Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Különleges szálláshelyek a francia síterepeken

2016.12.21.

Ha a francia hegyekbe készül, akkor igazán különleges szálláshelyek között is válogathat. A természet szerelmeseit, a kalandvágyókat és a romantikát kedvelőket várják a következő különleges szálláshelyek, a fahordótól a jégből készült igluig.

Kota, Lappföld tipikus házikója

Belekóstolhat a skandináv életérzésbe a Pireneusok területén, 1800 méter magasan található Plateau de Beille síterepén. Az Angaka faluban megtalálhatóak Lappföld tipikus házikói (Kota), vadászkunyhók, jurták és tipi sátrak is, ezek a szálláshelyek természetesen fűtöttek.

Finn hordó

Télen vagy nyáron is alhat ebben a 4,5 méter hosszú finn hordóban, mely 2 személynek van berendezve. Tuti kikapcsolódást garantálnak ezek a szálláshelyek Auvergne-ben, a Lioran sítereptől 7 km távolságra. A vendégeket egy szauna is várja, melyet szintén egy hordóból alakítottak ki!
© Camping des Blats
© Camping des Blats

Szállás Buborékban

Egy éjszaka egy buborék ölelésében? A Combloux síterep (Haute-Savoie régió) hatalmas, átlátszó buborékokat kínál a Mont Blanc-al szemben. Az ágyban fekve, elalvás előtt gyönyörködhetünk a csillagos égboltban vagy a hóesésben. Még romantikus vacsorát is szolgálnak fel a buborékban, ha a vendég úgy szeretné.
© Olivier Isoux - Nuit Nature
© Olivier Isoux - Nuit Nature

Fák közé épített gerendaház

Erdei fenyők, kőrisfák és bükkfák között húzódik meg 6 kunyhó a Vogézek vidékén. A Gérardmer síterepnél található Nids des Vosges falvacska pároknak és családoknak is ideális helyszín, maximum 6 fő fér el egy házikóban. A luxust a csapvíz, a privát zuhany és a gyerek játszósarok testesíti meg. Töltsön el Ön is pár éjszakát egy ilyen barátságos házikóban az erdő szívében!
Gérardmer síterepnél található Nids des Vosges üdülőfal, különleges szálláshelyekkel
Gérardmer síterepnél található Nids des Vosges üdülőfal, különleges szálláshelyekkel

Nomád élet utánfutós lakókocsikban

A Jurában található Rousses síterep közelében várja a vendégeket a Loges du Coinchet szálláshely. Színes lakókocsijai igazán egyedi hangulatot árasztanak. Egy lakókocsi szolgál ebédlőként, a többi 4 személyes szálláshelyként. Ugyanitt vadászházat és kunyhókat is találunk a egy kicsit beljebb az erdőben .

Igluban megbújva

Az iglufalvak egyre népszerűbbek. Ilyen iglukból álló falucska fekszik 3200 méter magasan is, a Hautes-Alpes vidékén található Glacier de la Meije területén is, ahova csak felvonóval lehet érkezni. Matraccal, szőnyeggel és világítással felszerelt, kényelmes igluk várják a vendégeket. Akik egy kényelmes éjszaka után egyből lecsusszanhatnak a szűz pályán. La Plagne (Szavoja) síterepén is van iglu tábor, ahol a vendégeket forró itallal várják.
Blacksheep igloo
Blacksheep igloo

Lekerekített tetejű házikó, a Pod

Egyedi formájú, fából készült kunyhó, mely egy iglura hasonlít, ha befedi a hó. 2150 méter magasságban várja a vendégeket a Chalet-Hôtel le Montana, a szavojai Aussois síterepen. Egyenlőre három öko Pod házikó várja a kalandra vágyókat. Ide is csak felvonóval lehet eljutni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.