Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

apalermoi kiemelt beszámolói
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Tegnap kiugrottunk, és szikrázó napsütés mellett tökéletes pályákat találtunk. Most voltam először itt, és álomban nem gondoltam volna, hogy ennyire jó síterep. Mérsékelten sok ember, inkább a sorban, mint a pályákon, de kibírható a sorban állás. Buckásodás alig, jegesedés néhol, 11-es pálya zseniális még 2 órakor is.
Mi a Stuhleckbahnt inkább kihagytuk, így a 3a, 3, 10, 11 pályák voltak a sláger. Hétköznap csak ajánlani tudom.
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Szlovénia
Rogla
2014.02.02.
Most érkeztünk haza Rogláról, összességében pozitív élményekkel gazdagodva, mivel a család jól érezte magát, és a kiszolgálás is remek volt a Hotel Roglában.
Sajnos azonban az időjárás nem volt kegyes hozzánk, megkaptuk a zord szeles, havas, ködös, ónos esős napokat. Magam még csak csak kimerészkedtem, de 3 és 5 éves fiaimmal csak két-három síelhető napunk volt. Ez persze annak fényében pozitív, hogy indulás előtt három nappal alig volt a pályán hó.
A fentiek fényében az ideális körülményeket nem ismertem meg. Ami biztos, hogy a honlapon, nem tudni miért, csak a liftes térkép van kint (lehet, hogy nem véletlenül), ami kicsit félrevezető. A jurgovói oldalon az átcsúszó kék pályán kívül csak a 4 üléses (a térképet nézve) jobb oldalán lévő piros-fekete pálya van nyitva, és a túloldalon is vannak pályák amik nem működnek. Én például Síelők.hu egyébként elavult térképén található 4-5 pályákat nem vettem észre:)
Ha valaki csak az ülőliftet szereti, akkor egy elég gyengécske vagy egy kemény munkás pályán közlekedhet fel-le.
Sajnos 6 év alatti gyereknek csak úgy ingyenes a lift, hogyha begyömöszölöm magam előtt a forgókereszten, ez egy kis fekete pont. Láthatóan készülnek a márciusra, mert folyamatosan mentek az ágyuk a Planja oldalon (jurgovoi részen amikor arra jártam, nem láttam ilyet. A 3, 11, 6 (itt a lift két oldalán van már pálya) pályák nagyon kellemesek. De sajnos a holdbéli időjárási viszonyok érzelmileg a negatívba billentik a pályákról alkotott véleményem.
A Hotel Rogla rendben van, programokkal, jó kajával, tornacsarnokkal (fallabdaterem nem az igazi, egyébként pazar csarnok). A medence vizei wellnesshez kicsit hűvösek.
Ha legközelebb is Roglát választanánk, akkor a szoba kicsi mérete miatt elgondolkodnánk, mert a pótággyal bizony nem sok talpalatnyi hely marad, ami virgonc gyerekek esetén kissé nehézkes.
Ja igen! Bár szinte mindenki beszél angolul, a kiírások nagy része, és a Hotel Kocsma étlapja pl. csak szlovénül látható. Pl. az étterem WC-n csak felirat van:)??
Kérdés esetén szívesen nyilatkozom még.
Üdv.
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Szia!

Én 2 éve voltam itt. A bérlet szerintem minden terepre jó. Mi Castello di Fiemme-ben laktunk, ezért onnan először a közelebbi Alpe Cermis-re jártunk. Nagyon jó, de 2 nap után már unalmas volt, ezért a 4. naptól Pampeagoban parkoltunk és a Latemaron csúsztunk. Alpe Cermis otthonosabb, kedvesebb hely. Latemar nagyobb, kicsit zordabb, kevésbé fás és (nekem) sajnos osztrákosabb a konyha.
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Olaszország
Piancavallo
2008.12.29.
Szia!
Én 2004-ben voltam itt. Azt kell tudni a helyről, hogy nem a megszokott olasz síterep, mivel Piancavallo nem egy falu, ahonnan a síliftek elindulnak a pályákra, hanem egy hegy tetején lévő üdülőfalu szerűség, ahol sok hotel található, jégcsarnok meg ilyesmi, de maga a hegyi falu feeling hiányzik és lakóházak mint olyanok nem nagyon vannak. Ha minden igaz, akkor Aviano a legközelebbi helység, de Pordenone is egy közeli aranyos város, amit érdemes meglátogatni. De az, hogy minden este leugorjatok Avianoba, az kicsit húzós lehet, mert egy kacskaringós út megy fel a hegyre, és hosszabb ideig tart az út, mint amekkorának tűnik. Nem nagyon emlékszem arra, hogy fent Piancavallon milyen üzletek vannak, az emlékeim megkoptak, és az is lehet, hogy azóta teljesen átalakult, és mondjuk shopping centerek tömkelege vár. Mi mondjuk félpanziós ellátásra szoktunk beiratkozni, ezért egyéb kajaigények nem nagyon merülnek fel. A tömeg valószínűleg csak hétvégén nagy, mivel ez a terep vonzza a közeli városok síelőit. Egyébként kellemes terep. Főleg a tetőn lévő étterem terasza, ahonnan szinte 360 fokban látsz el rettenetesen messzire.
jó síelést.
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Olaszország
Paganella
2008.02.05.
Sziasztok!
Vasárnap jöttünk meg Andalóból és megint volt egy jó hetünk. Sajnos ezt ezúttal nem kifejezetten az időjárásnak köszönhettük. Szerintem kifogtuk azt az egy-pár napot, amikor nem a napsütés dominált. Egy-két napig bizony barnulgattunk, de aztán jött a köd. Ilyet én még életemben nem tapasztaltam. Felértünk a csúcsra és holdbéli táj köszöntött ránk. Kb. 10 m látótávolság. Ha éppen nem síelt senki előttem, akkor nagyon durva érzés volt a siklás, bele a semmibe. Néha csak a hüttéből szóló zene tudatta, hogy van ott valami.:)
Sajnos a pályák minősége is hagyott maga után kívánnivalót az alsó szakaszokon, ahol köszönhetően a meleg párás levegőnek már 11-kor hókásabuckák és jegesedések váltakozása fogadott. Fennt aránylag tökéletes volt minden, főleg a piros pályákon és a feketének nevezett inkább bordó részen. Ezeket besíelgettük, de az említett negatívumok miatt nem sokszor vállalkoztunk teljes teteje-alja körökre. Szombaton esett is (hó), ez sem tett jót a combizmaimak. Viszont jót tehetett a vasárnap síelőknek.
A hüttékről csak annyit röviden, hogy ajánlom a kabinos felvonó középső állomásánál a kint lévő bárban a dunsztosüvegben tartott gyümölcssel feltunningolt grappák gyakori kipróbálását.
Aki szeret mást is csinálni a síelésen kívül, annak ajánlom a sportközpontot nagyon jó koripályával (három időintervallumban van nyitva, melyek közt van egy este 11-ig tartó szakasz is). (az uszodát nem próbáltam)
Kajaügyben ajánlom a Conad-nál a hegynek emelkedő utcácskában található Pizza Taglio-t, ami egy olasz étteremtípus (inkább délen, itt a hegyekben ez egy kuriózum), itt vastagabb tésztájú pizzaszeleteket kérhetsz mindenféle finomságokkal (akár Te is összerakhatod).

Talán én említettem, hogy a sajtok és a felvágottak drágák. Természetesen nem a Culinaris áraihoz viszonyítottam, hanem arra akartam utalni, hogy parízeres zsemlét anikósajttal 30 Ft-ért nem tudsz összeállítani, mert errefelé csak jó minőséget találsz, az meg nem olcsó. Erről jut eszembe, hogy minden közértben szívesen csinálnak szendvicset a húsos pultnál, ha odaviszed a pékárut és megmondod mit kérsz bele. Számítani kell rá, hogy az olaszok vaj nélkül szendvicseznek.
Ajánlom a Rio Mare tonhal felhalmozását, mert az jóval olcsóbb, mint itthon.
Ahogy a hozzászólások is mutatják, nagyon sok magyar van. Tulajdonképpen szinte többen vannak, mint a hazaiak. Mi, akik minden utazási irodától és itthoni hirdetéstől függetlenül szúrtuk ki ezt a terepet immár másodszor, nagyon meglepődtünk.
Remélem, hogy az utánunk következők még utazás előtt kapnak egy kis (nagy) hóesést, majd pedig a síelés alatt végig szikrázik a nap.
2 éve velünk így esett, akkor picit jobb volt.
Ciao
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Ma megjártam életem első magyar síterepét. Kellemesen csalódtam Mátraszentistvánban. remekül síelhető pályák és a sorbanállás bár néha nagy volt, déltől 5-ig több mint 20szor csúsztunk. A csákányos kezelők szimpatikusak voltak, viccelődtek, a fenekünk alá tették amit kellett, európai színvonalon.
sajnos ijedtséggel indult a nap, mivel a síkölcsönző, reklámjaihoz, hirdetéséhez méltatlanul már fél 11kor kiürült, ezért mehettem Galyatetőre. Üzenem nekik, hogy ezen illene változtatni, mert aki Pestről elindul léc nélkül, az rettentüen megszívhatja.
A másik üröm az örömben a büfénél való sorbanállás. kerek egy óra!!!! De elszállt a harag, amikor kiderült, hogy a főnök ajándéka plusz egy óra (állítólag a hosszú sorok miatt, amit én ritkén érzékeltem), így kipróbálhattuk az "éjszakai sízést" is, világítással.

Szóval jó volt, élveztük.
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Hétvégén jöttünk haza. Ismételten sem hazudtolta meg magát a Dolomitok. Ragyogó napsütés, tökéletes pályák. Mintha csak a mi érkezésünkre vártak volna. A szállás Castello di Fiemme-ben kicsit távol volt a pályáktól, de a csendes kis falu a az olcsó de bőséges reggelit és vacsorát kínáló 3csillagos hotelével kárpótolta a liftek közelségét. Ebből az okból is személy szerint 3 nap Alpe Cermis és 3 nap Latemar sikeredett. Alpe Cermis aranyos, 1-2 napra megfelelő hely nem túl sok pályával, de köztük egy piros-fekete-kék kombinációjú nagyon hosszú lehetőséggel.
Latemar egy jelentősebb, ebből kifolyólag jobb terep, és ami szem szájnak ingere, megtalálható. Erdei ösvény, nagyon széles gyakorló piros-kék pálya, fekete lejtő. Egyetlen hatalmas :) probémája talán csak az, hogy kezd háttérbe szorulni a jó kis olasz kaja az osztrákos virslivel szemben:)) Itt már a hegy egyik felén inkább német szavakat hallani.
Amúgy meg az olasz kisebbséget szinte elnyomják a magyar, lengyel, cseh és szlovák mondatok. Egy kis téli Kelet-Európa a Dolomitok közepén:)
Mindenesetre nagyon jó terep!!
Már mennék is vissza...
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Olaszország
Piancavallo
2006.12.05.
Csak, hogy ne legyenek párhuzamos topicok, gondoltam írok egy picit ide is. Én 2004 elején voltam Piancavallon, és még nem nagyon tudtam síelni (most sem Giorgio Rocca), de nincsenek negatív élményeim a fennt említett problémákat illetően. Amcsi katonákkal nem találkoztam a pályákon, sorbanállás sem volt. Bár valószínüleg hétvégén azért nagyon sokan vannak. A parkolás szinte lehetetlen ilyenkor. Igazság szerint mintha csak pályaszállások lennének, vagy gyaloglással megoldható távolságok. Azt mondjuk jó kideríteni, hogy hol vannak a pályákhoz legközelebbi hotelek. Valóban nem hosszú pályarendszer, de én itt is képes voltam hatalmas esésekre. A tetőn található hütte nagyon tuti, hatalmas terasszal, min. 270°-os látószöggel. Onnan mondjuk kezdőként lejönni nem volt valami mennyei érzés.
Sappadán nem voltam még, de a véleményeket olvasgatva ez egy jóval jobb helynek tűnik.
A kaja az pedig itt is olasz, úgyhogy baj nem lehet:)
Ciao
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Olaszország
Paganella
2006.11.27.
Sziasztok!

Január végén, február elején jártam Paganellán, és csak csupa pozitív jelzőt használnék a hellyel kapcsolatban. Azt nem lehet sohasem megmondani, hogy 3 hét múlva lesz-e hó, de ha van, akkor tökéletes élmény. (fekete pálya árnyékos helyen van és inkább korcsolyapályára hasonlít) Meglepően kevéssé felkapott hely a gépek, liftek és a pályák minőségéhez képest, ezért tömeggel nem nagyon találkoztam ezidőtájt. Itt történt velem először életemben,hogy az egyik késő délután tök utolsóként csúsztam végig a leghosszab szakaszt. Mennyei volt. Mellesleg az ilyen pillanatokért érdemes síelni.
Mivel meglehetősen kevés esetben történik meg, hogy tökéletes távolságban száll meg valaki a pályáktól, ezért nem mondanám, hogy nagy probléma lenne Molvénoban lakni. (egy szép hegyi tó is van itt) (Én Andalóban 200 méterre laktam a pályától, de bakancsban az is rengetegnek tűnik, legalábbis nekem) A fő kabinos lift mellett lehet léc és bakancstartó boxot bérelni, és ha az embernek (ellentétben velem) nincs igénye különosebb otthoni belső bakancsszárításra, akkor a tökéletes megoldás szerintem mindenképpen ez, és így ha véletlenül mégis tömeget találsz a buszon, akkor sem kell léccel a kézben, bakanccsal a lábon nyomorogni.
Utószónak:Bár nem akarok elkeseríteni senkit, de az európai (francia) lesiklóversenyeket törölték az elkövetkező hetek versenynaptárából, és ez semmiképpen sem jó jel a hómennyiséget tekintve.
Remélem ez csak ijesztegetés. Jó sielést Paganellán, nem fogjátok megbánni.
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Szia!
Mi február 20. körül voltunk itt egy napot. A hely nagyon kellemes, egy aránylag nagy étteremmel és pályaszállással, ha nem tévedek. (az étterem tuti, de azon a hétvégén két helyen voltunk, és az egyik pályaszállás szempontjából szimpatikusnak tűnt, persze egy harmadik helyen szálltunk meg:)) Kettőnél több napra azért közepes sízőknek is kevéske, szerényke, megtanulni talán jó.
Hó elegendő mennyiségben volt jelen ebben az időszakban.
A környéken van még pár síterep,így ha minden kötél szakad, és nincs hó, akkor fél órán belül találtok másikat. Ha sehol nincs hó, akkor pedig nem lesz jó telünk:)
Reménykedjünk és szurkoljunk!
Ciao
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Olaszország
Paganella
2006.02.06.
Árak: tészta 7-7,5 Euro, virsli + krumpli 8 Euro,
üdítő 2,2 - 2,5 Euro, kávé 1 Euro,
Bombardino 3-3,5 Euro
Andaló mintha egy 3 éve épült túrista központ lenne, talán a legnagyobb ütemben fejlődő síközpont, pl a síliftet a hoteltulajok konzorciumban építtették, nagyon odafigyelnek. Nem szabad azt várni amit más alpesi falvaktól, mert szinte csak hotelekből áll. Persze van 3 élelmiszerbolt remek cuccokkal, 1-2 cukrászda, 1-2 bar, sok síkölcsönző (holnap írok árakat is).
Amire oda érdemes figyelni: Van egy szuper uszoda és jégcsarnok. Ha a hotelek adnak egy kedvezményre jogosító kártyácskát, akkor pl. az uszoda belépő 2 Euro!!!! 7 helyett. Olcsóbb mint itthon. Esténként jól eshet lazításként.
Visszatérve a pályákra: utolsó nap utólsóként szálltam be a síliftbe és a lemenő nap fényében magányosan csúsztam le. Hát mit mondjak, méltó befejezés volt.
Tömegre állítólag csak vasárnap lehet számítani, a szombat mérsékelt, mivel Italiaban sok helyen van tanítás, ill az olaszoknak ez a bevásárló napjuk.
Ha kérdés van szívesen válaszolok! Egyébként töménytelen mennyiségű magyar volt ezen a héten.
Ciao
apalermoi
12 élménybeszámolót írt
12
18 éve tag
Olaszország
Paganella
2006.02.06.
Most jöttem haza, és ismételten nem csalódtam az olasz síterepekben, verőfényes napsütés végig, nagyon jó pályák. Most csak röviden. Rendőrt nem nagyon láttam, bár nem is vagyok túl gyors még. Száguldozó arcokat viszont rengeteget, ennyi jól síelőt még sehol nem tapasztaltam, lehet tanulgatni. Andalóban szálltunk meg, kis sétára a kabinos felvonótól. Molvenoból csak busszal lehet elérni a lifteket. Szép hosszú pályák, a fekete pálya jegesnek mondható, a többi csak néhol, főleg 3 óra után. A kezdőknek a síterep egyik oldalán, a tetején található 2-3 kék pályát merem ajánlani, de lejönni csak hosszú pirosokon keresztül lehet, vagy kisebb, hegynek felfelé séta után a kabinossal le lehet jönni. Persze alul is vannak zöld "baby" pályák szigorúan csak az első lépésekhez. Többit majd később. tutira megéri elmenni oda. Ja és a hütték. Mi mivel család + barátok kerestük az együtt kajálás lehetőségét, ezért a felső kék pályák felénél lévő hüttében kajáztunk, napsütötte, tészta és virsli. Pizza nem volt a két helyen ahova benéztem:)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.