Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonnyitó hétvége a Magas-Tátrában

2012.12.12. sielok.hu

Szezonnyitó hétvége a Magas-Tátrában Az idei téli szezonkezdet Szlovákiában sikeresnek könyvelhető el, köszönhetően a kedvező időjárásnak: a síterepek szinte mindegyike részesült már az égi áldásból, a kedvezően hideg levegőnek köszönhetően pedig néhány napja intenzíven hóágyúzzák már a sípályákat.
Mindez a Magas-Tátrában sem volt másként, ahol a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából személyesen is alkalmunk nyílt rá, hogy betekintést nyerjünk, milyen az idei síszezonban elsőként húzni az íveket a már megnyitott lejtőkön. A Tátra csipkés hegycsúcsai már messziről fehérlettek, de nem csak a magasban volt ez így, az alacsonyabban fekvő területek is behavazódtak.
A Magas-Tátra csipkés hegyvonulata a D1-es autópálya felől
A Magas-Tátra csipkés hegyvonulata a D1-es autópálya felől
Az elmúlt 3 évben hatalmas változásokon ment át Tátralomnic (Tatranská Lomnica) síterepe, akik már régebb óta jártak erre, bizonnyal nem ismernének rá a területre a mostani állapotában. A több millió eurónyi befektetések sorozata már a parkolóban szembeötlő: hatalmas terület lett az autósok és buszosok részére kialakítva, így a parkolással még a főszezonban sem lesz gond, mindezt ráadásul ingyenesen vehetik igénybe az ide érkező turisták. Az elmúlt években 3 db új ülőlift, számos új sípálya és új hóágyú-rendszer lett kialakítva. Itt jártunkkor még csak a jobb oldali, 9-es pálya, valamint az ezt kiszolgáló új, kék színű plexiben pompázó 8 személyes ülőlift üzemelt, de a többi sípályán is hamarosan várható a nyitás, a hóágyúk éjjel-nappal ontották magukból a havat. Igazi különlegesség a Lomnici-csúcsra közlekedő, 900 méteres szintkülönbséget néhány perc alatt leküzdő kiskabinos lift, amely Szlovákia második legmagasabb pontja és legmagasabban található kávézója is egyben. Erre a liftre a síbérlet nem érvényes, de érdemes mindenképpen megváltani a külön jegyet, mert a látvány innen nem mindennapi. A csúcson gyakorlatilag minden az ember lába alatt hever, szép és kevésbé párás időben még a Mátra és a Bükk is felbukkan a horizonton! Következő úti célunk a Csorba-tóhoz vezetett, ahol ragyogó napsütésben mutatta meg magát nekünk a környék. A fejlesztések itt talán nem voltak olyan látványosak, mint Tátralomnicon, mégis ez az egyik legfrekventáltabb téli turistacélpont a Magas-Tátrában: számos magyar rendszámú kocsi állt a parkolóban és elvétve magyar szót is lehetett hallani a sípályákon. Itt már nagyobb terület állt a sportolók rendelkezésére: a felső, "Solisko" és "Furkotka" sípályákon kívüli alsó részeken tökéletes hó fedte a lejtőket, a környező fák pedig roskadoztak a hótól. Fontos és hasznos információ az ide látogató vendégeknek, hogy a többnapos síbérletek automatikusan érvényesek 3 síközpontba: Tátralomnic, Ótátrafüred és Csorba-tó összesen 20 sífelvonójára és 23 kilométernyi sípályájára! További inormációk és árak: www.vt.sk .

Hasznos linkek, a környékre utazóknak ajánljuk:
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.