Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bukovel: a magyar síelők új kedvence

2017.01.05. TravelBukovel.hu (x)

Kevés olyan síkomplexum van a környező országokban, amelynek annyira dinamikusan növekszik az ismertsége és elismertsége, mint a Kárpátokban található Bukovelé.
Ukrajna legkorszerűbb és leghatalmasabb síparadicsomát a 2000-es évek második felében kezdték nagy erőkkel fejleszteni: a sípályák, felvonók, hütték, szállások és utak döntő többsége 2005 és 2011 között készült el. A végeredmény láttán az embernek olyan érzése támad, mintha a GPS megtréfálta volna, és Ukrajna helyett Svájcba érkezett volna...
A 64 pályából álló, összesen mintegy 60 kilométernyi pályarendszer, a 16 db csúcskategóriás (Doppelmayr és Leitner) sílift (ezek mindegyike ülőlift!) már önmagában tiszteletet parancsoló. Ha ehhez hozzátesszük az "extrákat" (VODA szórakoztató komplexum 32 fokos hőmérsékletre melegített kültéri medencével és jacuzzikkal a sípálya aljában, 1130 méteres drótkötélpálya, Snowpark az ugratók szerelmeseinek, korcsolyapálya, fedett parkolóházak, gokartpálya, bowling), még inkább vonzó célpont Bukovel.
A síelés fáradalmait a helyi SPA centrumokban lehet kipihenni: többek között szauna, infraszauna, gőzkabin, merülőmedence segíti az ellazulást. Az aktív pihenés híveinek sem kell unatkozni: Bukovel pezsgő éjszakai élettel, elegáns klubokkal csábít. Izgalmas kalandozásokat tehetünk a gasztronómia világában is: a közismert borscs leves mellett számos finom falattal csillapíthatjuk éhségünket. Érdemes kipróbálni a helyi specialitásokat, mint a vareniki és a saslik.
Ha egyetlen dolgot kellene kiemelni, akkor az mindenképpen a pályaszállás lenne: az igényes faházak (akár saját szaunával felszereltet is választhatunk) esténként megelevenedett karácsonyi képeslapként ragyognak.
A sícentrum vonzerejét tovább növeli a kis távolság (a magyar határtól mindössze 230 km-re található), a kifejezetten alacsony árak (cserébe azonban nyugati színvonalú szolgáltatást kapunk) és az a tény, hogy nekünk, magyaroknak a Kárpátok bércei mindig is megdobogtatják a szívünket… Érdemes tehát elővenni az útleveleket: Bukovel családi síelésre és baráti társaságok számára egyaránt ideális választás lehet.

Szállásfoglalás, kedvezményes síbérletek és szervezett buszos utazások a Kárpátok Kincsei Turisztikai Egyesület weboldalán: travelbukovel.hu.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.