Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
First minute szállásakciók
Magas-Tátra
Tatry Holiday házak 5-15% előfoglalási akció!
Tátralomnic
Igényes apartmanok Tátralomnicon! First Minute akció: -5-15%!
További first minute szállásakciók »
Síterepajánló
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban!
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvence!
40 km sípálya, 13 db sílift!
Wurzeralm
1000 m szintkülönbség,
Európa leghosszabb siklója!
Rogla
Hóbiztos családi síterep
Budapesttől 4 órára!
Fotóalbum-ajánló
Videóajánló
Hó-Show 2010 - szombati körkép
Hó-Show 2010 - szombati körkép és interjúk

Miért szükséges bukósisak a sípályákon?

Cikk dátuma: 2006.10.13. | Frissítve: 2010.01.03.
Miért szükséges bukósisak a sípályákon? Eséskor, ütközéskor - ha nem a térdünk - leggyakrabban a fejünk sérül. Csapódik a hónak, de leginkább valami kemény tárgynak: kőnek, fának a másik sífelszerelésének. A fejsérülés bukósisakkal nagy valószínűséggel megelőzhető.
Miért szükséges a bukósisak a sípályákon?
A carvinglécek elterjedése, a snowboard térhódítása sajnos együtt jár azzal, hogy mind gyakoribb a fejsérülés a sípályákon. A felgyorsult tempó, a könnyed kanyartechnika számtalan ütközést eredményez, a síbalesetek száma az utóbbi években megtízszereződött. Eséskor, ütközéskor - ha nem a térdünk - leggyakrabban a fejünk sérül. Csapódik a hónak, de leginkább valami kemény tárgynak: kőnek, fának a másik sífelszerelésének. A fejsérülés bukósisakkal nagy valószínűséggel megelőzhető.

Különösösen védtelenek a gyemekek, akiket kis termetük, könnyü súlyuk miatt elsodornak a figyelmetlen száguldozók. A sisak - amelynek használatat Olaszországban 2005. január 1-től 14 éves kor alatt kötelező - egyre inkább nélkülözhetetlen kellékké válik a havas lejtőkön is. A gyermekkorban bekövetkező súlyosabb síbalesetek között toronymagasan vezetnek a különféle fejsérülések. Ezt megelőzendő, vásároljunk vagy béreljünk gyermekeinknek bukósisakot!

Felnőttek ne szégyeljék, a versenyzők sisak nélkül ki sem mennek a pályára!

Milyen méretet válasszunk?
A szükséges bukósisak méret meghatározása egyszerű. Egy mérőszalaggal mérjük meg fejünk kerületét a szemöldök és a fül fölött, és a mért centiméter szám lesz a szükséges sisak mérete. Minden sisakból többféle forma létezik, ezért vásárlás előtt érdemes felpróbálni több sisakot is, mire megtaláljuk a fejformánknak leginkább megfelelő fazont. A bukósisak felvéve akkor jó, ha sem nem szorít sem nem lötyög, pontosan illeszkedik a koponyára. Gyermekek számára sem érdemes a kelleténél nagyobb méretet vásárolni, mert ha mozog benne a fej, akkor a sisak nem biztonságos. Ha mégis a szükségesnél nagyobb méretű a bukósisak egy fejpánt segítségével korrigálhatjuk, hogy szorosabb legyen. Fontos odafigyelni a sisak megfelelő becsatolására is, áll alatt pattintsuk össze a kapcsot.

Hol vásárolhatunk bukósisakot?
A sífelszerelést árusító szaküzletek többségében kapható bukósisak.

Milyen sisak márkák léteznek?
A legismertebb bukósisak márkák: K2, Salomon, Brico, Uvex, Carrera, Casco, Boeri, Giro, Leedom, Red, Teamwendy, Acerbis, SH+ Sunhelmet, Etto ...

Kapcsolódó link: www.skihelmets.com

h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj!
Idén 15 éves a síelők.hu! Jubileumi játékunkban 15 héten át sorsolunk ki síjegyeket. A játék további részleteiről következő hírlevelünkben olvashatsz.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 60 vendég és 5 regisztrált felhasználó látogatja.
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.