Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

325 kiemelt beszámolói
325
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
2013-02-14-én, csütörtökön meglátogattunk Mátraszentistván közelében a Síparkot.

Mindenek előtt: a síterep fenntartójának maximális tisztelet jár, nagyon korrekt szolgáltatással/liftekkel kihozzák a maximumot a lehetőségekből. A pályák nem túl hosszúak és azt hiszem - talán meghökkentő lesz amit írok - szerintem a pálya már ki is nőtte a jelenlegi liftjeit. Sokan voltak azon csütörtökön, és emiatt nem éreztük eléggé pörgősnek a liftezést. Nem azért mert valamit elrontott az üzemeltető, hanem azért mert ekkora ezeknek a lifteknek a kapacitása.

A 4-es pálya tó előtti része, egy széles mező, itt sokan tanultak aznap, de ez nem volt vészes vagy zavaró csúszás szempontjából. A többi pálya (1-es, 3-mas) pedig annak ellenére üresnek érződött, hogy a lifteknél kifejezetten hosszú sorok tudtak kialakulni. Tehát, valahogyan több embert kellene gyorsabban felrántani a tetőre, de tudom, hogy ez nem ennyire egyszerű. Az látható, hogy a pályák hosszát objektíve nem lehet növelni, ám nagyon bízom benne, hogy valamerre még tudnak nyitni új pályákat és új liftet hozzá, mert azok nagyon kelleni fognak, vagy legalábbis tudná enyhíteni az A és B lift jelnlegi terheit, ha másfelé is lehetne csúszni, illetve onnan liftezni.

Igényes és ennek megfelelő árszínvonalú hütte várja a megfáradókat. A parkoló közel van, igaz havas, de ez nem okozott különösebb problémát ott jártunkkor.
325
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Ausztria
Annaberg
2013.02.02.
Három napot síeltünk Annabergben, hétköznap. A síterep szerintem elsősorban kezdőknek ideális. Miért?

A csúcsra induló négyüléses lifttel aránylag hosszan kell utazni (több mint tíz perc). A kiszállást követően le kell csúszni a pályák eléréséhez egy síúton, amelyen a pályák beszállásai egymást követik. Nekem az volt az érzésem, hogy túl hosszú ideig tart elérni a felső pályákat, utána meg tényleg igen rövid idő alatt már az alsó pályákra érkezve találtam magam (pedig nem vagyok gyors). Volt, hogy egyszerűen nem volt kedvem nekiindulni az "ezer évig tartó" liftezéshez a csúcsra, majd lecsúszni egy skiweg-en, hogy belekezdjek egy pályába. Itt egyszerűen nem találtam jónak a csúszás/liftezés arányt.

Az alsó részen lévő pályákat a rövidebb szintén négyüléses felvonóval lehet elérni. Ez két kellemes kék pálya, az egyik egy nagy, széles carving mezőre visz. Ezeken a pályákon kb 10-12 perc egy kör liftezéssel. Az alsó részen kétszer meg lehet fordulni, míg ez idő alatt a felsőn egyet lehet csúszni, ráadásul ez a lenti rész alig nagyobb mint pl Eplény, ha egyáltalán nagyobb.

A szemközti hegy két oldalán rövid, keskeny piros és fekete pályák vannak, nem rosszak, de semmi különös.


Pro:
- Kezdőknek és gyerekeknek ideális pályák (még a fentiek is, mivel nem túl hosszúak)


Kontra:
- Nincsenek hosszú és élvezetes pályák
- Az alsó részen sokszor oktatás van, különösen ügyelni kell a sok csoport közt
- Délutánonként edzés van a jobb oldali alsó kék pályán, amit részben vagy egészben emiatt lezárnak
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.