Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Oakley sí- és snowboard szemüvegek

2018.01.26. (x) szponzorált cikk

Csakúgy, mint a hétköznapi életben, snowboardozás, illetve síelés során is a látásunk az egyik legfontosabb érzékszervünk. Éppen ezért a megfelelő felszerelés összeválogatása során érdemes kellő figyelmet szentelnünk a tökéletes síszemüveg megválasztására is.
Hatalmas a túlkínálat a piacon, amiből saját fejlesztésű, páratlan tisztaságú látásminőséget nyújtó lencséivel az Oakley kimagaslik. Hogy miért érdemes az amerikai márka szemüvegeit választani, azt az alább összeszedtük!

A síszemüveg legszembetűnőbb és talán legfontosabb része a lencse, melyből igazi kuriózumnak számítanak az Oakley néhány szezonnal ezelőtt bemutatott PRIZM-technológiás változatai. A PRIZM-lencsék tulajdonképpen a kontrasztot fokozzák, mindig egy adott körülményhez képest. Síszemüvegek esetében ez annyit tesz, hogy a havas tájban előforduló színeket felerősíti, melynek köszönhetően:
  • Elősegíti hogy viselője élesebben lásson, ezáltal gyorsabban reagálhasson az adott helyzetekben.
  • Elősegíti a színek felismerését, hogy meglássuk amit az adott helyzetben látnunk kell.
  • Segít, hogy azonosíthassuk, követhessük a látóterünkben lévő tárgyakat.
  • Javítja viselője teljesítményét és biztonságát, hogy magabiztosabban szállhasson versenybe.
A PRIZM lencsék hasznosságát jól mutatja, hogy az Oakley utcai szemüvegek esetében is szépen lassan átállt ezek alkalmazására, olyannyira, hogy az elkövetkezendő szezonokban kizárólag ezzel a technikával felvértezve kerülnek majd a boltok polcaira.

Az Oakley-lencsék esetében az anyagösszetételre is érdemes kitérni néhány mondat erejéig, hiszen a speciális Plutonite műanyagötvözet az, ami igazán naggyá tette a céget szemüvegfronton. Fontos kiemelni, hogy törhetetlen lencse nem létezik, azonban az Oakley fejlesztése közel áll hozzá. A márka tesztlaborjában egy olyan keveréket hoztak létre, amely nem törik, csupán nyomódik, illetve tompítja a szemünk felé haladó tárgy energiáját, ezzel maximálisan megóvva a szemünk világát. Ezeket a külső behatásokat egyébként rendre szimulálják is a tesztek során, amik nagyjából így néznek ki élesben:

Szemüvegválasztáskor a lencse után a másik legfontosabb szempont a dizájn, vagyis a keret kialakításának megválasztása. Nem vagyunk egyformák, így a különböző arc és fejformákhoz más-más modellek lehetnek kényelmesek. Az Oakley XS-től egészen XL-ig kínál méreteket, amik azonban nem minden típusnál elérhetők, így vásárlás előtt érdemes bővebben tájékozódni a kinézett fazonról.

Az idei éve legnagyobb slágereinek ezúttal a Fall Line és Flight Deck modellek bizonyultak, köszönhetően a keret nélküli diszkrét megjelenésüknek.
A Flight Deck több méretben is megtalálható a boltok polcain, ebből következően a nők számára is tökéletes választás lehet, melyet az ötszörös olimpiai bajnok snowboardos, Jamie Anderson is alátámaszt, hiszen ő rendszeresen mellette teszi le a voksát, de ilyennel csúszik továbbá Lindsey Vonn is, míg férfiaknál Torstein Horgmo, illetve Henrik Harlaut neve fémjelzi a Flight Deck minőségét.
Flight Deck
Flight Deck
A Fall Line egy sokkal hétköznapibb, mondhatni retro megjelenésű modell, ami leginkább a Lineminer kistesójaként jellemezhető – szögletes formavilág, Ridgelock lencserendszer (megkönnyíti a cserét), valamint keret nélküli megjelenése teszi eltéveszthetetlenné. A két darabot ajánljuk dioptriás szemüveget viselőknek is, hiszen mindkét modell belső kávája kifejezetten a dioptriás kereteket szem előtt tartva lett kialakítva.
Line Miner
Line Miner
Az idei kínálatban megtalálható továbbá a már említett retrokirály, Lineminer; a Switchlock rendszerrel ellátott, több lencsével érkező csúcsmodell, az Airbrake XL; az azonos méretű de nem swichlock rendszerrel felruházott snowboardos kedvenc a Canopy; illetve a belépőszíntű, hajlékony Lexan lencsés O2 három méretben.
Mindezek mellett egy igazi különlegesség is bemutatkozott idén a Wind Jacket 2.0 formájában, amiben az Oakley nap- és síszemüvegek legjobb tulajdonságai keverednek, hogy akkor is kényeztethessük a szemünket ha havas terepen akár hegyet mászunk vagy sífutunk.
Airbrake XL
Airbrake XL
Wind Jacket 2.0
Wind Jacket 2.0
Az Oakley síszemüvegek egészére jellemző tulajdonságok még a belső páramentesítő réteg; a három részből álló, antibakteriális szivacs; illetve a márka saját fejlesztésű gumiréteggel bevont fejpántja is.

Mint az nagyjából körvonalazódott az Oakley-szemüvegek lencse, keret, felhasználás és kialakítást tekintve széles skálán mozognak, így semmiképp nem ajánlott félvállról venni a síszemüveg vásárlást. A téma kellő körbejárása után egy dolgot biztosan kijelenhetünk: nem érdemes a kevesebbel beérni, hiszen szemüveget bármikor lehet cserélni, de a csúszással töltött időt, illetve a kellemetlen élményt semmi sem adja vissza!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.