Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik szezonbérletet érdemes megvenni?

2023.10.08. 2023.10.11. sielok.hu | frissítve: 2023.10.11.

Te is olyan síelő vagy, aki nem csak egy hétre utazik el egy szezonban síelni? Ha több mint 14 napot csúszol egy évben, neked is megéri szezonbérletet vásárolni! Több mint 60 olyan síterepcsoportot gyűjtöttünk össze, melyek egy közös síbérletet adnak ki több síterepre. Óriási a választék, adunk hát pár tippet!
Fotó: Stani / Salzburg régió
Fotó: Stani / Salzburg régió
A bérletárak az inflációt követve tovább nőttek, két bérletcsoport esetében (SSC és Tiroler Snow Card) is átlépte a szezonbérlet ára az 1000 eurós lélektani határt.

A szezonjegyek az elővételi időszakban jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg. A salzburgi síterepek kedvelői például december első hetéig 1.050 helyett 940 euróért szerezhetik be fényképes Super Ski Card bérleteiket. A Ski amadé szezonbérlet pedig 2023. december 6-ig 822 euró helyett 770 eurós áron vásárolható meg. Az alábbi táblázatban az elővásárlási kedvezmény lejárta utáni listaárakat mutatjuk.

Magyar síelőknek ajánlott szezonbérletek

Amiről mindenki hallott Ski Amadé 270 lift, 760 km 822 euró
A salzburgi óriás Super Ski Card 939 lift, 2815 km 1.050 euró
Sok magyar síelő kedvence Mur-Mürz Top Skipass 88 lift, 247 km 809 euró
A terjeszkedő (SK, PL, CZ, A) Gopass Card 160+ lift, 400+ km 699 euró
A legközelebbi osztrák Ostalpen Card 100+ lift, 200+ km 686 euró
A változatos SunnyCard 80+ lift, 240 km 651 euró
Ahol sokat süt a nap Topskipass Kärnten - Osttirol 267 lift, 801 km 762 euró
Olasz csúcsok Dolomiti Superski 450 lift, 1200 km 990 euró
A legnagyobb Tirol Snow Card 1100 lift, 4000 km 1.050 euró
A svájci + azon túli Meilenweiss 248 lift, 735 km 1.129 CHF

Miért pont ezeket a szezonbérleteket ajánljuk?

Ski Amadé... valószínűleg nincs olyan síelő, aki még ne találkozott volna ezzel a névvel. A Ski Amadé salzburgi és stájerországi síterepek szövetsége, összesen huszonöté. Schladming, Bad Gastein, Dachstein gleccser, Flachau, Hochkönig is része a szövetségnek, csak hogy a legismertebb neveket említsük. A több mint 760 kilométernyi pályára egy korrekt, 822 eurós összegért cserébe lehet a miénk a korlátlan szezonbérlet.
A Ski Amadé az egyik legismertebb terepcsoport | Fotó: skiamade.com
A Ski Amadé az egyik legismertebb terepcsoport | Fotó: skiamade.com
A Super Ski Card azon túl, hogy szinte valamennyi Salzburg tartományban található síterepre érvényes, sok más közeli, tiroli, karintiai, stájer vagy éppen felső-osztrák terep is szerepel bőséges kínálatában. Az SSC ár-érték arányban biztosan kiváló választás!

A Mur-Mürz Top Skipasst szinte a magyaroknak találták ki. Azoknak, akik nem akarnak a salzburgi kártya távolabbi síterepeihez utazni, de egy szezonban, vagy akár egy hét alatt szívesen kipróbálnák a viszonylag közelebb eső, de jól ismert és népszerű pályákat is, mint például Kreischberg, Lachtal vagy a Turracher Höhe.

A szlovák TMR cég által alapított Gopass csoport folyamatosan terjeszkedik, már 4 országban vannak jelen és idén még +4 osztrák síterep csatlakozott: Bad Kleinkirchheim, Heiligenblut am Grosslockner, Goldeck, és a Stubai-gleccser. A Gopass Smart Season Pass ára a 2023/24-es szezonra 699 euró, elővételben november 4-ig kedvezményesen 529 euró.
Frissítés: a Gopass Premium szezonbérlet az újonnan csatlakozó osztrák síterepekre nem érvényes, csak az alábbiakra: SK: Jasná, Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec, CZ: Špindlerův Mlýn, Ještěd, PL: Szczyrk Mountain Resort (SMR), Centralny Ośrodek Sportu (COS), Beskid Sport Arena (BSA), AT: Mölltaler Gletscher, Ankogel Mallnitz, Muttereralm.
Ár-érték arányban kitűnő választás az SSSC bérlet | Fotó: superskicard.com
Ár-érték arányban kitűnő választás az SSSC bérlet | Fotó: superskicard.com
Ha Olaszország, akkor Dolomitok, ha pedig síelés, akkor egyértelmű a választás: Dolomiti Superski. A legnagyobb olasz terepcsoport olyan nagy nevű síterepeket sorakoztat fel, mint Cortina d'Ampezzo, Arabba - Marmolada vagy éppen Val di Fiemme. A szezonbérlet árát jól megkérik, 990 eurót (kb. 390.000 Ft) kell fizetnie annak, aki egész szezonban korlátlanul szeretne csúszkálni ebben a csodaszép régióban.
A Dolomiti Superski a legnagyobb olasz terepcsoport | Fotó: Edlera
A Dolomiti Superski a legnagyobb olasz terepcsoport | Fotó: Edlera
A legnagyobb terepcsoport, melyet számon tartunk, a Tirol Snow Card. Egészen elképesztő számokkal büszkélkedhet: 4000 km-nyi besíelhető pálya és több, mint 1100 rendelkezésre álló sílift. Ha azt nézzük, hogy 1.050 euróért cserébe októbertől május közepéig megoldott a síelés utáni vágyunk, azt kell mondjuk, hogy fanatikusoknak egészen biztosan jól megtérülő befektetés lehet!

A Meilenweiss bérletszövetség amiatt különleges, hogy országhatárt is átível, ráadásul nem is egyet! Több osztrák és svájci síterep mellett helyet kapott a csoportban 2 német és egy liechtensteini hegy is. Ennek megfelelően a szezonbérlet árfekvése sem mondható különösebben pénztárcabarátnak: ca. 450.000 forintnak megfelelő svájci frankot kellene otthagyni érte.

Azoknak, akik nem szeretnek sokat utazni: Ostalpen Card. A Kelet-Alpok névre keresztelt terepcsoport tartalmazza a magyarok által is igen kedvelt határközeli stájer és alsó-osztrák síterepeket, mint Annaberg, Hochkar, Lackenhof és Semmering, és még sok mást.
Az Ostalpen Card bérletével Alsó-Ausztria terepein síelhetünk | Fotó: Franz Zwickl
Az Ostalpen Card bérletével Alsó-Ausztria terepein síelhetünk | Fotó: Franz Zwickl
Portálunkon a leglátogatottabb síterepcsoport a Topskipass Kärnten - Osttirol névre hallgat. Az Ausztria déli régióját lefedő, 800 km-es pályarendszer olyan fontos terepeket foglal magába mint a Mölltal gleccser, Bad Kleinkirchheim, Katschberg vagy Nassfeld. A napsütésben gazdag vidékekre 699 euróért válthatjuk meg szezonbérletünket - Mölltalon akár május elejéig! Érdemes megnézni a régió kedvezményes családi ajánlatait is, gyerekekkel utazóknak sok a kedvezmény.

A terepcsoportokra jellemző, hogy általában egymáshoz közeli, egy régióban, tartományban lévő sípályákat fognak össze egy csokorba. Ezzel az általánosítással megy szembe az osztrák SunnyCard szövetség, melynek 7 tagja az ország teljesen különböző pontjain található. A szezonbérlettel bejárhatjuk Ausztria 7 változatos síterepét + ráadásként kiugorhatunk az olaszországi Schnalstal gleccserre is!
A SunnyCard bérlet a magyarok által kedvelt Hockar síterepére is érvényes | Fotó: samuraptor
A SunnyCard bérlet a magyarok által kedvelt Hockar síterepére is érvényes | Fotó: samuraptor
Az összes síterepcsoport áttekintéséhez kattints ide! 
KOMMENTEK
HJH | 2023.10.11. 08:03
A GOPASS-hoz:
'Gopass kártyához még 4 osztrák síterep csatlakozott: Bad Kleinkirchheim, Heiligenblut am Grosslockner, Goldeck, és a Stubai-gleccser."
Pontosítva: árulnak jegyet ezekre a helyekre, de az oldaluk (mármint GOPASS) ebben a vonatkozásban átverés, ahogyan tavaly is az volt. A bérlet a fentiekre NEM érvényes

The Smart Season Pass PREMIUM 2023/24 will be valid in the following ski resorts: SK: Jasná, Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec, CZ: Špindlerův Mlýn, Ještěd, PL: Szczyrk Mountain Resort (SMR), Centralny Ośrodek Sportu (COS), Beskid Sport Arena (BSA), AT: Mölltaler Gletscher, Ankogel Mallnitz, Muttereralm. This means skiing in 4 countries and on more than 200 km of pistes.
admin2 | 2023.10.11. 11:40
HJH: Köszönjük az észrevétet, helyesbítettük a cikket. A napokban írtunk a Gopass bérletet kiadó TMR-nek, hogy küldjenek bővebb infót az új osztrák síterepek csatlakozásáról, de még nem kaptunk tőlük választ.
HJH | 2023.10.12. 09:45
A csatlakozás is kérdéses. Egyszerűen csak kiajánlják a jegyet. Jól hangzik a reklámban és erősen megtévesztő.
Tavaly Kals-Matreiből azt írták, hogy volt régebben ilyen, de annak vége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUMOK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.