Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Rauris
Titkos tipp családok részére!
Új kiskabinos lift és sípálya!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Túrasí tippek Alsó-Ausztriában

2017.10.31. | Frissítve: 2017.10.31. | Szerző: Alsó-Ausztria Infó
Számos útvonal vezet a Bécsi Alpokban a Schneeberg csúcsáról a völgybe, jobbára szinte porhóban. A maga 2076 méteres magasságával a Schneeberg tökéletes úti cél a túrasí kedvelőinek.
Túrasível a Schneebergen, © Wiener Alpen, Martin Fülöp
Az impozáns hegység a meredek lesiklás lehetőségein túl olyan útvonalakat is kínál, melyeken kevésbé tapasztalt síelők is élvezettel végigmehetnek. Egyébként is gyakorlat teszi a mestert: aki most először csatol fel túrasít, az foglalhat egy kezdő tanfolyamot Puchbergben a Peter Groß sí- és hegymászó iskolában, mely során megtanulhatja, hogy miként használja a felszerelést és profitálhat a csoport vezetőjének szakértelméből és helyismeretéből.
www.wieneralpen.at/ski-touren

Az Annabergnél található Tirolerkogel a legnépszerűbb túrasí desztinációk egyike. Nem utolsó sorban azért, mert a csúcsún lévő menedékház télen is üzemel.
Gemeindealpe-n két jól kitáblázott útvonal vezet fel a Terzerhaus hüttéhez a csúcs közelében.
Göstlingben vagy Steinbachtól megyünk Dürrensteinig, vagy a Leckermoor természetvédelmi területről indulunk a Ringkogelre.
Lackenhofban szinte kézenfekvő, hogy a túrasízők leginkább az Ötscher menedékházhoz és onnan a hegy csúcsáig kapaszkodnak fel. A lesiklás népszerű helyszíne pedig az ún. Fürstenplan, mely az északi oldalon fekszik.
St. Aegydben a Göller hegyről gyönyörű kilátás tárul a Mostviertelre és Stájerországra, mely szintén közkedvelt úti cél a túrasízők körében.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ne feledje azonban, hogy a nem preparált terepen történő túrasízéshez feltétlenül szükséges a megfelelő felszerelés, a helyismeret, illetve a tapasztalat és szaktudás ahhoz, hogy felmérjük az esetleges veszélyhetetek lehetőségét, mint pl. a lavinaveszélyt. Aki nem rendelkezik tapasztalattal az alpesi környezetben, az Annabergben (Roland Bauer T 0664/284 26 05), a Hochkaron (JoSchi síiskola T 07484/72 13) vagy Frankenfelsben (Nürnberger úr, T 02725/72 06) kérhet segítséget.
www.mostviertel.at/skitouren

Rendezvények túrasízőknek a Mostviertelben:

  • Túrasíző est Annabergen
    A teljes szezon alatt minden csütörtökön a liftek üzemelési idejét követően a túrasízőké az annabergi síterep. Annak érdekében, hogy minden földi jóval is el legyenek látva a sportolók, az Anna-hütte ilyenkor 20 óráig tart nyitva. www.annaberg.info

  • Túrasízés a Geimeindealpe-n
    A Mitterbach – Gemeindealpe síterep két kitáblázott, különböző nehézségű túrasí útvonallal várja a sportolókat. A napijegy €4,50, mely tartalmazza az LVS-Checkpointot, ahol ellenőrizhető a lavinajelző készülék működése, a Skiline- szintkülönbség mérőt, illetve a pályák és a parkoló használatát.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 13 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...