Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A 10 legjobb síterep "élvezeti síelőknek"

2015.03.30. 2016.01.03. Biró Ágnes | frissítve: 2016.01.03.

Széles sípályák, napsütötte lejtők, kulináris élvezetek, sok pihenés és wellness ajánlatok - valahogy így képzeli el egy "élvezeti síelő" a tökéletes síutat. Ma már szerencsére nem feltétlen kell választani egy aktív, sportos üdülés és egy pihentető élményút között, a kettő simán megfér egymás mellett.
A Snow-Online.de német síportál összeállított egy toplistát, mely 10 síterepből áll, ahol garantáltan nem csalódnak az élvezetes téli szabadságra vágyók.
  • Serfaus-Fiss-Ladis: Serfaus teljes területe autómentes övezet, közlekedni az Alpok egyetlen falusi metróvonalával lehet. A síterepen 19 pihenőállomást hoztak létre, ahol napágyak, kanapék és függőágyak várják a relaxálni vágyó síelőket. A helyi éttermek pedig a modern kor követelményeinek megfelelően glutén- és laktózmentes, valamint vegán ételeket is felsorakoztatnak étlapjukon.

  • Nassfeld: a karintiai síparadicsomot első sorban azoknak ajánljuk, akik barna arcbőrrel szeretnének hazatérni a síútjukról, Nassfelden ugyanis különösen magas a napsütéses órák száma. A Gartnerkofel és a Madritsche hegyállomásokon egy-egy napozóállomás található, információs táblákkal és a napos órákat számláló digitális kijelzővel.
  • Fotópont Nassfelden
    Fotópont Nassfelden

  • Zermatt: ebből a svájci faluból is ki vannak tiltva az autók, megközelítése kizárólag vonattal, taxival, vagy helikopterrel lehetséges. Zermattot a sí és gasztro fanok Mekkájaként is szokás emlegetni, ugyanis számos igen komoly kitüntéssel rendelkező vendéglátóegység üzemel itt, mint például az After Seven, vagy az elegáns Al Bosco.
Zermatt és a Matterhorn, Svájc | Fotó: Kurt Müller
Zermatt és a Matterhorn, Svájc | Fotó: Kurt Müller
  • Obergurgl-Hochgurgl: a tiroli síterep, "az Alpok gyémántja" az egyik leghóbiztosabb terepként tartják számon Ausztriában. Széles pályái 3000 méternél is magasabbról indulnak, a hegycsúcsokról pedig további 21 háromezres hegyre nyílik kilátás. Zermatthoz hasonlóan itt is több Gault Millau díjas étterem működik (ez a díj Magyarországon kevésbé ismert, de színvonálban a Michelin csillagos éttermekkel vetekszik). A längenfeldi Aqua Dome – Tirol Therme fürdőkomplexum közelsége pedig még vonzóbba teszi Obergurgl-t.
Hatalmas termálfürdő vár síelés után Leukerbadban
Hatalmas termálfürdő vár síelés után Leukerbadban
  • Leukerbad: Európa legnagyobb alpesi termálfürdőjét rejti magában a svájci Wallis kantonban található Leukerbad település. Naponta mintegy 3,9 millió liter tör fel a mélyből, méghozzá 51°C-os hőmérsékleten, ami bizony még a legmakacsabb izomlázzal is felveszi a versenyt. A szomszédos borfalu, Varen pedig híres vörösboráról, a Pinot Noir-ról ismert.

  • Zell am See – Kaprun: A Tauern Spa-ban, egész Ausztria egyik legszebb és legismertebb fürdőjében garantáltan mindenki megfeledkezik a mindennapokról. Az egyedülálló építészeti megoldásokkal és gyönyörű kilátással rendelkező fürdő felejthetetlen élményt nyújt. A Kitzsteinhorn csúcsán, 3029 méter magasan található étteremben pedig évente kétszer igazi sztárséfek vendégeskednek, utánozhatatlan élményt nyújtva az ínyenc vendégeknek.
Vasalt pályák a Kitzsteinhorn gleccseren
Vasalt pályák a Kitzsteinhorn gleccseren
  • St. Moritz: ez a patinás svájci síterep hagyományairól és exkluzivitásáról ismert. 1800 méteres magasságban várják a vendégeket a jobbnál jobb éttermek. A kulináris élmények egyik legfontosabb helyi megállójaként ismert a Corviglia-ban található Mathis Food Affairs, ahol akár kaviárt és trüffelt is kóstolhatunk.

  • Alta Badia: a Dolomitok szívében, Dél-Tirolban szintén nívós éttermekkel, trendi hotelekkel közvetlenül a pályák mellett várja a síelőket Alta Badia. Nem utolsó szempont, hogy a híres Sella Ronda síkörhinta útvonalba is be lehet csatlakozni innen. A helyi gasztronómiai élmények fénypontja az úgynevezett "Slope Food": a környék legjobb szakácsai kis harapnivalókat készítenek, amiket 14 különböző hüttében szolgálnak fel a hozzáillő borokkal. Ezen kívül a völgyben is több Michelin csillagos étterem várja az éhes síelőket.
Alta Badia - Olaszország
Alta Badia - Olaszország
  • Obertauern: a salzburgi síterep különlegessége, hogy szinte kivétel nélkül valamennyi hotelből kilépve rögtön a sípályán találjuk magunkat. A Tauernrunde pedig kötelező elem minden síelő bakancslistáján!

  • Lofer: a képeslapra illő szépségű Lofer egy igazi, régi báját máig örző alpesi üdülőfalu. Kellemes túraútvonalak, hótalpas túralehetőségek teszik teljessé a helyi aktív sportok kínálatát.
KOMMENTEK
csabor | 2015.03.30. 21:31
Szomorú vagyok, még nem voltam mindegyik helyen. Pedig mint élvezeti síelő nekem igazán illenék.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészülő prémium, saját szaunás apartmanok 105 és 145 m²-es nagyság között, Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 3 különböző apartman típussal rendelkezik, némelyikük saját szaunával felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.