Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

zizol kiemelt beszámolói
zizol
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Franciaország
Puy St. Vincent
2012.03.31.
Én most voltam először itt.
Nem vártam sokat, mert a síbérlet és a szállás is olcsó volt (március közepén 20e + 20e). Ha ennél több lett volna, akkor a családnak otthon kellett volna maradni, de így elhozhattam őket. :)

Amikor indultunk azt írta a síelők.hu, hogy 20-80 cm hó van ami elég rosszul hangzik, de a helyzet az, hogy 20cm 1400m-en van ahol a madár se jár, mi 1800m-en laktunk ahol már 60cm hó volt, de a lényeg, hogy a jobb pályák 2100m felett vannak, és ott azért még volt hó elég.

A mi szállásunk -Les Gentianes- nagyon korrekt volt, főleg francia apartmanokhoz képes. Relatív tágas és kényelmes. Itt találtam róla videót:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Ingyenes volt a medence és szauna használat.
A 8 személyes apartmanunkban két fürdőszoba volt, három hálószoba és egy elég tágas nappali, plusz két erkély.
Ajánlom mindenkinek.

Feleségem és gyerekeim is vettek órákat a helyi magyar síoktatótól (Naturelle iroda - Sz. Dávid). Sajnos nem jött össze csoport, így egyéni órákat vettünk, ami persze jobb ,de drágább is. Összességében nem volt olcsó, de minden eurót megért, mert nagyon ügyes volt a Dávid, megszerette az egész család, és ügyesen megtanított síelni mindenkit! Köszönjük!

A síterep nekem tetszett, persze nem hasonlítható a nagyobb terepekhez, de ezért az árért nagyon korrekt! Kezdők és profik is megtalálják a nekik való pályát!

Fantasztikus egy hetet töltöttünk itt, szerintem jövünk még ide!
zizol
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Franciaország
Puy St. Vincent
2012.03.07.
Szia tibcsi91!

Szóval ide érvényes 1-1 napra a bérlet (összesen max 3 nap):
Les 2 Alpes, Alpe d'huez, Serre
Chevalier, La Voie Lactée- Montgenevre, La Voie Lactée- Sestrieres, La Grave, Pelvoux.
Az infók innen:
http://ski.puysaintvincent.com/Fich...iers/Internet/cgv/cgv_900...

Én az első két helyen voltam. Mindkettő világhírű síterep, rengeteg pályával. Alpe d'huez-ben van európa (világ?) leghosszabb pályája (18km). Teteje kemény fekete, alja zöld, de összességében egy élmény. Ott a kedvenc pályám a Tunnel, ami brutális buckás fekete pálya. De a 250km pályából mindenki talál a tudásának megfelelőt.
Les 2 Alpes-on is sok a pálya (225km). Gleccservasútjáról és gleccsereiről (is) híres, de nekem az tetszik benne, hogy a sok pálya eléggé koncentráltan található, szóval nincsenek nagy távolságok. Illetve a személyes kedvencem a csúcs másik oldalán található terület, ami "szűzhavazók" paradicsoma a La Meije völgy, ahol nincsenek jelölt pályák ott jössz le ahol akarsz. Mondjuk én négyszer voltam 2 ALpes-on, de csak kétszer ment a lánctalpas járgány, ami átvisz, a többi alkalommal nem lehetett átmenni azt hiszem lavina veszély miatt. Tehát "maradt" a 225km jobbnál jobb pálya.

A többi területet nem ismerem, de itt a sielok.hu-n vannak leírások, beszámolók, szóval kis időt rászánsz, akkor eldöntheted, hogy Neked (tudásodnak, stb) melyik terület a legjobb.

Aki kocsival jön, szerintem érdemes átmenni ezekre a helyekre. Azt nem tudom, hogy van-e busz járat, de a kinti magyar oktatók (Naturelle-esek) biztos tudják a járást, majd kérdezd meg őket.
üdv
zizol
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.