Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Gastein: a nevében is fürdőváros

2014.03.13. Wesselényi Andrea

A völgy mélyéből feltörő termálvíznek köszönhetően Bad Gastein Ausztria egyik legnevesebb fürdővárosa volt már a császári időkben is. Ennek előnyeit az itt üdülő síelők ma is élvezhetik: a régióban három fürdőkomplexum is várja a vendégeket bel- és kültéri medencékkel, élményelemekkel, szaunákkal.

Alpentherme - Bad Hofgastein

Idén 10 éves a létesítmény, ami megváltoztatta Bad Dorfgastein életét. Az addig is gyönyörű üdülőfalu új vonzerőt kapott, az Alpesi termálfürdő a környék legmodernebb, legszebb és legnagyobb (32.000 nm) wellness létesítménye. Tökéletesen illeszkedik a környezetébe, belső terei harmonikusak, a családi világ megalkotói pedig fantáziadús vízi-játékokkal töltötték meg a gyerekmedencéket. A hatalmas üvegfelületek mögül vagy a kinti medencékből is élvezhetjük a Magas-Tauern csúcsaira nyíló panorámát. A Relax World részlegben különböző hőmérsékletű gyógyvizes medencéket, masszázsfúvókákat, panorámás pihenő oázist, napozóteraszt, 25 méteres sportmedencét, a Family World-ben raftingcsúszdát, gyorscsúszdát, sodrófolyosót, multimédiás szobát, játszóházat találhatunk.

Ár: 4 órás felnőtt belépő 24 euró
Nyitva tartás: téli szezonban naponta 23 óráig!!!
(figyelem: március 10. után változik a nyitva tartás)
Bővebb infó: http://www.alpentherme.com
Az Alpentherme wellness részlege esténként izgalmas fényekben fürdik
Az Alpentherme wellness részlege esténként izgalmas fényekben fürdik

Felsenterme - Bad Gastein

Bad Gastein központjában, az innen induló kabinos sílift állomásától néhány lépésre található. A gasteni sziklafürdő különlegessége a szélesvásznú alpesi panoráma: a medencékből egyenesen a sípályákra lehet rálátni, tökéletesebb nem is lehetne a tájolás. A fürdő uralkodó építészeti eleme a kő, az épület és a belső terek minden elemében visszaköszön. A wellness részlegben 7 különböző szauna és gőzfürdők melege kényeztet, a pihenőtermek úgyszintén panorámásak, hogy még véletlenül sem feledkezzünk meg arról, milyen csodálatos helyen vagyunk.

Ár: 3 órás felnőtt belépőjegy 21 euró
Nyitva tartás: szezonban naponta 22 óráig (a panoráma-szauna előbb zár)
Bővebb infó: http://www.felsentherme.com
Ugye milyen idilli? Ilyen látványt élvezhetnek a fürdőzők Bad Gasteinben
Ugye milyen idilli? Ilyen látványt élvezhetnek a fürdőzők Bad Gasteinben

Solarbad - Dorfgastein

Családi élményfürdőnek hirdeti magát a régióban alapterületét tekintve 3. helyen álló fürdő komplexum, a dorfgasteini Solarbad. A kinti medencék hőfoka itt hűvösebb, télen inkább a beltéri relaxot ajánljuk. A klasszikus finn és bio szaunákban rendszeres tematikus felöntésekkel gyorsítják a szaunamesterek az izmok ellazulását. Fürdőruha viselése az osztrák szaunákban tilos, hozzunk magunkkal pamut fürdőlepedőt!

Ár: felnőtt belépő csak 14 euró
Nyitva tartás: naponta 21 óráig
Bővebb infó: http://www.solarbad.at

Solarbad Dorfgastein - ahol családias, meghitt környezetben pihenhetünk

Gyógyulni vágyóknak ajánljuk a Gasteiner Heilstollen gyógybarlangot

Gastein másik fő nevezetessége a hegy gyomrában, egykori bányák kürtőiben kialakított gyógybarlang-rendszer, a Heilstollen. A radonnal teli levegő, a tengerszint feletti magasság, és a mélyből párolgó termálvíz keverékének köszönhető a gyógyhatás, ami Európában egyedülálló. Légzőszervi, izom- és bőrbetegségben szenvedő betegeknek tud az itteni néhány hetes kúra akár egy évig panaszmentes és gyógyszermentes életet biztosítani. Egy ismerkedő-túra keretében mi is megnéztük ezt a különleges helyet. Kisvonattal jutottunk be mélyen a hegy gyomrába, ahol négy stációban barlangjáratokat alakítottak ki. Itt szaunalepedőre fekve történik meg a gyógykezelés, miközben a páciens alszik vagy meditál. Egy langyos szaunához hasonlítható, kellemesen izzasztó élmény!
Gasteiner Heilstollen - ilyen pihenőhelyeken fekve történik a radonos gyógykezelés. A radon nemes gáz, amelyet a gyógybarlang levegője ideális koncentrációban tartalmaz. A barlangtermekben 37-41,5 fok közötti hőmérséklet és 70-100% relatív páratartalom van.
Gasteiner Heilstollen - ilyen pihenőhelyeken fekve történik a radonos gyógykezelés. A radon nemes gáz, amelyet a gyógybarlang levegője ideális koncentrációban tartalmaz. A barlangtermekben 37-41,5 fok közötti hőmérséklet és 70-100% relatív páratartalom van.
Az ismerkedő túra ára 29,90 euró (előzetes bejelentkezés szükséges)
Ez tartalmaz egy alap orvosi vizsgálatot, utazást a barlangba be és ki a kisvonattal, félórás radon kezelést, majd a kezelés után egy frissítő italt.
Törölközőt, fürdőruhát, papucsot ajánlott magunkkal vinni!
Bővebb infó: http://www.gasteiner-heilstollen.com

Tipp: Gastein kártyával olcsóbb!

A "Gastein Card" birtokában olcsóbb a belépés mindhárom fent bemutatott élményfürdőbe és a Gasteiner Heilstollen gyógybarlangba is! Az üdülési kártya a partnerszállásoknál eltöltött vendégéjszakák mellé jár ingyenesen télen és nyáron egyaránt. Részletek: gastein.com
KOMMENTEK
Robin | 2014.03.18. 18:19
Jó lett volna ha pár nappal korábban kerül ki a cikk ! :) Múlt hétvégi ott jártunkkor az Alpenthermét akartuk kipróbálni és csak a Felsenthermét találtuk meg! Mindegy, majd legközelebb ! :) Egyébként ez elég színvonalas volt, csupán a szaunák voltak kicsik .

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.