Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Utazás kiállítás Bécsben - Ferienmesse 2009

2009.01.18. Wesselényi Andrea

2009. január 15-18 között rendezték meg Ausztria legnagyobb utazási és szabadidő vásárát a bécsi vásárközpontban, ahol 65 ország 800 kiállítója 29.000 négyzetméternyi területen mutatta be idei turisztikai kínálatát.
Ausztria tartományainak kínálata megtöltötte a B pavilont
Ausztria tartományainak kínálata megtöltötte a B pavilont
Óriási volt az érdeklődés, a bécsiek és a vidékről érkezők tömegei vonultak ki családostul a hazai Utazás kiállításhoz nagyon hasonló rendezvényre. Úgy tűnik, itt jóval korábban szokás a nyaralást megtervezni, mert az A pavilonban, a külföldi kiállítók standjain már nagyban folyt az utak értékesítése. A vásár díszvendége az Ausztriával szomszédos Csehország volt.

Furcsa, hogy Bécsben nincs a Hó-Show-hoz hasonló tematikus téli kiállítás, a januári Ferienmesse az év egyetlen nagy utazási börzéje. Az osztrák tartományok a vásárváros B pavilonjában vonultak fel, nem csak a nyári, hanem téli ajánlatokkal is gazdagon felkészülve. Legszebb prospektusokkal és a legtöbb ajánlattal Ski Amadé régió, Hochsteiermark, a Bécsi-Alpok, Tirol és Kelet-Tirol síterületei várták az érdeklődőket. Az osztrák tartományok közül egyedül a nyugat-ausztriai Vorarlberg nem tartotta fontosnak, hogy jelen legyen a Ferienmessén. A többiek különböző vendégcsalogató akciókkal, informatív standokkal és helyi ínyencségekkel csalogatták a reménybeli utasokat.
Már régóta terveztem, és most végre egy halom prospektus átlapozgatása után sikerült összeállítani egy olyan ártáblázatot, ami támpontot adhat azoknak, akik nem tudják eldönteni egy ajánlatról, hogy osztrák viszonylatban olcsó vagy drága az adott szobaár. A táblázatban szereplő árak téli főszezonban egy főre és egy éjszakára vonatkoznak Ausztriában.
Szállás típus és ellátás
2 csillagos
3 csillagos
4 csillagos
Apartman
ellátás nélkül
10-20 EUR
15-30 EUR
25-50 EUR
Panzió, hotel
szállás reggelivel
20-30 EUR
30-60 EUR
40-80 EUR
Panzió, hotel
szállás félpanzióval
30-40 EUR
40-80 EUR
50-120 EUR
Néhány megjegyzés a fentiekhez:
  • A szállás árak Ausztriában a téli főszezonban a legmagasabbak. Nyáron a fenti áraknál 10-20 %-kal olcsóbban üdülhetünk.
  • Egy kategórián belül több szempont szerint változhatnak az árak, ilyenek például a sípályától való távolság illetve a ház által kínált szolgáltatások köre.
  • Legolcsóbb szállást az ún. Ferienwohnung (magyarul: üdülőlakás v. apartman) és Bauernhof (magyarul: parasztudvar, falusi turizmus) kategóriában találhatunk
  • Az apartmanárak nagyban függnek az ágyak számától: kétfős apartmant nehéz találni és egy főre vetítve "húzós" lehet az ára, míg egy 6-8 személyes apartmant ha sikerül tele tölteni megcsíphetjük a legolcsóbbnak számító 10 euró/fő/éj árat.
A következő osztrák Ferienmesse február 22-24 között lesz Salzburgban.
A 32. Budapesti Nemzetközi Utazás kiállítás 2009. február 26 - március 1 között, a következő Hó-Show pedig 2009. november 5-8 között kerül megrendezésre Budapesten, a Hungexpo területén.
A Ferienmesse Wien hivatalos weboldala: www.ferien-messe.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.