Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
Országok
Főmenü
h i r d e t é s
Síterepajánló
Schnalstal
Síszezon május 7-ig!
Semmering - Zauberberg
Aktív hegyi üdülés
Budapesttől 4 órányira
Kaprun - Kitzsteinhorn
Síszezon július 23-ig!
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Hat nemzeti park várja a kirándulókat Ausztriában

Cikk dátuma: 2017.04.11. | Szerző: sielok.hu
Hat nemzeti park várja a kirándulókat Ausztriában Ausztria 6 nemzeti parkja különleges természeti környezet várja a látogatókat az év minden évszakában. Az osztrák parkok területe 2.350 km²-et tesz ki, ami az ország összterületének a 3%-át jelenti. A nemzeti parkok központjában kb. 400.000 látogatót regisztrálnak évente.

Fertő tó – Seewinkel Nemzeti Park

A Magyarországgal közös nemzeti park bizonyára mindenkinek ismerős. Az 1993-ban alapított park területe 250 km², ebből 100 km² található az osztrák oldalon.
Itt található Európa második legnagyobb egybefüggő náddal borított vidéke.
A sztyeppés nemzeti parkban a sótartalmú kis tavacskák rendszeresen kiszáradnak, ami pedig az élővilágot illeti, alpesi, pannóniai, ázsiai, mediterrán és északi vidékekről származó fajok is megtalálhatóak: valóságos eldorádó a madárkutatóknak, de a kerékpárosoknak, futóknak és lovasoknak is kitűnő kirándulóhely.
» A Fertő tó – Seewinkel Nemzeti Park osztrák honlapja

Donau-Auen Nemzeti Park

Közép-Európa egyik utolsó eredeti állapotában megőrzött folyó- és ártéri vidéke. Ennek a parknak a története mutatja, hogy milyen fontos az ilyen értékes területek nemzeti parkká alakítása: a '80-as években ugyanis egy vízerőművet terveztek ide, aminek felépítését a természetvédők szerencsére megakadályoztak, ennek eredményeként jött létre néhány évvel később a Donau-Auen Nemzeti Park. Így a mai napig meg lehet csodálni a több mint 60 halfajtát, jégmadarakat, rétisasokat, hódokat, mocsári teknősbékákat, ritka orchideafajtákat és számtalan rovarfélét.
A folyó mentén 38 km hosszú és 4 km széles ösvény vezet, amit nem csak gyalog, hanem a Duna kerékpárúton (Pozsony-Bécs távolság kb. 70 km) tekerve biciklivel vagy a folyón haladva csónakkal is fel lehet fedezni.
» A Thayatal Nemzeti Park osztrák honlapja

Kalkalpen Nemzeti Park

A Kalkalpen nemzeti park arról híres, hogy itt található Ausztria legnagyobb egybefüggő erdősége, mely főképp lucfenyőkből, jegenyefenyőkből és bükkfákból áll. Fontos, hogy az itt élő fák életciklusát semmilyen módon nem befolyásolják, ennek köszönhetően a korhadó fákban ideális életteret találnak a rovarok és a harkályok. A park igazán változatos tájat garantál: a völgyek legalacsonyabb pontja 385 méter, míg a legmagasabb hegycsúcs eléri a 2000 métert, a sziklákba pedig mély szurdokokat vájtak a sebes folyású hegyi patakok. Kijelölt túraútvonalak mellett kis tanösvények, bicikliutak és lovas túrák teszik ezt a vidéket a családok tökéletes nyaralóhelyévé.
» A Kalkalpen Nemzeti Park osztrák honlapja

Gesäuse Nemzeti Park

Az Enns folyó mentén található Ausztria legfiatalabb nemzeti parkja, a Gesäuse. A csodás természeti környezetben 90 költőmadárfajta, mormoták, zergék, őzek és szarvasok, valamint 50 orchideafajta található meg. A park a bencés rendi apátságáról és szépművészeti múzeumáról híres Admont, és Hieflau, egy régi bányászváros között fekszik. A nemzeti park képzett túravezetői gondoskodnak arról, hogy az ide érkező vendégek egész évben megismerhessék ezt az egyedülálló tájat.
» A Gesäuse Nemzeti Park osztrák honlapja

A Gesäuse Nemzeti Park

Hohe Tauern Nemzeti Park

A rekordok nemzeti parkja: Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkja, itt található Ausztria legmagasabb pontja, a Großglockner, valamint a legnagyobb osztrák vízesés, a krimmli vízesés is. A Salzburg, Karintia és Tirol tartományok határán elterülő nemzeti park tiszta vizű patakjairól és rendkívül gazdag állatvilágáról lett ismert: több, mint 10.000 féle különböző állatfaj él itt. A nemzeti park belsejében a természet teljesen érintetlen maradt, míg a peremvidékekre az alpesi gazdaságokban megvalósuló környezettudatos gazdálkodás és a természetes életterek harmonikus egymás mellett élése a jellemző. A nemzeti park területén összesen 1200 km-nyi túraútvonal található, melyekkel 240 darab 3000-es csúcs érhető el. Rossz idő esetén pedig a Mittersillben található multimédiás természeti múzeumot ajánljuk!
» A Hohe Tauern Nemzeti Park osztrák honlapja Konkrét kirándulási tippekért keresd fel a http://www.nationalparksaustria.at oldalt!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó fotóalbumok:
Kapcsolódó nagyképek:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 80 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.