Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elindult a Himalájára a magyar síalpinista

Wetzl Péter a 8201 méter magas Türkiz Istennőt hódítja meg

2010.09.07.

Elindult a Himalájára a magyar síalpinista Vasárnap kora hajnalban, Budapesten repülőre szállt Wetzl Péter síalpinista, hogy a HELL Energy segítségével megmássza a Himalájában található 8201 méter magas Cho-Oyut és lesízzen a csúcsról.
Wetzl Péter túrasível éri el a világ hatodik legmagasabb csúcsát, a Nepál és Kína határán fekvő Cho-Oyut, amely légvonalban húsz kilométerre, nyugatra fekszik a Mount Everesttől. Péter az augusztus 29-e óta kinn tartózkodó, „Magyarok a világ nyolcezresein” mászó expedícióhoz csatlakozik többedmagával: vele utazik Gál László és Mécs László is - utóbbi szintén túrasível vág neki a kalandnak. A mászó expedíció tagja többek között a lábamputációjából felépült Erőss Zsolt is, aki nyolc hónapja szenvedett súlyos baleset a Magas-Tátrában.
Wetzl Péter a reptéren
Wetzl Péter a reptéren
Péter egy frankfurti és egy dohai átszállást követően érkezik Katmanduba. A nepáli fővárosban még számos feladat vár rá, mielőtt célba veheti a Cho-Oyu alaptáborát: többek között a vízum beszerzését, az expedíciós sátor megvásárlását és a teherhordók szerződtetését követően indulhat majd tovább, hogy a tervek szerint legkésőbb szeptember 12-ig csatlakozzon a Kollár Lajos vezette mászó expedícióhoz a 4910 méter magasan fekvő alaptáborban.
A magyar síalpinista egyedülálló tervének sikere több tényező függvénye. Az alapos felkészülésen túl, mind a problémamentes akklimatizáció, mind a kedvező időjárási viszonyok elengedhetetlen feltételei az extrém teljesítménynek. Amennyiben valamilyen kedvezőtlen fordulat meghiúsítaná Péter tervét, a síalpinista a tavaszi mászó szezonban ismét próbára teszi magát a Cho-Oyun, azaz a Türkiz istennő elnevezésű csúcson.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.