A vállalat ekkorra már Trevignano-ban bővíti a gyártókapacitását.

A 60-as években megjelennek a síbakancsokon a fém csatok, amelyeket a Nordica alkalmaz elsőként. 1968-ban megjelennek a műanyagok, amelyeket előbb a bőr részek borítására, majd pedig azoknak kiváltására használnak, valamint elkészül az első poliuretán hab bélésű síbakancs is.

A 70-es években alapítja első gyárát a vállalat az USA-ban, egy a Rossignol céggel kötött megállapodásnak köszönhetően.

A 80-as években tovább terjeszkedik a cég, gyárakat építenek Ausztriában, Japánban, Svájcban, Franciaországban, és Németországban, ezekben az években a vállalat termelése évi kétmillió pár síbakancs.

A 90-es évek végén a vállalat a Benetton sportkonszern része lesz, a legendás osztrák Kästle sílécgyárral együtt, majd 1999-től a Kästle sílécgyár átveszi a Nordica nevet.

Az ezredfordulón a Nordica (amely már az alpesi sísport összes kellékét gyártja) a Tecnica csoport tagjaként nagy hangsúlyt fektet a hajdani Kastle lécekhez méltó versenyfelszerelések fejlesztésére, amelynek eredménye már világosan látszik a világversenyeken elért eredményekből.

A Nordica cég 2005-ben hét síléccsaládot kínál:

  • Race-Dobermann a profiknak
Nordica Dobermann pro
Nordica Dobermann pro
  • Speedmachine a tempós, agresszív sízést kedvelő haladóknak
Nordica speedmachine
Nordica speedmachine
  • Hot-Rod a haladóknak
  • SUV a kezdőknek és idősebb középhaladóknak
  • Olympia a hölgyeknek
  • Junior pedig a legfiatalabbaknak szánt síléctípusok neve.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.