Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyáron is aktívan Stájerországban

2016.05.15. 2017.05.12. sielok.hu | frissítve: 2017.05.12.

A magyarok által kedvelt ausztriai sírégió nyáron is sok izgalmat tartogat. A változatos tájon szinte minden megtalálható a gyógyfürdőtől a gleccseren át a borvidékig. A természeti adottságok felfedezése mellett kulturális és gasztronómiai programokban is bőven lesz részünk az idei nyári szezonban.
Az összesen 950 kilométeres gyalogtúra útvonal a Dachstein gleccserről indul | Fotó: Gery-Wolf
Az összesen 950 kilométeres gyalogtúra útvonal a Dachstein gleccserről indul | Fotó: Gery-Wolf

Túrázz a Dachstein gleccsertől a borospincékig!

Stájerország összes régióját átszeli az a 950 kilométeres túraútvonal, mely a Dachstein gleccsertől egészen a stájer borvidékig vezet. Az összesen 60 állomásos kirándulóút csodálatos természeti és kulturális látnivalók mellett halad el, úgy mint a világ legnagyobb kolostori könyvtára az admonti bencés apátságban, a Semmering-vasút vagy a stájer termálvidék.

A túra a télen is hófödte Dachstein gleccsertől indul, majd kettéválik. Az északi útvonalon a termálfürdőiről híres Bad Radkersburgba juthatunk el, míg a déli út Leibnitz településre vezet. Néhány kitérőt is beleszámítva a két útvonal együttesen adja ki a 950 kilométeres hosszúságot.

2017-től még két regionális szakasszal bővül a különleges távtúraútvonal kínálata. Az Ausseerland régióban a Salzkammerguti Hegyi Tavak túraösvény, Magas-Stájerországban pedig a HegyIdőUtazás (BergZeitReise) túraút útvonalvezetése esik jelentős mértékben egybe a távtúra útvonalával.

Kerékpározz a Stájer Borvidéken!

A Stájer Borvidék Kerékpártúra 403 kilométer hosszan, összesen 8 szakaszon át kanyarog a tartomány szlovén határhoz közeli keleti és déli részein. Az útvonal bejárása nagyszerű lehetőségeket kínál az itt található almáskertek, sütőtökföldek és ártéri erdők, valamint termálfürdők és wellnesshotelek megismeréséhez.

A hegyikerékpárosoknak és a kényelmes családi kirándulóknak egyaránt kínál lehetőségeket ez a vidék a kalandos hegyi utaktól a Mura vagy az Enns partján kanyargó panoráma útvonalakig. A kerékpártúra főszereplői egyértelműen a szőlőskertek és az innen származó termékek, úgy mint az alma vagy a tökmagolaj és egyéb kulináris ínyencségek.

A Schladming-Dachstein üdülőrégió turisztikai kínálatának legújabb különlegessége a Bike & Hike ajánlat: kerékpárral az alpesi menedékházhoz, majd gyalog tovább a hegyre, a leereszkedést követően pedig kényelmes gurulás a völgybe. 2017 nyarától az adrenalinvadászok akár 80 km/h-s sebességgel is száguldhatnak a Riesneralm lábánál kialakított új E-Enduro Bike Parkban. A különböző nehézségi fokú pályák között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A gyermekeknek és kezdőknek a Kidstrail kínál ideális feltételeket.
Változatos kerékpártúra lehetőségek is várnak a stájer régióban nyáron | Fotó: Harald Steiner
Változatos kerékpártúra lehetőségek is várnak a stájer régióban nyáron | Fotó: Harald Steiner

Fedezd fel a via ferrata őshazáját!

Dachstein a via ferrata bölcsőjének számít, több mint 170 évvel ezelőtt itt alakították ki az Alpok első via ferrata ösvényét. A Silberkar-szurdokban az elmúlt évben adták át a Rosina névre keresztelt "D" nehézségű ösvényt, mely a Schladming-Dachstein régió 19. via ferrata útvonala.

Közvetlenül a Silberkar-szurdokban található patak mentén alakították ki, melynek köszönhetően igazán egyedülálló kilátást kínál a vadregényes szurdokra és a környező hegyekre. A via ferrata ösvény kiindulópontjához egy kötélhídon kell átkelnünk, amely a robajló patak fölött vezet át.
Szédítő magasságok és különböző nehézségű utak várják a via ferrata szerelmeseit | Fotó: Herbert Raffalt
Szédítő magasságok és különböző nehézségű utak várják a via ferrata szerelmeseit | Fotó: Herbert Raffalt

Töltődj fel! Termálvíz és wellness 1800 méteren

A sportolás után jöhet a regenerálódás. Erre szintén számos lehetőséget találunk a régióban. A Bad Waltersdorf Gyógyfürdőben különböző aquafitness és wellness programok közül választhatunk. Ha pedig magaslati levegőn szeretnénk strandolni, akkor erre is van lehetőségünk.

A Riesneralm-on 1830 méteres magasságban, közvetlenül a felvonó hegyállomása mellett épült különleges "régimódi hegyi fürdő" 2017-ben tovább bővíti kínálatát. Péntekenként ugyanis a hegycsúcsfürdő 26 Celsius fokos vizében ücsörögve csodálhatjuk meg a lemenő nap fényében ragyogó környező hegycsúcsokat. 18.00 órától a szomszédban található Hochsitz teraszon grillezett steaket kínálnak.
Hegyifürdő a Riesneralm-on 1830 méteres magasságban | | Fotó: Harald Steiner
Hegyifürdő a Riesneralm-on 1830 méteres magasságban | | Fotó: Harald Steiner

Kulturális élmények a szabadban

A sportos és pihentető programok után pedig különböző szabadtéri kulturális attrakciók közül választhatunk. Májustól szeptemberig hét programszervező varázsolja a stájer alpesi gazdaságokat, szőlőskerteket, parkokat és idilli belső udvarokat a kultúra különleges színterévé, olyan programokkal, mint felolvasások kertekben, zenei előadások a szabad ég alatt, kreatív workshopok natúrparkokban valamint utcai cirkusz és színház.
Szabadtéri kulturális programokban és fesztiválokban sem lesz hiány | Fotó: Hans-Peter Steiner
Szabadtéri kulturális programokban és fesztiválokban sem lesz hiány | Fotó: Hans-Peter Steiner
Az idei szezonban az alábbi programokkal várnak minket Stájerországban:
Dátum Program
2017. április 29.-május 28. Dizájnhét Grazban
Az érdeklődők különleges bepillantást nyerhetnek a legkülönfélébb dizájnerek és kreatívok munkásságába.
2017. május 13. Művészeti piknik - Pöllauer Tal Natúrpark
Testközelből figyelhetjük meg a tavaszi rét virágzásáta és a Styrian Summer Art közreműködésével le is festhetjük valamint megkóstolhatjuk a pöllaui régió finomságait.
2017. május 25–28. Riegersburgi Kulináris Kultúrtavasz
Napüdvözlő koncertre invitálják az érdeklődőket a szőlőskert pavilonjába, amelyet zongorakíséret mellett elfogyasztott reggeli követ az Eibel borászatnál.
2017. június 10. 30. Tavaszi Lovasfesztivál - Ramsau am Dachstein
Az aprólékos munkával összeállított virágfigurák bemutatója, valamint a pompásan feldíszített lovak és lovaskocsik felvonulása teszik a fesztivált egész Ausztriában egyedülállóvá.
2017. július 13-től 16-ig La Margarita a styriarte keretén belül
Kulináris élmények és opera Kelet-Stájerországban.
2017. augusztus 12-től 19-ig Food Festival - Graz
A tapasztalt ínyencek mellett mindenképp igyekszik majd megszólítani a gasztronómia iránt érdeklődő fiatalokat is.
2017. augusztus 17-től 20-ig A hegy. A völgy. A mesefesztivál - Grimming-Donnersbachtal
A világ legkülönbözőbb tájairól érkező mesemondók keltik életre a meséket, mítoszokat és történeteket.
2017. augusztus 23-27. 5. Spielberg Zenei Fesztivál - Murtal régió
A fesztiválon ismét olyan kivételes művészek vendégeskednek majd, akik elkötelezték magukat a modern népzene mellett, illetve más műfajok sajátosságait is tudatosan jelenítik meg művészetükben.
2017. szeptember 22-től október 15-ig A Stájer Őszi Fesztivál 50 éves fennállását ünnepli
A „Stájer Őszt” titulálhatjuk komoly hagyománnyal rendelkező avantgárd fesztiválnak, amely programkínálatában számtalan művészeti ágat ölel fel és mindig kínál új projekteket és produkciókat a vendégeinek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.