Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

cicalány kiemelt beszámolói
cicalány
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Halihó,
3 nap Sölden-i síelés után utolsó nap, január 26-án átmentünk az Obergurgl-Hochgurgl pályákra. Nagyon kellemes hely, ugyan kisebb pályák mint a söldeniek, de szinte mintha szebb lenne a környezet, kicsit dolomitos, közelebb vannak a nagy sziklák... Szikrázó napsütés volt, tökéletes pályák, minden lift működött. Ha már ott jár az ember, mindenképp érdemes kipróbálni! Nagyon tetszett!
CIMG8073.JPG
CIMG8067.JPG
Két pályarendszert vízszintesen összekötő lift
CIMG8134.JPG
Felvonók kereszteződése :-)
cicalány
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Halihó,
Megvolt az idei síelésünk. A kiválasztott hely Sölden lett. Hát nincs közel, de megérte a hosszú utazás.
A szállást mindnekinek ajánlanám, http://www.soelden.com oldalon találtuk, full-felszerelt komplett apartman, Söldentől tovább kb 5 km-re a következő kis faluban Zwieselstein-ben, ahonnan ingyenes síbusszal is betudtunk menni a felvonókhoz. Jobb nem is lehetett volna, nagyon jó ár-érték arány, 25 euró/fő/éj a tiroli árakhoz képest.
Szóval, a síelést úgy terveztük, hogy 3 napos síbérlettel Söldenben, és negyedik nap másik irányba látogattunk Obergurgl-Hochgurgl pályákra. Az utolsó napunkat arra szántuk, hogy megnéztük II. Lajos bajor király kastélyait a német határon túl Söldentől kb 120 km-re(Neuschwansteini és Hohenschwangau kastélyok szinte egymás mellett). Érdemes egyszer megnézni, azt mondják, hogy ez Németország legnagyobb turisztikai látványossága. Idegenvezetővel lehet végigmenni a megnyitott szobákon, minden eredeti.
A Söldeni pályák: hatalmas hó, hosszú-széles pályák, csúcsminőségűek, rengeteg felvonó. Bár csak a harmadik napunkon nyitották meg az alagúton túli távolabbi gleccserpályákat, mert nagyon erős szél volt és havazás első két napon a magasabb részeken. Harmadik és negyedik napi síelésünk szikrázó napsütésben, gyönyörű időben telt a gleccsereken és a szomszéd pályákon is. Nem tudom elképzelni, hogy lehet-e még ennél is jobb máshol??? A Hochgurgl-i pályák kisebbek ugyan, de úgy éreztem, mintha a környezet szebb lenne, kicsit olyan dolomitosnak néz ki, közelebb vannak a nagy sziklák... Az Obergurgl-Hochgurgl-i pályákon még az a különleges, hogy van egy vízszintesen haladó összekötő lift, nagyon hosszú, jót lehet rajta pihenni...
Nagyon tetszett, mennyire látszik, hogy mindent megtesznek a síelőkért, a vendégekért, mindenhol kedves emberek voltak. De mindennek a sok jónak meg is kérik az árát. Nem olcsó mulatság, de úgy érezzük, nagyon szép élményekkel lettünk gazdagabbak.
Képeket is csatolok majd. Üdv!
CIMG7877.JPG
CIMG7750.JPG
CIMG7760.JPG
CIMG7766.JPG
CIMG7778.JPG
CIMG7823.JPG
CIMG7836.JPG
CIMG7853.JPG
CIMG7888.JPG
Szikrázó napsütés és szél a gleccserpályán
CIMG7914.JPG
CIMG7964.JPG
cicalány
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Ausztria
Kaprun
2011.01.28.
Sziasztok!
Egy napja jöttünk haza a 4 napos síelésből. Kaprunban kétszer a Kitzsteinhorn gleccseren és a Maiskogel-en, ill. egy napot Zell am See-ban síeltünk. Még csak kék pályás síelő vagyok és ez volt eddigi legkomolyabb síelésem (egy nyugati síparadicsomban), a legszuperebb pályákon. Kaprunban gyönyörű a környezet, itt volt a szállásunk a faluban, egy meredek szerpentin tetején, ahonnan csodás panoráma tárult elénk minden irányba. Kifogtuk a napsütést is a gleccseren, elvoltam ragadtatva a sok felvonótól, a pályák nagyságától, minőségétől. Egy napra átruccantunk Zell am See-ra, ott pedig nagyon tetszett a pályák sokfélesége, erdős, ösvényes, kacskaringós pályákon lehet a parkolóig lecsúszni.
Végig azt kaptuk amit vártunk, amire számítottunk. Nem találtunk semmi kifogásolnivalót.
Bármikor visszatérnék Kaprunba, ha nem lenne még annyi sok szép hely, síközpont, amik szintén kipróbálásra várnak...
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.