Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

5 felfedezésre váró síterep a Beszkidekben

2014.12.03. sielok.hu

A lengyelországi Beszkidek síterepei még a 80-as években nagy népszerűségnek örvendtek a magyar sízők körében - az eltelt időszak óta itt is nagy fejlődésen ment át a környék, ami nemcsak a meglévő síterepek modernizálásában, hanem új síközpontok létrejöttében is megtestesült.
Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
Szczyrk télen - Fotó: Pawe Buczek
A Lengyel Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából megismerhettünk néhány olyan télisport központot, amelyek a magyarok számára még elérhető távolságban vannak és változatos alternatívája lehet a már jól megszokott, szomszédos országok által kínált sízési lehetőségeken felül. Budapestről mintegy 5 órás autóútra lehet számítani, az út döntő része normál főúton halad, a szlovák-lengyel határhoz érve már jóval kanyargósabb, de annál szebb helyi útra számíthatunk!

Igen kellemes meglepetés ért minket az árakat tekintve: mind a síbérletek, mind pedig a szállások és szolgáltatások ára igen versenyképesnek mondható: a környék legnagyobb síterületén - Szcyrk-en - főszezonban a napi síbérlet ára mindössze 85 zlotyi, ami kb. 20 eurónak, azaz 6300 Ft-nak felel meg!

Napi síbérlet árak a 2014/15-ös tél főszezonjában:
Síterep
Pályakilométerek hossza
Ülőliftek száma
Napijegy ár főszezonban
Korbielów - Pilsko
8 km
3
65 Zl
Szczyrk
40 km
3
85 Zl
Wisla - Nowa Osada
4 km
1
70 Zl
Wisla - Soszów
5,6 km
1
90 Zl
Ustron-Czantoria
4,6 km
1
95 Zl

És hogy mely síterepeket érdemes felfedezni?

Korbielów - Pilsko
Mindössze pár perces autózásra található a síterep a szlovák határtól, amely kis mérete ellenére izgalmas kihívások elé állítja, főként a nagy szintkülönbségek kedvelőit, ez megfelelő hóviszonyok esetén majd 800 métert jelent! Összesen 9 db húzólift 4 db ülőlift szolgálja ki a pályákat, melyek közül a legújabb 4 személyes ülőlift az 1100 méteren fekvő Buczynka állomásig közlekedik.
Ha Korbielów környékén járunk, mindenképpen érdemes útba ejteni Bielsko Biala felé a Zywiec sörgyárat és múzeumát!
További információk: www.korbielow.net
Korbielów új, négyszemélyes ülőliftje
Korbielów új, négyszemélyes ülőliftje
Szczyrk
Szczyrk alacsony magassága ellenére nem véletlenül lett a "Beszkidek téli fővárosa", hiszen hóbiztos mikroklímájának köszönhetően akár áprilisig is eltarthat itt a szezon. A környék legnagyobb egybesízhető területe több hegyoldalon át vezet, igazi élményt nyúlt azok részére, akik szeretik a változatos pályarendszereket. A tőkeerős szlovák Tatry Mountain Resorts befektető jelentős tulajdonrészt szerzett a síterepet üzemeltető cégben, ennek köszönhetően 2016-tól 2019-ig összesen 6 db új lift (ülőszékes és kabinos), 22 km sípálya és további hóágyú-rendszerek épülnek ki. A fejlesztéseket nyomon követjük és beszámolunk róla a Síelők.hu-n!
További információk: www.szczyrkowski.pl
A nagy ülőlift Szczyrkben
A nagy ülőlift Szczyrkben
Wisla
Wisla üdülőváros nevét a Visztula folyó forrásvidékéről kapta, a folyó itt, a cseh határ közvetlen közelében ered. Szczyrk mellett szintén fontos téli-nyári üdülőtelepülés, amely egy igen szép, parkos kis belvárossal büszkélkedhet. Környékén számos kisebb, ülőliftekkel felszerelt sípályát találhatunk, melyek gépkocsival néhány perc alatt elérhetőek. Ezek közül a legjelentősebbek Cienków (4,5 km sípálya), Sozów (5,6 km sípálya) és Nowa Osada (4 km sípálya).
Lengyelországban a téli sportok közül a síugrás is nagy népszerűségnek örvend, Wislától nem mesze található az ország egyik legjelentősebb, nemrégiben felújított sísánca, a Malinka, további információk: www.wisla-malinka.com/en/
Wisla sípályája esti fényben
Wisla sípályája esti fényben
Ustron
Félúton Bielsko Biala városa és a cseh határ között található a gyógyturizmusáról is méltán híres üdülőközpont. A település környékén több kis sípálya található, a legjelentősebb közülük Czantoria, amelynek az ülőliftjét a közelmúltban modernizálták, az 500 méteres szintkülönbségű kezdő és haladó pályái pedig teljes egészében hóágyúzhatóak!
További információk: czantoria.net
Czantoria / 1-es számú haladó pálya
Czantoria / 1-es számú haladó pálya
Bielsko-Biała
A város feletti Debowiec-hegyen egy kis téli-nyári sportközpontot létesített az önkormányzat egy rövid négyüléses lifttel, hóágyúzott sípályával, mountainbike downhill pályákkal, bobpályával, kalandparkkal, vendéglátóegységgel, valamint ingyenes játszótérrel és edzőparkkal. A terület fekvése és adottságai sok érdekes hasonlóságot mutat a Budapesten tervezett Normafa beruházással kapcsolatosan, ez a helyszín tökéletes mintája annak, hogyan is lehet 4 évszakon át sportcélokra kihasználni egy ilyen hegyoldalt. Érdemes mindenképpen ellátogatni a 170 ezres lakosú Bielsko-Biała óvárosi negyedébe és felfedezni a történelmi, műemléki szépségeket.
További információk: www.debowiec.beskidy.pl
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.