Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csütörtökön kezdődik a nyári szezon Lackenhofban

2014.06.17. austria.info

Csütörtökön kezdődik a nyári szezon Lackenhofban 2014. június 19-én, csütörtökön kezdődik a nyári szezon a magyarok által is kedvelt Hochkaron és az Ötscheren (Lackenhof). A felvonók egész nyáron üzemelni fognak, egészen szeptember 14-ig. Ez idő alatt pedig turisták és hegymászók ezreit repítik a hegyi élvezetek világába.
A kirándulók bőven válogathatnak a számukra tetsző programok közül: legyen szó egy rusztikus alpesi hüttében elköltött ebédről, egy kellemes sétáról valamelyik hegyi ösvényen a legelő állatok között vagy egy komolyabb hegymászásról, túráról - itt mindenki megtalálja a számítását.
Nyári üzem Lackenhofban - Ötscherlift
Nyári üzem Lackenhofban - Ötscherlift

Menetrend

A liftek 2014. június 19. és szeptember 14. között minden nap 9:00 és 16:00 között járnak, kivéve hétfőnként. Rossz idő esetén a felvonó nem üzemel!

230 km-nyi határtalan túraút az Ötscheren!

Lackenhof külterületéről a kétüléses lift néhány perc alatt a gyönyörű hegyek világába szállítja az utasait. A hegycsúcs kilátópontját, a Hüttenkogelt kb. fél órányi sétával, egy enyhén emelkedő szerpentinen lehet megközelíteni. A turisták kedvence az itt elhelyezett panorámatávcső! Ettől balra indulva mintegy 2,5 órás út vezet a Nagy Ötscher csúcsára, 1893 méter magasra! Természetesen kínálatból itt sincsen hiány: összesen 230 km-nyi útvonalból választhatnak a helyi kirándulók.
Az Ötscher nyáron
Az Ötscher nyáron

Hochkar: 150 km túraút érhető el libegővel!

A hochkari négyüléses felvonó egyszerűen és gyorsan segíti a hegyek szerelmeseinek a feljutását az 1770 méter magas hegyállomásra. Onnan pedig, a Geischlägerhaus-tól, kellemes és széles út vezet a hegy csúcsára - mindössze 20 perces sétával felérhetünk az 1808 méteres pontra. Innen természetesen egészen lenyűgöző panorámában lehet része minden túrázónak: zöld legelők, hűs erdők és az Alpok közeli hegycsúcsai felejthetetlen látványt nyújtanak! Azoknak, akik viszont ennél komolyabb túrára vállalkoznának, összesen 150 km-nyi megjelölt út és ösvény áll rendelkezésre.

Villásreggeli a hegyen

A nyári hónapokban mindenkit szívesen látnak a Joschi´s Berghaus-ban egy hegyi villásreggelire. Csodálatos kilátás mellett, 1770 méteren kóstolhatjuk meg a környező régiók specialitásait, de csakis a következő időpontokban, tehát érdemes jól időzíteni! 2014. július 27-én, augusztus 3-án és 31-én valamint szeptember 7-én lehet részünk ebben a különleges élményben! A reggeli felvonózással együtt 25,50 €-ba kerül felnőtteknek, 15,50 €-be gyerekeknek. Aki többet szeretne megtudni, írjon a info@jo-schi.at email címre!
A Geischlägerhaus és a rádiótorony Hochkaron
A Geischlägerhaus és a rádiótorony Hochkaron
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.