Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski amadé: hatalmas medencék épülnek jövőre

2016.09.07. Bata Attila

A régió egyik ismert fürdőhelye, a Bad Hofgastein-i Alpentherme osztrák mércével is komoly újdonsággal várja látogatóit 2017 nyarától. A fürdő jelentősen kibővül két hatalmas, termálvizes medencével, amelyeket az összesen 1700 négyzetméteres méretük miatt inkább már tavaknak kellene nevezni.
Látványterv (Kép: Alpentherme Gastein)
Látványterv (Kép: Alpentherme Gastein)
A szomszédos Bad Gastein-i régióból 47 fokos termálvíz érkezik a fürdőbe, amelynek azonban nagy része nem hasznosul. A termálvíz fel nem használt részét egyszerűen beleengedik a közeli patakba. A helyi önkormányzat megelégelte a pazarlást, és úgy döntött, hogy két tavat is építenek a fürdő területére, amelyekbe belevezetik az eddig elfolyatott meleg vizet.

Épül egy hatalmas, 1300 négyzetméteres tó, amelyet minden vendég használhat majd. A közelében épülő, egy kisebb, 370 négyzetméteres tó pedig a szauna részleghez fog tartozni. Ennek használatához szauna jegyet is kell venni.

A beruházás jelentőségét mutatja, hogy itt épülnek Ausztria első termálvizes fürdőtavai. A szükséges engedélyek a múlt héten megérkezetek és ezen a héten már meg is kezdődött az építkezés. A 3,8 millió eurós (kb. 1,18 milliárd forint) beruházás a tervek szerint jövő nyárra készül el.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Bad Hofgastein csillagcsillagcsillagcsillag
A luxusapartmanok Bad Hofgasteinban, a siklótól 1,5 km-re, míg a termálfürdőtől 600 méterre találhatóak. Minden igényt kielégítő 4-8 fős, rendkívül tágas apartmanok, valamint tetőteraszos penthouse lakások foglalhatóak önellátással, vagy reggelivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.