Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
Országok
Főmenü
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Síterepajánló
Kaprun - Kitzsteinhorn
Síszezon július 23-ig!
Schnalstal
Síszezon május 7-ig!
Semmering - Zauberberg
Aktív hegyi üdülés
Budapesttől 4 órányira
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Dobogókő Magyarország

Síterep adatok
Magasság
522 - 700 m
Szintkülönbség
178 m
Sípályák hossza
2.2 km
Liftek száma
1
1
1 km
1 km
200 m
Felnőtt napijegy ár: 4000 Ft
Gyerek napijegy ár: 3000 Ft  
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
2°C
17°C
6°C
17°C
9°C
15°C
Hójelentés
Hóréteg
0 - 5 cm
Lift üzemben
0/1
Pálya üzemben
0 km
Utolsó havazás
2017.04.19.
Olvass további élménybeszámolókat! Írj Te is élménybeszámolót!
331 szavazat, átlagos érték: 2.5
Nézd meg az értékelők listáját
Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő síközpont, egyben a trianoni Magyarország első sípályája, amely 1923 óta szolgálja síelő sporttársainkat. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes vendéglőtől pár lépésre található a sípályák kiindulópontja. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működik a sípályákat kiszolgáló 624 méter hosszú tányéros sífelvonó. A kezdők részére a 7. oszlopnál egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki, így ők a meredek részt elkerülve az alsó pályaszakaszon gyakorolhatnak.

Jegyárak

Forintban értendő bruttó árak
Hétfő - Csütörtök
Péntek - Vasárnap
1 felvonás
400 Ft
500 Ft
10* menet
3.000 Ft(15 menet)
3.000 Ft
napijegy
3.500 Ft
4.000 Ft
napijegy 14 éves kor alatt**
2.500 Ft
3.000 Ft

Sípályák

  • 1. pálya: hossza 860 m, szintkülönbsége 178 m - a felső része meredek, csak gyakorlott sízőknek ajánljuk, az alsó szakaszon kezdők oktatása is lehetséges.
  • 2. pálya: hossza 1260 m, szintkülönbsége 178 m - a felső része erdei szerpentin út, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak. A pálya alsó fele lankás, a felvonóhoz vezető összeköttetésig széles, kezdők gyakorlására is alkalmas. Figyelem! Ezen pálya felső szakasza nem használható!
Néhány betartandó szabály:
  • A felvonó csak megfelelő sítudással/snowboardtudással használható. Kérjük, ameddig nem elég biztos a léctartása (első néhány óra, esetleg nap) addig felvonó nélkül gyakoroljon!
  • A felvonóból kiesés esetén a vonszolót azonnal el kell engedni és a nyomvonalát a lehető leggyorsabban pálya irányában elhagyni. Visszakapaszkodás nem megengedett!
  • A tányéros felvonó húzólift, egyenes lábakkal párhuzamos léctartással használható, ráülni, szlalomozni nem lehet.
  • Dohányzás a Sícentrum egész területén szigorúan tilos!
  • Szánkóval vagy kutyával a Sícentrum területére lépni tilos. Ennek értelmében a pálya tetejére, nézelődéshez sem hozható be szánkó, hiszen egy véletlen elszabaduló szánkó komoly balesetveszélyt okozhat!

Adja adója 1%-át a sísportnak!
A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány adószáma: 18666777-1-13


Sífelszerelés, oktatás:
Sífelszerelés bérlése a sífelvonó felső állomásától néhány lépésre található zöld faházban lehetséges.

Szállás: A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány a 2013/2014 síszezontól nem mindennapi szálláslehetőséggel várja a több napra Dobogókőre érkezőket.
A Zsindelyes Vendégháztól és a sífelvonó felső állomásától mindössze néhány méterre fűthető jurták biztosítanak pályaszállást kedves Vendégeinknek.

Vendéglátás:
A sípálya tetején a Makovecz zsindelyes házban melegedő, nyílt tüzű kandalló és melegkonyhás büfé várja a síelésben elfáradt és a sétálásban átfagyott embereket.
A sípálya megközelítése
Dobogókőn található Budapesthez legközelebb felvonós sípálya - távolsága az Árpád-hídtól mindössze 30 km. Dobogókő jól karbantartott műúton könnyedén megközelíthető autóval Pomáz, Pilisvörösvár vagy Esztergom felől. Menetrend szerinti autóbusz a pomázi HÉV-állomástól és Esztergomból közlekedik Dobogókőre.

Szánkópálya
Szánkósok számára a sípálya használata balesetveszélyes, ezért tilos! Számukra egy külön lejtő van kijelölve, amely a Dobogókő első parkolója melletti erdőben található.

Kiránduló és sífutó útvonalak
A Dunakanyar legmagasabb pontjára gyalogosan bármelyik irányból fel lehet jutni gyönyörű turistautakon. Esztergomról, Pilismarótról, Dömösről, Pilisszentlászlóról, Szentendréről, Pomázról, Csobánkáról, Pilisvörösvárról vezet turista útvonal Dobogókőre. A sípálya közeléből indul egy hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig. Az útvonalat a Pilisi Parkerdő tartotta karban, jelenleg ezeket nem igazán gondozzák.
Dobogókő korábban több sífutóút kiindulópontja volt. Sítúra utak vezetnek a Bükkös-patak völgye, Tölgyikrek, Lajos-forrás (9,5 km), Kő-hegy (13 km), Szentendre Kékibánya (16 km) felé. Jelenleg ezeknek az útvonalaknak nincs kezelője.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 60 vendég és 12 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.