Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli, nyári kalandokkal várja Gyergyó a magyar utazókat

2012.03.01. Árvay Sándor

Téli, nyári kalandokkal várja Gyergyó a magyar utazókat Románia még most éledezik a február eleji nagy havazás okozta sokkból: Bukarestben szerdán döntöttek arról, hogy a kormány egymillió lejt utal ki azoknak az önkormányzatoknak, amelyek a havazás miatt sokat költöttek takarítási munkálatokra.
Néhány nappal korábban 20 millió lej segítséget kapott a katasztrófában érintett 15 megye, de a helyi önkormányzatok már akkor jelezték, hogy a segély nem elegendő a költségek fedezésére.

Ezzel együtt már mindenütt helyreállt a rend, s a sípályák is várják a lesiklás szerelmeseit. Predeal és Brassó Pojána valamennyi pályája jó állapotban van. A hó valamelyest lágyult ugyan, de nem olvadt el. "Tíz éve nem voltak ennyire jó feltételek Brassó Pojánán" – idézi az erdely.ma internetes portál az egyik helyi oktatót. Valamennyi felvonó működik, akárcsak Predealon, ahol a Clabucet pálya világítása este kilencig működik. Hasonló órarenddel üzemel Brassó Pojánán a Bradul pálya világítása is.
Brassó Pojána mai webkamera
Brassó Pojána mai webkamera
S miközben a pályák üzemeltetői azon morfondíroznak, miként "hosszabbítható" meg az idei tél, addig a turizmus vezetői már a következő idényre gondolnak. Többek között a téli idegenforgalom fellendítését, a Magyarországról érkező látogatók számának növelését is reméli a budapesti vásárváros hét végi Utazás kiállításán bemutatkozó Gyergyószentmiklós. A város először vesz részt saját standdal nemzetközi turisztikai vásárokon, először mutatja meg a vendégfogadás, az itt szerezhető élmények kínálatát ilyen környezetben.

A Hungexpón, majd a március közepén esedékes romániai turisztikai vásáron olyan megjelenést terveznek, amely ezernyi stand közül is felkelti a látogatók figyelmét. Egy sziklán, két lábon álló medve ragadja meg a tekintetet a Gyilkos-tó vízéből kiálló fatörzs-csonkok között.
A Gyilkos-tó
A Gyilkos-tó
A környék természeti adottságai elsősorban a kalandokat keresők számára tehetik vonzóvá Gyergyószentmiklóst. A medvenéző csak egy a programok közül, amivel a vendégeket várja a város. A kiállításokra készített szórólapokon lovas túrázási, barlangászati, sziklamászási, hegyi biciklizési, sítúrázási és természethez közeli kikapcsolódási lehetőségekre hívják fel a reménybeli vendégek figyelmét. Az önkormányzat a "Gyergyószentmiklós: Erdély kaland-fővárosa" szlogennel rukkolt elő, amihez egy egyelőre négynapos, de bővíthető programsort is összeállítottak.

Bővebb információ: www.visitgheorgheni.ro
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.