Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Botyar kiemelt beszámolói
Botyar
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Franciaország
Serre Chevalier
2015.02.09.
Jó írás lett Tobi:) Bárki bármivel megy brianconi szállást válasszon. Előnyei: spa használat, internet, akár frissen felújított szállás (jelenleg), ár azonos, carrefour a településen ahol olcsóbban tud vásárolni (a helyi tesco) és nem utolsó sorban fél nyolc után is van hol vásárolni...

Hangulatra a többi kicsi település nekem személy szerint jobban tetszik. A hüttékhez nem tudok mit hozzászólni mint az alábbit: általában sört veszek bennük vagy forralt bort:) Az árak nekem a szokásos francia áraknak tűntek. Sör hüttében 5-8 euro attól függően milyet kérsz és még helyi főzésűt is tudsz venni:)))) (Tignesben vettünk már jóval drágábban is, akkor 5 forralt bor és egy forrócsoki rummal 60 euroba került...)

Út kocsival:
Magyar autópálya szakaszt mindenki tudja neki mennyibe kerül én egy 10 napos matricát vettem. Tankolni érdemes még az utolsó kútnál is itthon, mert jelenleg itthon volt a legolcsóbb kb 1,1 euro/l. A szlovénoknál mivel a 8adik napon jövünk haza érdemes megvenni a havi bérletet 12k huf volt és nem szabad elfelejteni, hogy a szélvédőre fel kell ragasztani, ellenkező esetben büntetnek érte. Mielőtt átmennétek az olaszokhoz ismét tankolás. Ára kb. 1.2 euro/l, az olaszoknál 95-ös benzint 1.6 - 1.9 euro/l-ért mérték. Olasz autópálya díj oda vissza kb. 120 euro. Ami fontos még, hogy ésszel vezetve egy 60 literes tankkal simán átmész a franciákhoz így kitudod kerülni a drága üzemanyag díjakat. Számolni azért érdemes, mert 16 órakor a harmadik kút volt csak nyitva, szal ha neccesnek érzed akkor Oulx után tankolj még rá. Villeneuve-ben van tuti egy ami 20 óráig nyitva van... :)

Pályák közül nekem a következőek tetszettek:
Bacchastól Monetierbe menő piros pályák. Villeneuveben a Casse du lievre. Chantemerle - Luc Alphand. Briancon - Vauban de ez annyira kiesett nekünk a Villeneuve szállás miatt, hogy egyszer mentünk el ide.

A cuccumelli részt jó időben ajánlatos megnézni, mert van egy fal ahol nyugodtan lehet pályán kívül csúszni, lavinát nem fogsz megindítani és ha bármi vész van közel a pálya és rátok látnak... egyébként a sok óda amit erről a részről hallani nem fedi részemre a valóságot...
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.