Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Különleges kulináris élmények a Ski amadé-ban

2015.10.15.

A Ski amadé síterepein évek óta gazdag kulináris kínálat várja a vendégeket – legyen szó alpesi kunyhókról, menedékházakról, vagy a völgyekben található szállodákról, éttermekről, termelői piacról vagy felvonókabinban elfogyasztott vacsoráról.
A regionális finomságok többnyire ott ízlenek a legjobban, ahonnan származnak. Ahol télen a síelők carvingoznak a sípályákon, ott nyáron gyógynövények és üde, zöld fű terem a teheneknek. Az állatok tejéből készül aztán az az ízletes sajt, amelyet a hütték egyik jellegzetes étele, a sajtos galuska (Kasnocken) készítéséhez használnak. Ilyen a gasztronómia, amely regionálisabb már nem is lehetne.

ÚJ: kulináris síútvonal ínyenceknek

Az egyedülállóan gazdag gasztronómiai kínálatot az idei téli szezontól az új ínyenc síútvonalak egészítik ki: valamennyi Ski amadé régióban új, kulináris témájú síútvonalakat alakítottak ki.

Sí- és borélményhét

2010 óta minden évben megrendezésre kerül a Sí- és borélményhét. Március közepén (2019. március 16-23.) több mint 20 szálloda kínál ajánlatcsomagokat, melyek a síelés és bor tematikához kapcsolódnak. A síterepeken található „sí- és borélmény hüttékben”, valamint az akcióhoz csatlakozó szállodákban a tematikus hét alkalmával borkóstolásokat tartanak.

A Großarltal régióban ezen a héten felvonókabinban vacsorázhatnak a vendégek, magnum üvegekben elrejtett nyeremények után kutathatnak a síterepen és számtalan borkóstoláson vehetnek rész.

Emellett 2015 óta ezen a héten rendezik az „Alpok legmagasabban tartott termelői piacát is”. A régióban élő gazdák és termelők a síkunyhók mellett található piaci standokon kínálják saját készítésű termékeiket.
Akárcsak a völgyben rendezett piacokon, a síelők itt is közvetlenül a termelőktől vásárolhatnak sajtot, sonkát, kolbászt és snapszot, de lekvár, méz, tea, vagy akár saját készítésű kötött zokni is szerepel a kínálatban. Egyes termelők pedig streetfood jelleggel is kínálják termékeiket, vagyis az érdeklődők mindjárt meg is kóstolhatják azokat. Így a pongaui húsos fánkot vagy káposztás fánkot kínáló standok egyfajta minőségi sí-drive-in büfékké lényegülnek át. Az összesen 30 piaci stand közül a legmagasabban fekvő 2700 méterrel a tengerszint felett található a sportgasteini Kreuzkogelen, amely a Ski amadé síszövetség legmagasabb pontja is egyben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.