Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alsó-Ausztria egyre kedveltebb a magyarok körében

2016.03.17. austria.info

Alsó-Ausztria egyre kedveltebb a magyarok körében Jó évet zártak az alsó-ausztriai szállásadók a magyar kirándulók tekintetében. Azt, hogy a régió egyre népszerűbb úti cél a magyar turisták körében, nemcsak a legfrissebb szállás-statisztikai adatok bizonyítják, hanem a nemrég zárt Bringaexpón tapasztalt hatalmas érdeklődés is.
2015-ben 133 921 magyar vendégéjszakát regisztráltak Alsó-Ausztriában, 0,4%-kal többet, mint 2014-ben. Ez azt jelenti, hogy a belföldi, és a német turisták után, a tartomány továbbra is a magyar vendégek körében a legnépszerűbb. A sort a csehek, a lengyelek és a szlovákok követik. A síelési lehetőségek iránt a magyarok körében továbbra is nagy az érdeklődés, a Hochkaron idén is sok magyar vendég tartózkodott, mivel hóbiztos helynek bizonyult a gyenge tél ellenére is. De egyre többen bringáznak a dunai kerékpárút alsó-ausztriai szakaszán, és az olyan tematikus rendezvényeket, mint a BorŐsz is évről-évre többen keresik fel. A bringázás népszerűségét bizonyítja, hogy a nemrég zárt Bringaexpón – ahol természetesen Alsó-Ausztria is jelen volt – minden magyar nyelvű prospektus, katalógus, térkép az utolsó darabig elfogyott, az idei évi szállások, ajánlatok iránt is nagy volt az érdeklődés.
Alsó Ausztria / Weinviertel
Alsó Ausztria / Weinviertel
Alsó-Ausztria pedig mindig készül újdonsággal legyen szó rövidebb-hosszabb kirándulásról. Hamarosan itt a húsvét, hosszú hétvége, ilyenkor számos kirándulóhely kinyit, hangulatos vásárokkal, színes ünnepségekkel kezdődik a szezon. Húsvéti vásár két érdekes helyszínen is lesz, az egyik Gaming egykori kolostora, a másik helyszín a Schloss Hof barok kastély kertje. Itt gyönyörű tavaszi virágszőnyeg, kézműves és kirakodóvásár ahonnan számtalan ajándék ötletet lehet meríteni, de lesznek barkács programok, a kicsiknek pedig pónilovaglási lehetőség.
És persze a hagyományos ünnepségek is lesznek: Oster Grean és Emmausz-járás Weinviertelben, koncertek Grafeneggben, vagy az IMAGO DIE fesztivál Kremsben. A borkedvelőknek, bor barátoknak egy állandó program: Weinwiertel borászai minden Húsvét vasárnap köszöntik a tavaszt, ilyenkor kóstolják meg az új bort. Ezt az ősi szokást úgy hívják, hogy „In die Grean gehen” azaz „Irány a szabadba!”
Mindenki talál tehát kedvére való programot.
Alsó Ausztria / Mostviertel
Alsó Ausztria / Mostviertel
További információk és ajánlatok:
http://www.also-ausztria.info/gourmet-utazas-weinviertel-tavasz
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.