Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több mint 5 méter hó várja a túrasízőket a Dachsteinen

2012.03.06. Biró Ágnes

A Dachstein gleccsernél, Ramsau fölött jelenleg tökéletesek a körülmények a túrasízéshez! Különösen az egész Dachsteinen átívelő, Hallstattba illetve Obertraunba vezető útvonal van kiváló állapotban. A 562 cm-es hóvastagság igazi Eldorádót garantál a túrasí szerelmeseinek!
Fotó: Herbert Raffalt
Fotó: Herbert Raffalt
Már majd' egy hete tart a meteorológiai tavasz. Ennek megfelelően egyre gyakrabban melegíti a síelőket a gyönyörű napsütés, meghozva ezzel a tavaszi hangulatot. Ebben az időszakban különösen kedveltek a sítúrák. A Dachsteinen rengeteg útvonal várja a túrasízőket, köztük az "Osztrák Nemzeti Sítúra" pálya.

A Planai TV 2010-es jelentése a Dachstein átkelésről
Ez a leglátványosabb út, amin keresztül "átélhetjük" az UNESCO által világörökséggé nyilvánított Dachstein gleccser szépségét. Az útvonal hossza kb. 20 km, melynek nagy része lesikló pálya. A Dachstein átszelése kb. 4-5 órába telik, ez alatt több lehetőség is van pihenésre. Obertraunban kedden, szombaton és vasárnap - illetve szép időben más időpontokban is - délutánonként 15.15-kor buszjárat indul vissza Ramsauba (a buszjáratra előzetes bejelentkezés szükség a liftkasszánál).
Fotó: Herbert Raffalt
Fotó: Herbert Raffalt
A ramsaui fennsíkon is van lehetőség bekapcsolódni több túraútvonalba is, például Türlwand felé. Összesen 16 sítúra útvonal számlálható a Dachstein gleccseren, így van miből válogatni! A túratervezéshez szívesen adnak információt, tippeket a helyi hegyi vezetők valamint a síiskolák.

A Dachsteinre vezető kabinos felvonó naponta 8.30-tól üzemel!
KOMMENTEK
viragpatrik | 2012.03.08. 22:55
Fent a gleccser Halstatt felőli oldalán több menedékház is üzemel, ahol meg lehet szállni. Volt szerencsénk a Gjadalm-ban megszállni pár éve. A magashegyi házban aludni óriási élmény, ajánlom mindenkinek, aki szeret barangolni a csendes, békés természetben.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.