Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

klaco kiemelt beszámolói
klaco
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2022.03.08.
2022.03.04-06 ig síeltünk itt.
A szlovák utak kiváló minőségűek, a hegyi szerpentineken 1 kézen számolható kátyú van.
Arra számoljunk, hogy a Waze össze vissza számolja az utakat, nem sikerült ugyanarra hazajönni, mint amerről jöttünk.
Első és legfontosabb infó, gopass-al napi 5 eur a parkolás.
Ez sehol se szerepel. A saját oldalukon is azt írják, hogy van ingyen parkolás.
A látogatóközpontban tudnak angolul, amúgy kb sehol.
6 üléses beülőssel érdemes felmenni a Start-ig, mert a 4-es kabinosnál le kell csatolni, az időveszteség.
A pálya végénél sajnos elég nagy a tömegnyomor, emiatt könnyen balesetet szenvedhetnek a kezdők. Viszont kell a lendület, mert van 1 emelkedő a lift előtt.
Kezdőkkel menjünk fel a 4-es kabinossal a Starthoz, mire leérnek a legbaloldalibb pályán, megtanulnak. (8, 11, 10, 1)
Kezdőkre nagyon vigyázzunk az ülős felvonóknál, mert elég bosszantó, mikor az 5 perces menetidő 15 mert folyton kiesik valaki, vagy nem tud beülni rendesen.
Délelőtt a legjobb piros a 3-as, de délutánra a teteje nagyon jeges lesz, ezért a 4-es jobb.
Az 5-ös piros legalja sokszor jeges és nagyon meredek, már már feketébe hajló, ott nagyon sokan nagyot estek.
A fekete pálya nagyon jó, ha jók a látási viszonyok. Az első 10-20 méter az nagyon durva, de aztán erős piros pálya. A végén kell hagyni 1 kis lendületet, mert különben nem jutsz el a felvonóig. Mivel itt nem készített hó van, hanem gyári, ezért teljesen más élmény itt síelni, könnyebb fékezni, puhább, stb...
Vasárnap úgy jártunk, hogy félúton megállt 1 felhő az 5-ös pálya közepénél. Fent a fekete verőfényes napsütés, izzasztó meleg, aztán lefelé az 5-ösön 10 méteres látótáv volt.
A fenti ülős felvonók nagyon hidegek, és a szél is szinte mindig fúj. Papíron 2-3 m/s volt a szél, de sokkal többnek éreztük.
Összességében elmondható, hogy sajnos sok a síelő és kevés a pálya, emiatt 14óra után már nagyon buckás, jeges minden pálya eleje és alja.
A jegyeket időben kell megvenni, a hütték árai nem a magyar árakhoz vannak belőve, de finomak az ételek és nagyok az adagok. Bérlés ára szintén horror.
Vasárnap reggel belefutottunk, hogy a 6 üléses nem ment, mert valami technikai probléma volt, emiatt 15-20 perc volt a sorbanállás. Szerencsére 11re megjavult és onnantól 5 perc volt a várakozás. Nehéz volt eldönteni, melyik nap voltak a legtöbben, de talán szombaton.
1 helikopteres mentés volt 3 nap alatt.
Táskákat sokan csak úgy otthagyják, ezek szerint nem jellemző a lopás.
Ellenben a hüttében jó ha figyeljük a cuccainkat, mert teljesen véletlen valaki összefogja a sajátjával és viszi a kesztyűt akaratlanul is.
De pl. az elhagyott tárcát, mobilt vissza lehet kapni.
A 4-es ülősből előttünk kapott ki 1 telefont a személyzet.
klaco
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
1 hetet töltöttünk St. Oswaldban a lift tövénél volt a szállásunk. Ebből 4 napot síeltünk BKK-n.
Első nap verőfényes napsütésben beültünk a "síhintába" a házunk közelében levő lifttől egészen átjutottunk a túloldali 4 üléses felvonóig. Onnan kényelmes tempóban miután a hegytetőn levő fantasztikus kilátóval rendelkező hüttében megpihentünk elindultunk haza. A két hegy összekötése az valami borzalom. Ilyen régi lifttel még sose utaztam. Sztem kb. 30 éves lehet. Lassú, kényelmetlen.
Másnap már a Római fürdő mellett parkoltunk és a császár felvonóval közlekedtünk. Ez a legjobb felvonó. 2 szakasza van, nem kell átszállni középen. Ebben jót lehet enni, meg pihenni. Fent egész jól voltak a pályák, kár, hogy a 8a, meg a 6 nem működött. Sajnos a nap és a +5fok megtette a hatását, délutánra a pályák alsó része már latyakos volt.
Ez jellemezte az egész hetet, folyamatos küzdelem az egyre melegebb ellen. Csak 1600m felett voltak jók a pályák, és csak a BKK oldalon, ahol kevésbé sütötte a nap. A St. Oswaldi oldalon csak a 20-as, és a mellette levő fekete maradt használható a jó fekvés miatt.
A Római fürdő szaunahasználat nélkül nagyon lapos volt, hideg víz, nagy tömeg, sok pancsikoló gyerek, akik ugráltak a vízbe.
A Katrin fürdő jobban tetszett, ott nagyobb medencék voltak, és egy kicsit melegebb is volt a víz. Azért az elmondható, hogy annyi fogalmuk van a termálfürdőről itt, mint Magyarországon a sípályákról.
A sípályán kívüli részek ahol volt hó, egész jók voltak. A 3-as buckapálya az utolsó napra már egészen bekopott.
A 8-as feketét mindenkinek ajánlom, aki még csak piroson jött, ezzel jó elkezdeni a "feketézést".
klaco
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2011.03.14.
Pozitív csalódás volt, annak ellenére, hogy sok jót hallottam, nem akartam elhinni. De szemlátomást egy nagyon jól karbantartott, jó adottságokkal rendelkező síterep.
1-2 csákányost lehetne lecserélni, és akkor bizton állíthatom a legjobb "kis" síterepek között ott lenne.
A snowboad cross pálya félelmetesen jó. 2x estem el rajta, mert nagy tempóban ugrattam, de nagyon élvezetes volt. A sebességmérő pálya vége nagyon jeges volt, ott jókat lehetett nevetni, még rajtam is :)
A Seetaxi jópofa volt, de nem túl tüdőbarát, érdemes a szélén kapaszkodni, mert az arcodba nyomja a kipufogó gázt.
A fekete szakaszok nagyon tetszettek, és a kabinos/székes lift is jó volt.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.