Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2500 kilométernyi kerékpárút vár Burgenlandban!

Kedvezmények a Magyar Kerékpárosklub tagjainak!

2013.05.28. sielok.hu

2500 kilométernyi kerékpárút vár Burgenlandban! Burgenland az egyetlen olyan osztrák tartomány, ahol nincsenek síterepek. Amiért most mégis írunk erről a régióról, annak oka, hogy a síelést legjobban kiegészítő nyári sportra, kerékpározásra biztassuk olvasóinkat. Burgenland kiválóan kitáblázott, összesen 2500 km hosszú kerékpárút-hálózattal várja a bicikliseket.
Budapesten járt és a Margit-szigeti Holdudvarban tartott sajtótájékoztatót Burgenland képviseletében Klaus Sommer, aki elmondta, hogy soha nem volt még a világon annyi kerékpáros, mint napjainkban. Trendi lett a bringázás, és a kerékpáros kultúra terjesztésében, támogatásában Burgenland, Ausztria legifjabb tartománya az élen jár.

Legkedveltebb bringás útvonal a 135 kilométer hosszú Fertő tavi kerékpárút, amely újabban a "felfedező túrának" köszönhetően a Duna menti kerékpárúttal is összeköttetésben áll. A szintkülönbségekre vágyó hegyikerékpárosok a Rozália, az Írott-kő és a Vashegy meredek szakaszain tombolhatják ki magukat.
Fotó: Burgenland Tourismus
Fotó: Burgenland Tourismus
EURegio-vonatokkal utazhatunk kényelmesen Burgenlandba
Az egyre erősődő öko- és kerékpáros turizmus kiszolgálása fontos feladat. Vasúton kényelmesen és kedvező áron juthatunk el az EURegio-vonatokkal Szombathely és Szentgotthárd állomásokon át Dél-Burgenlandba, valamint a Sopronból és Budapest-Győr vonal(ak)on keresztül Észak-Burgenlandba. Ezekre a vonatokra kedvezményes menetdíjak érvényesek. A menetrendben kerékpárjelzéssel feltüntetett vonatokon a kerékpár szállítása ingyenes. A 6 és 14 éves kor közötti gyermekek féláron utaznak.
Fotó: Burgenland Tourismus
Fotó: Burgenland Tourismus
Az UNESCO Fertőtáj Világörökség a régió minden bizonnyal legismertebb és ennél fogva legforgalmasabb kerékpáros útja. A határon átlépő Fertő tavi kerékpárút mindösszesen 135 km hosszú, osztrák és magyar oldalon halad a Fertő-tó körül. A szakaszon számos tervezett pihenőhely található és a "csúcs" kitáblázottságnak köszönhetően lehetetlen eltévedni. A Fertő tavi kerékpárút magyar szakasza 38 km hosszú.

A B57 "Weinidylle" kerékpárút
Kis területű szőlőskertek és romantikus pincesorok a védjegyei a "Weinidylle" (bor-idill) kerékpárútnak. Az összesen 121 km hosszúságból, 60 km esik a magyar oldalra.

Hármashatár kerékpárútvonal
Az új, három országot átszelő kerékpárút Burgenland legdélibb csücskében található, Ausztriát, Magyarországot valamint Szlovéniát köti össze. A Rába-Őrség-Goričko Natúrparkon áthaladó 80 kilométeres szakaszon kultúrák, tájak és ízek változatos kínálatával ismerkedhet meg a látogató. Infó: www.naturparkraab.at.
Fotó: Burgenland Tourismus
Fotó: Burgenland Tourismus
Kerékpárkölcsönzők a Fertő-tó körül minden településen találhatóak.
Bővebb infó: www.neusiedlersee.com/de/themen/sport/rad/service/Fahrradverleih/

Nextbike: bringakölcsönzés mobilról
A Fertő-tó körül a hét minden napján, a nap 24 órájában 3 sebességes, nyilvánosan kölcsönözhető kerékpárok (nextbike) állnak a kirándulók rendelkezésére. A nextbike-ok számos régióban egy egyszeri regisztrációt követően már egyszerűen a mobilról is kölcsönözhetők App, QR-Code vagy SMS segítségével.
Nextbike kölcsönzők a Fertő-tó körül: www.nextbike.at

GPS-szel biztosan a célig
Tervezd meg kerékpáros túrádat a Burgenland Tourismus interaktív túravezetőjével! Útleírások, képek, magassági profilok és úthosszok megadása mellett a tervezett útvonalad PDF vagy GPS-Track formátumban is letöltheted.
Naprakész részletes tájékoztatás: www.burgenland.info/tourenguide

E-bike, az új divat
Burgenlandban egyre több "e-bike és solar-töltőállomás" üzemeltető található, ahol a bicajosok sokszor még ingyen is "tankolhatnak" áramot. A Fertő-tó is alaposan felkészült az e-bikerek fogadására. Pomogytól Fraknóig 23 töltőállomás található, így aztán semmi sem állhat egy gondtalan kerékpártúra útjába. A Dél-Burgenlandban 800 km kitáblázott kerékpáros túraútvonalat találunk, kiváló szolgáltatásokkal és változatos természeti- és kulturális kínálattal együtt.
Fotó: Burgenland Tourismus
Fotó: Burgenland Tourismus
A Magyar Kerékpárosklub és a Burgenland Tourismus 2013 tavaszától elindította hosszútávú, kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködését. Az együttműködés első lépéseiként:
  • A Kerékpárosklub tagjai Magyarországon kívül elsőként Burgenlandban érvényesíthetik tagkártyás kedvezményüket. Burgenlandban szállásadók sora kínál 10% kedvezményt.

  • A Burgenland Tourismus csatlakozott a Bringázz a munkába! kampány támogatói közé is. Az április 22. és május 25. között tartó kampány teljesítői között kisorsolásra került 45 db Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvány a Burgenland Tourismus felajánlásával.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.