Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stájerország nyáron: határtalanul zöld!

2012.06.26.

Stájerország nyáron: határtalanul zöld! Stájerország nagyszerű ajánlatokkal készül a kellemesen meleg nyári hónapokra, hogy a változatos élményeknek semmi se szabjon határt. Legyen szó természetjárásról, aktív üdülésről, kulturális programról vagy kulináris élményekről, Stájerországban minden igényünket kielégíthetjük.

A legfontosabb nyári adatok

Stájerország turizmusa 2011-ben is örömteli növekedést mutatott: 2011 nyarán 83.675 vendéggel több, összesen 1.873.915 látogató érkezett Ausztria zöld szívébe, ami 4,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A 2011-es nyári szezonban elért plusz 156 119 vendégéjszaka pedig 2,7 százalékos növekedésnek felel meg. A magyar üdülővendégek száma ezen belül is kiemelkedően nőtt, ugyanis összesen 32.672 magyar turistát regisztráltak, 13,7%-kal többet, mint 2010-ben.

Rejtett természeti kincsek

Stájerországban 30 csodás természeti látnivaló kínál különleges élményeket.

Hegyi tavak és virágzó alpesi rétek, ártéri erdők jégmadarakkal és gémekkel, mocsarak húsevő növényekkel, pillangóktól hemzsegő rétek és védett virágokkal teli mezők, szurdokok robajló patakokkal, alpesi orchideák, cseppkőbarlangok függő és álló cseppkövekkel és egy 1000 éves tölgy. Ezek mind egy természeti élményekben gazdag üdülés alkotóelemei.
Ezek a lélegzetelállítóan szép, különleges természeti látnivalók alkotják Stájerország rejtett természeti kincseit. Az eddig alig ismert természeti gyöngyszemek felfedezésére vonzó üdülési ajánlatokat állítottak össze, mint például a tavaszi szafari, amelynek keretén belül vulkánokhoz látogathatnak az üdülővendégek és ritka vízi madarakat, valamint tavaszi fűszernövényeket fedezhetnek fel.

10 éves a Gesäuse Nemzeti Park
10 évvel ezelőtt avatták fel Ausztria legfiatalabb nemzeti parkját, a Gesäuse Nemzeti Parkot, ahol a természet védelme, a képzés és a kutatás áll a középpontban. A park kiemelkedő látványosságai közé tartozik a Weidendom élményközpont és a nemzeti park gstatterbodeni pavilonjában működő multimédiás geológiai kiállítás. A 10 éves jubileum jegyében rendezvények egész sorával várják az érdeklődőket. Kiemelkedő események: Ausztria első, bejárható ökológiai lábnyomának megnyitója július 7-én és a nagy születésnapi ünnepség október 26-án.
Ausztria legnagyobb bejárható, ökológiai lábnyoma
Az Admont településen található Weidendom mellett egy igazán különleges alkotás készül: egy sövénylabirintus, amely egy emberi láb lenyomatát képezi. A 70 méter hosszú labirintus 12 állomáson és összesen 5 téma (mobilitás, táplálkozás, fogyasztás, energia és lakás) segítségével foglakozik a fenntarthatósággal. A labirintus kereszteződéseiben kérdések várnak a látogatókra, ha erre helyes – vagyis fenntartható – választ adunk, akkor megtudhatjuk a labirintusból kivezető utat. A rossz válaszok zsákutcába vezetnek.
Miért egy lábnyom? Napjainkban semmi sem szimbolizálja jobban az emberiség hely- és erőforrásigényét, mint az "ökológiai lábnyom" mérete. Megnyitás 2012. július 7-én.

Egy álom: 40 km érintetlen folyószakasz rafting csónakkal

2 napos túra a Salzán, rafting csónakkal vagy kenuval

A Gesäuse Nemzeti Parkban 2012 tavaszától egy igazán rendkívüli és egész Ausztriában egyedülálló túrával várják a vendégeket. Az Absolute Outdoors Strobl szervezésében egy összesen 40 kilométer hosszú, érintetlen folyószakaszt fedezhetnek fel a jelentkezők rafting csónakkal vagy kenuval. A folyó az Alpok legszebb folyói közé tartozik, a vize kristálytiszta és egyben Ausztria leghosszabb beépítetlen vadvízi szakasza is itt található. Tegyen ön is egy 2 napos túrát a Salzán a folyóparton történő éjszakázással. Tábortűz, grillezés a folyóparton... Még több természeti élmény már nem is lehetséges. Kezdőknek is ideális. Időpontok: 2012. július 13–15. | 2012. augusztus 31.–szeptember 2.

Kulináris élmények

Határtalan borvidék – nemzetközi együttműködés

A stájer bor Ausztria különleges kulináris kínálatának egyik legjobb nagykövete. Dél-, Nyugat- és Délkelet-Stájerországban igazán nemes nedűket termelnek. A bor az az ital, amely Stájerországot a szomszédos Szlovéniával egyesíti. A két ország partnerségét egy új európai uniós projekt hivatott erősíteni, amely egyben a borturizmust is növelheti.
A "VINO COOL – borutak felfedezése" címen indult európai uniós kezdeményezés egyesíti napjainkban azt, ami egykoron összetartozott. Stájerország és a mai Szlovénia szétválasztása előtt egyetlen, hatalmas és összefüggő borvidék volt. Később az osztrák és a szlovén határ túloldalán elterülő vidékek eltérő irányban fejlődtek tovább: a szőlőtermesztés módját és a szőlőfajtákat illetően egyaránt. A "VINO COOL" a közös szenvedélynek, a bornak köszönhetően újra egyesíti a két vidéket. A bor, a kultúra és a kulináris élmények témakörében a régiók immár közösen lépnek fel. A projektnek köszönhetően élénk információcsere alakult ki a borturizmus terén szerzett tapasztalatokkal kapcsolatban, amelyből mindkét oldal rengeteget profitál.
www.weinland-steiermark.at

Két és fél perc Stájerország

Graz kulináris élményei

Graz, az "ínyencfőváros"

Graz városát immár hivatalosan is "Ausztria ínyencfővárosává" avatták. Egy elismerés a grazi gasztronómusoknak, akik nagyszerű vendéglátók és különösen nagy hangsúlyt fektetnek regionális termékekre. A kitüntetés nem utolsó sorban annak is szól, hogy Graz 800(!) városi termelővel és gazdával büszkélkedhet, ami rekordnak számít Ausztriában, valamint éves szinten itt tartják a legtöbb piacot egész Európában. Ezeken a vásárokon nem kereskedők, hanem a gazdák maguk kínálják portékáikat. Íme egy rövid válogatás a programból:
  • Kulináris városnéző túra:
    • kulináris sörtúra pénteken
    • kulináris városnéző túra szombaton
    • kulináris városnéző túra vasárnap
  • Kirándulóutak az ínyencrégiókba:
    • a mondák övezte Riegersburgi vár
    • kóstolók a délstájer borvidéken
  • Kulináris rendezvények:
    • az ínyencfőváros hosszú asztala – a kulináris naptár fénypontja 2012. augusztus 18-án
    • főzőtanfolyamok gyermekeknek 2012. július 11-ig

Szeretet, virágzás és egészség

"Nyári frissesség" Magas-Stájerországban

Magas-Stájerország csodás természeti környezete, ahol egykoron Sissi és Ferenc József is a mézes heteket töltötte, különösen jó választás a friss szerelmeseknek. Magas-Stájerország történelmi eredetű "szerelmes helyszíneket" kínál csaknem érintetlen erdőségekben és alpesi réteken, ahol mindenkin garantáltan romantikus hangulat lesz úrrá, és ahol mindenki átadhatja magát a szerelem elsöprő érzéseinek.
Az üdülési ajánlatok sokszínűek, mint a szerelem maga. Itt minden szerelmespár megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb kínálatot. Az üdülés alatt eredeti flört kézikönyvből szemezgethetünk, a túraútvonalak mentén romantikus padok csábítanak időzésre és szerelemkastélyok visszavonulásra. A párok közösen kovácsolhatnak gyűrűt, a mennyei birodalom kápolnájában ízelítőt kaphatnak a hetedik mennyországból vagy lovas kocsin ülve fedezhetik fel a környéket, miközben úgy érezhetik magukat, mint egy nosztalgikus szerelmes film főszereplői. A szálláshelyeket mintha romantikus órákra tervezték volna. Számos étterem kínál speciális menüt szerelmespároknak, hogy a kettesben töltött gyertyafényes vacsora garantáltan jól sikerüljön. A Magas-Stájerországban töltött nyaralás ideális választás mindazoknak, akik még hisznek a szerelemben és Ámor nyilában. A speciális, szívvel-lélekkel összeállított üdülési ajánlatok még a kevésbé érzelmes típusokból is igazi romantikázókat varázsol: www.hochsteiermark.at

Offline üdülés

Mi az osztrákok kedvenc időtöltése a szabadidejükben (és valószínűleg a magyaroké is)? Tévénézés, rádióhallgatás, telefonálás, számítógépezés. A computeres játékokat és a chatelést illetően egyre gyakrabban beszélhetünk beteges internethasználatról, vagyis "internetfüggőségről". Miért nem húzzuk ki egész egyszerűen a dugót a konnektorból és kapcsolunk ki? A mobiltelefon és az internet pihenhet – az ember is.
A Steiermark Tourismus ezért olyan szálláshelyeket keresett, amelyek megengedik a vendégeknek, hogy tényleg "offline" legyenek. 13 szálláshely kínál üdülési ajánlatokat térerő nélküli zónákban, rádió és televízió, valamint internetkapcsolat nélkül, hogy az év legszebb időszaka valóban felüdülés legyen.

Az új ínyenckártya - 1 kártya, 236 partner

2012. március 1-től a Stájer Termálvidék és Kelet-Stájerország mindent egy kártyára tesz fel: az új ínyenckártyával egy olyan kedvezményes kártyát hoznak létre, amely ilyen formában még nem volt egyik régióban sem. Egy inkluzív- és klubkártya egyben.
A régióban töltött első éjszaka után az üdülővendégek felár nélkül kapják meg az ínyenckártyát, amellyel 120 kirándulóhely, sportolási lehetőség és kulináris élmény vehető igénybe. A 116 partnerszálláshely között találhatunk szállodákat, panziókat és magánszállásokat egyaránt. A személyre szóló ínyenckártyát a helyszínen állítják ki, amely az üdülés teljes időtartamára érvényes 2012. március 1. és október 31. között. A szállóvendégeknek így 21 gasztronómiai egység, 29 múzeum, 550.000 négyzetméternyi vízfelület és olyan közkedvelt kirándulócélok állnak a rendelkezésére, mint a Herberstein vadaspark, a Stájer borszaküzlet, a Gölles pálinkafőzde és a Vorau apátság.
Az Ínyenckártya PLUS legalább három további éjszaka eltöltése után jár – szintén felár nélkül – és biztosít belépést a négy termálfürdő egyikébe (H2O termálfürdő, Bad Waltersdorf gyógyfürdő, Life Medicine Resort Bad Gleichenberg, Bad Radkersburg parkfürdő).
Steiermark-Card 86 kirándulóhelyre Az Admonti apátságtól, a Piber ménestől és a Herberstein vadasparktól egészen a Tauplitzalmon közlekedő kirándulóvonatig 86 kisebb és nagyobb stájer kirándulóhely látogatható a 2012-es szezonban a Steiermark-Card üdülési kártyával. A különleges kártya egyszeri díj ellenében váltható és április 1-től október 31-ig érvényes. Egyes kirándulóhelyek ráadásul többször is látogathatóak vele. Az 5. belépőtől minden további belépő ingyenes. Ár: 2012. április 1-től október 31-ig felnőtteknek 69 euró, gyermekeknek 4 éves kortól 33 euró.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.