Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új, 32 km-es síkörhinta jött létre Hochkönig sírégióban

2011.12.06. sielok.hu

Új, 32 km-es síkörhinta jött létre Hochkönig sírégióban A Hochkönig sírégióban az idei szezontól egy igazi különlegességnek örvendhetnek a síelők: az új Königstour névre keresztelt síkörhinta 32 km-es hosszával az Alpok leghosszabbjai közé tartozik, melyhez csodálatos panoráma és igazi osztrák hütte élmény is társul.
Amikor nagy síkörhintákról van szó, általában a klasszikusok ugranak be először, mint az olaszországi "Sella Ronda", az obertauerni "Tauern Runde" vagy az arlbergi "Weißer Ring". A nagy síkörhinták köre az idei téltől a Hochkönigi Königstour-ral gazdagodik. Az új Sinalco és Bürglalm 6-üléses liftek üzembe helyezésével befoltozták a Maria Alm, Dienten és Mühlbach közötti lyukakat, megalkotva ezzel a Königstourt. 32 kilométeres hosszával és összesen 7.700 méteres szintkülönbségével a leghosszabb, és kétségkívül a legszebb síkörhinták közé tartozik.
Az új Bürglalmlift és az átkötő híd. - Copyright Region Hochkönig
Az új Bürglalmlift és az átkötő híd. - Copyright Region Hochkönig
A pályák bármely pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a hatalmas Hochkönig csúcsra. A teljes túra során nem kevesebb, mint 5 csúcsra juthatunk fel, köztük az 1921m magas Schneeberg-re.

A sírégió aktuális térképe, rajta a Königstour útvonala citrom- és narancssárga jelzéssel - Klikk a képre a nagyításhoz!

Még egy praktikus szempont a síelők örömére: a pályarendszerbe több helyen is be tudunk csatlakozni, illetve el is hagyhatjuk azt. A teljes kör megtételéhez egyetlen liftet és pályát sem kell kétszer használnunk!
Maria Alm új síliftje - Copyright Region Hochkönig
Maria Alm új síliftje - Copyright Region Hochkönig
Ausztira híres síbajnokával, Marlies Schilddel is gyakran lehet találkozni a régió sípályáin. A Bürglalmról induló 14-es számú piros pálya a szlalom világbajnoknő kedvencei közé tartozik. A carving rajongóinak a Kingscab felvonó melletti pálya egy igazi rejtett kincs, a széles pályán igazán élvezetes a csúszás! A Gabühel csúcsáról pedig családbarát pályák indulnak, amiket a Sinalco felvonóval lehet elérni Hintermoos felől. A maga 4,2 km-es hosszával ez a Königstour leghosszabb pályája.
Ami a Königstour-t még vonzóbbá teszi, az a számos pálya menti hütte, melyek egy rövid pihenésre ínyenc fogásokkal csábítják a síelőket. Mi más tehetné jobbá az élménydús síeléssel töltött napot a Köngistour-on, mint egy ropogós malacsült vagy egy finom császármorzsa?

Bővebb infó a Königstourról és a Hochkönig sírégióról a www.hochkoenig.at oldalon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sonneck Panzió
Tradicionális, vidéki vendégház erkélyes kétágyas szobákkal csodás kilátással Hochkönig hegyeire Werfenwengtől 5,2 km-re, Hochkönigtől 20 km-re. Svédasztalos reggeli helyi alapanyagokból.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AlpenParks Hotel Maria Alm csillagcsillagcsillagcsillag
Az AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió centrumában, a hochkönigi síterep szomszédságában található. A vendégek 3 szobatípus közül választhatnak. A hotelben 400 m²-es wellness központ is a rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.