Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kedvezményes tavaszi síelésre vár a mesés Bohinj

2015.02.23. sielok.hu

Szlovéniában, az osztrák és az olasz határ közelében, meseszép környezetben található Bohinj - Vogel. A Júliai-Alpok szívében, Bohinji-tó mellett emelkedik az 1800 méteres Postaja Sija csúcs és Vogel síterepe. Ez az érintetlen síterület márciusban is hóbiztossággal várja a családokat!
Kép: vogel.si
Kép: vogel.si
569 méteres tengerszint feletti magasságból indul bő másfél kilométeres útjára egy 80 fős nagykabinos felvonó, mely mindössze 4 perc alatt repíti fel utasait 1535 méter magasra, a szinte örök hó birodalmába.
Vogel a helyi Nemzeti Park része, ezért az itteni sípályákon kizárólag természetes havat lehet találni, hóágyú éppen ezért egyáltalán nem található. A síterep ennek ellenére is hóbiztosnak mondható, a valódi, felhőből hullott hó varázsa és minősége pedig sokakat vonz Vogel lejtőire.
A pályák nagy részre kényelemesen, ülőlifttel közelíthető meg: összesen 4 üzemel belőlük Vogel emelkedőin. Ezen kívül 3 rövidebb húzólift is várja a síelőket. Ez a szlovén síterület amolyan igazi titkos tippnek számít, hiszen itt biztosan mindenki jól érzi magát: majdnem 10 km-nyi lankás kék pálya mellett, mely a kicsiknek és a kezdőknek is ideális, 12,5 km izgalmas piros pálya várja a haladókat.
Az 1800 méteres csúcsról ideális hóviszonyok esetén egy kb. 8 km hosszú pálya kanyarog egészen a nagykabinos lift völgyállomásáig: a szintkülönbség több mint 1200 méter! Az adrenalin függők örömére snowpark is működik Vogel síterepén, mintegy 2 hektáros területen, rengeteg ugratóval és különböző elemekkel. Ha elfáradtunk a sportolásban, érdemes valamelyik hívogató hegyi étterem napozóteraszán relaxálni, és persze megkóstolni a híres helyi krémest!

Vogel egyik legnagyobb csábereje, hogy igen kedvező áron foglalhatunk szállást közvetlenül a sípályák mellett: az ajtón kilépve rögtön fel is lehet csatolni! Kevés hívogatóbb dolog van egy síelő számára, mint 1500 méter magasan, egy hangulatos fogadóban tölteni az éjszakát.
Pizzeria Burja - a tetőtérben hangulatos pályaszállás
Pizzeria Burja - a tetőtérben hangulatos pályaszállás
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bohinj
Bohinj legújabb, modern és alpesi építészet egyvelegét adó szállodája 2021-ben megnyitotta kapuit, pár lépésre a Bohinji-tótól, 5 kilométerre a Bohinj-Vogel nagyikabonos liftjének alsó állomásától. Wellness: fűtött kint medence, szaunák, panorámás pihenő, sókamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.