Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyári síterepek + nyári programok Ausztriában

2018.06.12. sielok.hu

A szomszédos Ausztriában három olyan gleccser- síterep is létezik, amely a nyári hónapokban is üzemel: Mölltal, Kaprun-Kitzsteinhorn és Hintertux.
Hintertux gleccser augusztusban - a fotót készítette: KP1970 olvasónk
Hintertux gleccser augusztusban - a fotót készítette: KP1970 olvasónk
A következőkben azokat az osztrák gleccserpályákat vesszük sorra, ahol nyáron is lehet csúszkálni. Ráadásképpen pedig adunk néhány tippet, hogy milyen programlehetőségek vannak a hegycsúcsok közelében, melyeket érdemes nyáron kipróbálni!

A legközelebbi: Mölltal gleccser

Karintia egyetlen, egész Ausztriában pedig a legdélebben fekvő gleccser a Mölltal, itt 2800-3122 méteres magasság között síelhetünk nyáron is, egészen pontosan 2018. június 16-tól, ameddig a hó bírja. Várhatóan az itteni 4 méternyi hó nem fogja magát könnyen adni!
A Mölltal gleccser augusztusban (Fotó: Szőllős Péter)
A Mölltal gleccser augusztusban (Fotó: Szőllős Péter)
Aki síelés után csobbanna, annak a legideálisabb választás a közeli, obervellachi élményfürdő, túrázást kedvelők pedig akár maradhatnak is a hegyen, rengeteg lenyűgözően szép útvonal közül lehet ugyanis választani a gleccser mentén. Titkos tippünk a Raggaschlucht, mely egy mesébe illő, hegyi patak vájta szűk szurdok, ahol mindössze pár euróba kerül a belépő. A kb. 2,5 fél órás túra falépcsőkön és ösvényeken vezet, kb. 250 méternyi szintkülönbséget áthidalva - az útvonal tehát gyerekeknek és idősebbeknek sem túl megerőltető, bátran vihetjük az egész családot!
Síelés utáni programajánlatunk: túra a Raggaschlucht-szurdokban, Fotó: TG Mölltaler Gletscher
Síelés utáni programajánlatunk: túra a Raggaschlucht-szurdokban, Fotó: TG Mölltaler Gletscher

Kaprun-Kitzsteinhorn: csúszás a hegyen, csobbanás a tóban!

Aki Kaprunban szeretné átélni a nyári gleccsersízés örömeit, az ne várjon túl sokáig: a terep ugyanis legkésőbb 2018. július 23-án bezár. Légy részese az élménynek, hogy egy napon belül síelsz a hegyen utána pedig a völgyben elterülő csodaszép, tiszta vizű zelli-tóban megmártózol!
Friss fotó a Kitzsteinhorn gleccserről (2014. május)
Friss fotó a Kitzsteinhorn gleccserről (2014. május)
Aki azonban inkább a hagyományos wellness élvezeteknél maradna, annak a Tauern Spa nyújthat tökéletes kikapcsolódást. A Kitzsteinhorn gleccser kilátópontjáról pedig páratlan panoráma nyílik az Alpok hegyóriásaira és a Hohe Tauern Nemzeti Park érintetlen hegyvilágára. Semmilyen más hely nem közelíthető meg ekkora magasságban ilyen könnyedén, és sehonnan nem nyílik ilyen kilátás az Alpok legnagyobb természetvédelmi területére és Ausztria legmagasabb csúcsaira, mint a Großglockner (3.798 m), a Großvenediger (3.662 m) és a Hocheiser (3.206 m). A Gipfelwelt 3000 látogatóközpont a Cinema 3000 széles vásznú mozival, két panorámaplatformmal és a 360 méter hosszúságú alagútban berendezett Nationalpark Galleryvel vezeti be a látogatókat a Kitzsteinhorn és a Nemzeti Park világába. Talán mondani sem kell, de a környéken természetesen a túrázók és a hegyi kerékpárosok sem fognak unatkozni, ez biztos!
Fürdőzés a zelli tóban
Fürdőzés a zelli tóban

A 365 napos: Hintertux gleccser

Igen, a Hintertux gleccser az év valamennyi napján nyitva tart a síelők számára, ezt csakis az előre nem látható esetleges extrém körülmények akadályozhatják meg, de ilyesmi szerencsére ritkán fordul elő. A tiroli gleccserhez hosszú út vezet, Budapestről mintegy 8 órával érdemes számolni annak, aki ide indulna, cserébe viszont garantáltan havas pályák (összesen 18 km) várják, mégpedig akár 3000 méter felett!
Így festett a Hintertux gleccser augusztusban
Így festett a Hintertux gleccser augusztusban
Élményfürdő természetesen itt is van, mégpedig 1700 négyzetméternyi vízfelületű medencével, csúszdákkal, trambulinnal, vadvizes részleggel és egyéb szórakoztató játékokkal. A hegyen található túraútvonalak közül pedig kiemelnénk a Wasserfallweg-et, azaz a vízesésutat, melyhez érdemes felliftezni a 2100 méter magasan található Sommerbergalm állomáshoz, és innen a 16-os számú túraútvonalat követni, mely egy viszonylag meredeken lefelé vezető út lesz: a kb. 3 km-es táv alatt 535 méter szintkülönbséget hidal át.
Wasserfallweg
Wasserfallweg

Dachstein gleccser

A Stájerországban, Schladming felett emelkedő Dachstein gleccseren 2018-ban nyári üzemet nem terveznek. De a sífutópálya üzemel, időjárástól függően.
Sífutópályák a Dachstein gleccseren
Sífutópályák a Dachstein gleccseren
Fent a hegyen egyúttal érdemes megnézni a jégpalotát (Eispalast), szép időben pedig lenyűgöző panorámát nyújtó Skywalk kilátót és a "lépcsőt a semmibe" (Treppe ins Nichts). A völgyben működik egy remek szabadtéri strand, aki viszont maradna a hegyen, annak csak ajánlani tudjuk a via ferrata útvonalak egyikét!
Tirolban a Kaunertal és a Stubai gleccser 2018. júnuis 3-ig volt nyitva.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.