Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrasí és kiránduló útvonalak Stájerországban

2015.11.17. 2017.08.30. austria.info | frissítve: 2017.08.30.

Egyre többen szeretnék a hóborította hegyeket sílécek nélkül felfedezni. Tökéletes lehetőséget kínálnak minderre a karbantartott téli túraútvonalak (különösen kedveltek a magasabban fekvő útvonalak) és a hótalpas ösvények.
Ezekhez az aktivitásokhoz nincs szükség bonyolult felszerelésekre vagy komoly sporttudásra. Csak menni kell, nem bonyolult és nem is nagyon fárasztó. Mindeközben testközelből fedezhetjük fel a sípályán és sífutópályán kívüli természetet.

Íme néhány példa a legszebb téli túraútvonalakról:

Kreischberg

A Kreischbergen a 2015/2016-os téli szezontól két kitáblázott túraútvonalon vághatnak neki az üdülővendégek a téli táj felfedezésének. Az 1800 méteres magasságban vezető túraútvonalak a Kreischberg hatszemélyes nagykabinos felvonójának hegyállomásától indulnak. A „Kreischberg See Runde” egy egyórás körtúra kényelmes tempóban a kreischbergi víztározó körül. A „Cirbolya túraút” (kb. 2 óra) egy cirbolyaerdőn át vezet a Rosenkranz felvonók völgyállomásához. Akárcsak síelés vagy snowboardozás közben a két túraútvonalon járva is elegendő lehetőség adódik egy kulináris élményekkel tarkított pihenőre.
Kreischbergi hangulat
Kreischbergi hangulat

Planneralm

A Planneralm napsütötte téli sétaútvonalak egész hálózatával büszkélkedhet, amelyek lenyűgöző kilátásokat kínálnak. Számtalan hütte és fogadó várja a megfáradt kirándulókat. A romantikus téli túraútvonalak a gyakorlólift és a sífutópálya mentén vezetnek mintegy 5 kilométer hosszan az Alsó-Tauern csodás természeti környezetében.
Nyomvonalaink Planneralmon
Nyomvonalaink Planneralmon

Tauplitz

A Tauplitz két magaslati túraútvonala ideális feltételeket kínál a kikapcsolódáshoz és lazításhoz. Az első körtúra (2,5 km) alkalmával a nyolcszemélyes nagykabinos felvonóval juthatunk fel a hegyre, majd a Lawinenstein hegycsúcson (1965 m) át érhetjük el a Kriemandlhüttét, visszafelé csodálatos panoráma tárul elénk a Dachsteinra, a Grimmingre és a Totes Gebirgére. A második túraút a Tauplitz négyszemélyes ülőfelvonó hegyállomásánál kezdődik 1650 méteres magasságban. Az 5 kilométer hosszú körtúra alkalmával számtalan hangulatos hütte és fogadó várja a kirándulókat.
Tauplitzalm
Tauplitzalm

Hochwurzen és Galsterbergalm

A Schladming-Dachstein régió téli túratérképe nagyszerű lehetőséget kínál mindazoknak, akik síléc nélkül szeretnének nekivágni a hóborította hegyeknek. A kedvezményes gyalogos bérlet érvényes a Planai, a Hochwurzen, a Dachstein, a Galsterberg, a Reiteralm és a Hauser Kaibling hegyekre és számtalan utazást tesz lehetővé a hegyi felvonókkal és buszokkal.
Havas házikó Schladming közelében | Feltöltötte: Borviz Attila
Havas házikó Schladming közelében | Feltöltötte: Borviz Attila
KOMMENTEK

Szállástippek
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
14 hüttéből álló Woody Park üdülőfalu a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. A 6-9 fős, kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, többségükhöz szauna és jacuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.