Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Startol a bringaszezon Alsó-Ausztriában

2019.05.03. Alsó-Ausztria Infó

A bringaszezonban Alsó-Ausztria számos lehetőséggel várja a kerékpárosokat. Távol az autóforgalomtól biztonságos, jól kitáblázott utak, hibátlan infrastruktúra, családbarát útvonalak és pihenőhelyek, lenyűgöző panoráma és számtalan látványosság - ezt nyújtja Alsó-Ausztria Top10 bringaútja!
Ybbstal-kerékpárút © Niederösterreich Werbung / schwarz-koenig.at
Ybbstal-kerékpárút © Niederösterreich Werbung / schwarz-koenig.at
A régió magyar nyelvű ingyenes bringás térképe, itt letölthető!

A kerékpáros élményeket keresők szívét főként az Ybbstal-kerékpárút nemrégiben létesített, 55 km hosszú központi szakasza dobogtatja meg Wadidhofen an der Ybbs és Lunz am See között. A szívdobogást azonban nem az okozza, hogy netán túl sok emelkedővel kellene megbirkózni, éppen ellenkezőleg: Az útvonal itt az egykori Ybbstal-vasút vonalát követi – teljesen egyenes úton, távol az autóforgalomtól, de mindig a folyó közvetlen közelében. Maga a kerékpárút valóságos remekmű, amely az elegáns vonalvezetés és látványos szépségű táj kombinációjával jött létre. Romantikus boltíves hidakon és egy rövid alagúton kelünk át, végigkerekezünk egy vadregényes szurdokon, csöndes homokpadokon élvezhetjük a napsütést és a folyó kristálytiszta vizét. Néhol a kovácsmesterség ódon remekműveire bukkanunk, s útközben egyedi kialakítású pihenőhelyek csábítanak egy kis lazításra.
Kerékpárral az Ybbs folyó partján, © schwarz-koenig.at
Kerékpárral az Ybbs folyó partján, © schwarz-koenig.at
A kerékpárosok a 111 km hosszú Thayarunde-kerékpárút részben régi vasútvonalakat követve fedezhetik fel a Waldviertelt. Előnye, hogy az egykori gőzmozdonyok miatt, amelyek nem tudtak magaslatokat meghódítani, a hajdani vasúti mérnökök itt szó szerint „kiegyenesítették” a terepet. A sík vidék családok és akár nagyszülőkkel kerekező unokák számára is kellemes bringázást ígér. Az Ausztria és Csehország közötti határt is átszelő út további érdekessége, hogy védővárak, tekintélyes kastélyok és kolostorok szegélyezik, amelyeket egy pihenővel összekötve meg is lehet nézni. Elektromos kerékpározásra természetesen itt is van lehetőség. A Thayarunde-kerékpárút Bécsből könnyen megközelíthető vonattal is, hiszen kiváló az összeköttetés.
Pihenő kerékpárosok © Niederösterreich
Pihenő kerékpárosok © Niederösterreich
Akik nem szeretnek csomagolni, azoknak a kerékpáros csillagtúrák javasoltak. A Bécsi Erdőben található Baden-t Bécshez közeli fekvése és különleges hangulata teszi különösen vonzóvá. Az innen induló kerékpáros csillagtúrák a Heiligenkreutz apátságához, Laxenburg kastélyához és hagyományos borozókhoz vezetnek. Baden népszerűségét támasztja alá, hogy már a rómaiak is az itteni kén-tartalmú gyógyvíz előnyeit élvezték, és I. Ferenc császár nyári rezidenciát tartott itt fenn.

Összesítve Alsó-Ausztria Top10 kerékpárútja

  • Duna menti kerékpárút (EuroVelo 6) – 272 km
  • Traisental-kerékpárút – 111 km
  • EuroVelo 9 – 212 km
  • Triestingau-kerékpárút – 32 km
  • Kamp-Thaya-March kerékpárút – 426 km
  • Iron Curtain Trail – kb. 400 km
  • Piestingtal-kerékpárút – 38 km
  • Triesting-Gölsental-kerékpárút – 62 km
  • Ybbstal-kerékpárút (Lunz am See és Waidhofen an der Ybbs közötti központi szakasza) – 55 km
  • Thayarunde-kerékpárút – 111 km
A tartomány az e-bike hálózatát is folyamatosan fejleszti. Legyen szó hosszabb vagy rövidebb távról, a kényelmesen megközelíthető töltő- és szervizállomások gondtalan bringázást garantálnak a Duna menti kerékpárúton, a Mostviertelben található Traisental-kerékpárút által; Weinviertelben; a Bucklige Welt vidékén, de még az Ybbstal-i Alpok mountainbike útvonalain is, ahol szintén van lehetőség e-bike-ot kölcsönözni.
Kamp-Thaya-March kerékpárút, © Niederösterreich
Kamp-Thaya-March kerékpárút, © Niederösterreich
Alsó-Ausztria a mountainbike-osok számára is igazi paradicsom, számtalan lehetőség közül lehet válogatni. Izgalmas kalandokat kínál például a Varázshegy, vagyis Semmering és Waldviertel, ahol Ausztria leghosszabb MTB-útvonala található. A fejlesztéseknél még arra is figyeltek, hogy csomagok nélkül, kényelmesen lehessen gyűjteni a kilométereket, ugyanis az állomások közt csomagszállítást is lehet kérni. A különböző nehézségi fokozattal rendelkező MTB-szakaszok részletes leírása GPX formátumban is letölthető itt, mobiltelefonon és offline is használható.

További információk: www.also-ausztria.info/kerekparozas
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.