Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síterep választás - meddig érdemes elmenni?

2009.11.03. Intersport Síaréna

Síterep választás - meddig érdemes elmenni? Ha hó nem is jött, a hideg, téli időjárás már megérkezett az országba. Előkerültek a kabátok, és a kesztyűk, valamint a kérdés: hová is menjünk síelni? Magyarország legyen a célpont vagy külföld? Lehet, hogy ez a kérdés eddig sokakban még fel sem merült?
Az elmúlt években új magyarországi síterepek kerültek fel a térképre, több tíz, sőt több száz millió forintot fordítva a pályák, szolgáltatások fejlesztésére, s kérdés elé állítva a síelni vágyókat. Magyarország legyen a célpont vagy külföld?
Ha magas hegyet nem is tud biztosítani egy magyarországi fejlesztő, hó, illetve akár 70 napnál is hosszabb szezon ma már mínusz 1-2 celsius fok alatt is megteremthető komolyabb hóágyú-park segítségével.

Összességében elmondható, hogy Magyarországon az idei szezonban a hétvégi napijegyek ára a felnőttek esetében nem lépi át az 5600, míg a gyerekek esetében a 4000 forintot. Hatezer forint körüli áron (265 forintos euró árfolyammal számolva) kínálják a napijegyet a közeli szlovák síterepek is, melyek versenyképesek lehetnek a magyar síelők számára, azonban a magyar fővárostól számítva átlag 220 kilométerre találhatóak, így esetükben az üzemanyagköltség terhelheti meg jobban a pénztárcát.
Egy szép havas nap Eplényben
Egy szép havas nap Eplényben
Egy magyar síterepre eljutni (benzinköltség, autópályadíj), ott a bérletet megváltani, ha egyedül vagyunk, nagyjából 13-16 ezer forintba kerülhet (ez az összeg a 2500 forintos autópálya díjjal ugyan csökkenthető, azonban így síelés helyett utazással telik el az idő). Egy teljes, 4 tagú család esetében 24 és 30 ezer forint körüli összeggel érdemes számolni. Nagyjából 4-6000 forinttal kerül többe egy, a magyar síterepekhez hasonló szlovák sípályához eljutni, a már említett 100 kilométeres plusz út miatt.

A legközelebbi osztrák síterepek is közel 350 kilométerre vannak Budapesttől számítva, ám a többlet üzemanyagköltség mellett a már említettekhez képest a napijegyek ára is borsosabb. Ráadásul, ha valaki a sógoroknál szeretne síelni annak újabb költséget jelent az osztrák autópálya matrica is. Ez esetben a kijutás, és egy napijegy legalább 32-40 ezer forintba kerülhet a kalandvágyóknak, egy négytagú családnak viszont már 46-56 ezer forintot kell fizetnie.

Néhány régióbeli síterep összehasonlító táblázata*
Mindenképpen örömteli hír a síelők számára viszont, hogy ha ülőliften kívánnak utazni, akkor emiatt ettől az idénytől, már nem szükséges külhonba utazni, hiszen az eplényi Síarénában a tervek szerint akár már az idén átadhatják az ország első, négyüléses felvonóját.

A fentiek mellett még nem esett szó a sífelszerelés kölcsönzésről, ami gyakorlatilag ma már szintén minden magyar síterepen megoldott. Azonban a határt átlépve ennek ára általában magasabb, mint itthon. Nem beszélve az egyéb szolgáltatási díjakról, az étkezésről, vagy a hüttékben eltöltött kellemes percekről.
Esti síelés Eplényben
Esti síelés Eplényben
Amennyiben valaki nem szeretne autózni, vagy csak leugrana néhány órára egy kis esti sízésre, annak megoldást jelenthet az eplényi Síaréna buszjárattal kapcsolatos terve. A társaság hetente kétszer tervezi buszjárat indítását 5000 forintos alkalmankénti árral, amely tartalmazza az utazás, és egy 4 órás belépő árát is.

Kapcsolódó link: a 2009/10 szezon síbérletárai a Nordica Síaréna honlapján
KOMMENTEK

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.