Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrasí-versenyt rendeznek Mike Csaba emlékére a Hargitán

2013.03.13. Magyari Tekla

Népszerű hagyománnyá vált néhány éve, hogy egy lelkes csapat - rendszerint a március tizenötödikéhez legközelebb eső hétvégén - túrasí-versenyt rendez a Madarasi Hargitán Mike Csaba emlékére. A verseny szombaton lesz, március 16-án.
Mike Csaba, székelyudvarhelyi hegymászó és hegyimentő, a Madarasi Hargita egyik nagy rajongója, 2004-ben lett lavina áldozata. Túratársai, kollégái és barátai az ő tiszteletére rendezik meg minden évben az emléktúrát. Idén március 16-án 10 órától tartják, immár 7. alkalommal a Mike Csaba sítúra emlékversenyt. Az amatőr túrasí-versenyre egyaránt jelentkezhetnek jó kondícióban levő gyerekek, fiatalok és felnőttek is.

Mike Csaba 1973-ban született Petrozsényben, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban érettségizett 1992-ben. Az érettségit követően kezdett el hegyet mászni, majd a ‘96-ban alakult Aquila hegymászóklub alapító tagja volt. Sítúrázni 1997-ben kezdett, az udvarhelyi sítúra-sport meghonosítója volt. Nagy tapasztalattal rendelkező hegyimentőként és hegymászóként 1995-től a Madarasi Hargitán tevékenykedő hegyimentő csapat tagja volt. Rendszeresen részt vett hazai és nemzetközi síalpinista versenyeken, 2004-ben lavina áldozata lett.
A pályák a tavaszias idő ellenére is még mindig egészen jó állapotúak, ettől a héttől azonban ismét jelentős lehűlés és havazás várható. Március folyamán még vannak rendezvényeink, és általában április elején is még hóbiztosak vagyunk. Jövő hétvégén (március 23-án) nemzetközi hódeszkás verseny is lesz, arról hét elején még küldünk közleményt. Jelenleg a szentegyházi út használatát javasoljuk mindenkinek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.