Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

6000 sípálya várja a síelőket a Francia Alpokban

2009.11.18. sielok.hu

Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően Franciaország változatos síterepekkel rendelkezik. Modern vagy tradicionális, nagy vagy kicsi, fiataloknak vagy családoknak való, sípályarendszerek, síelés utáni programok, festői falvak. Mindenki megtalálja a neki megfelelő téli kikapcsolódást és helyszínt.
Franciaország 25.000 hektáros területen több, mint 6000 sípályával rendelkezik vagyis a világ legnagyobb besíelhető területével. 600 km sípálya és 200 felvonó teszi pl. a 3 Vallées-t a világ legnagyobb sípályarendszerévé (Courchevel, Méribel, Val Thorens, les Menuires). A magasabban lévő síterepek december elejétől egészen május közepéig hóbiztosak. Az alacsonyabban fekvő síterepeken pedig környezetkímélő hóágyúkkal biztosítják az állandó és kiváló minőségű havat.

A „skis aux pieds” pályaszállások a francia síterepek egyik ütőkártyája: a szálláshelyről közvetlenül lehet a sípályára jutni vagyis az első sífelvonó biztos, hogy 100 méteren belül található. A felvonók a világ legmodernebb felvonói közé tartoznak, összesen 3000 km hosszan vannak kiépítve és 750 km az össz szintkülönbségük, mely 115-ször magasabb a 4810 m magas Mont–Blanc-nál!
Alpesi sí, snowboard, free ride, telemark… gyerekek és felnőttek, kezdők és haladók, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő pályát. A síelésen kívül számos kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket. Lehetőség van természetközeli kikapcsolódásra: hótalpas kirándulás, kutyaszánon való utazás, korcsolyázás... Aki kicsit extrémebb élményekre vágyik, kipróbálhatja a jég alatti merülést (Châtel, Tignes), a jégen való túrázást (la Plagne), a bobozást (la Plagne) vagy akár az ejtőernyős síelést. Kevésbé intenzív de szintén igazi felüdülés valamelyik wellness központban relaxálni.

A „Famille Plus Montagne“ a Turisztikai Minisztérium által elimert minősítés a gyermekes családoknak nyújtott szolgáltatásokat garantálja. Ezek főként a szolgáltatásokra, az infrastruktúrára, programokra és a gyerekfelügyeletre vonatkoznak. A legutóbbi síterep, amely ezt a minősítést kapta 2009/2010-re: Les 2 Alpes

A Franciaországban síelőket változatos szálláslehetőségek várják, minden igényt és költségvetést kielégítenek. Hotelek, apartmanok, kiadó szobák… és a kínálat csak egyre bővül. A francia síterepek büszkék helyi, minőségi gasztronómiájukra. Tradicionális ételek a családias hangulatú fogadókban, Michelin csillagos éttermek, megannyi kulináris élvezet, pl. a Val Thorens-ben található Oxalys magaslati étteremben (2300 m).

A francia életművészethez hűen a téli sportok szerelmesei a síelés mellett hagynak időt a helyi üzletek, kézműves termékek és francia divatcikkek megtekintésére. Este pedig számos bár, étterem, casino, disco, koncert, fesztivál... várja a kikapcsolni vágyókat.

Franciaország mindig szívesen szervezett nagy nemzetközi eseményeket. Les Alpes du Nord immár 3 alkalommal adott otthont a téli olimpiai játékoknak: 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble és 1992 Albertville. Annecy pedig szerepel a 2018-as téli olimpia szervezésének jelöltjei között.

A Ski France International képviseli a francia síterepeket. Évente megjelenik egy magyar nyelvű sítérkép hasznos információkkal és van egy magyar nyelvű síhonlap is a si-franciaorszag.com webcímen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.