Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Lacquo kiemelt beszámolói
Lacquo
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2016.03.29.
Húsvétkor újra megnéztük Turracher Höhét. :) Egy hónappal ezelőtt kicsit hidegebb volt, sőt a hó is esett.
Viszont most a völgyben nagyon tavasz van. Kásás, olvadó hó jellemző. A házak tetejéről is olvad a hó, jég.

Annak ellenére, hogy a kijelző +16C-ot mutatott a 17-es alján elég jó pályák voltak. Fenti részeken szinte nem is volt érezhető, hogy húsvéti tavasz van, kb. 0C körül lehetett a hőmérséklet +/- 2C. Kiváló osztrák pályakezelés itt is jellemző. Nem kellett nagyon beöltözni.

Inkább haladó síelőknek, snowboardosoknak ajánlott a hely, a kék pálya is kevés, a legtöbb rész tempós.

Kedveltük a következőket: kék 18, piros 19, piros 14, piros 16, piros 2,3,4, kék 17, de sorolhatnám még.

A fekete 15-ös csalóka, elején nem látható a lejtése, de utána már igen. :) Egyébként rövid szakasz (kb. 200m) és utána pirossal folytatódik.
32-es pálya átcsúszós pálya, mint a 31-es. Lassú, keskeny, néha vízszintes, ill. emelkedős, de valamivel könnyebben abszolválható snowboarddal, mint a 31-es.

A Seetaxi továbbra is üzemel. :)

Sokan nem voltak, csak néha volt kis feltorlódás a felvonóknál. Szeretem ezt a pályarendszert. Remélem a következő szezonban nagyobb tél, ill. hó lesz (itt is).
Lacquo
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2016.03.17.
Márciusi hosszú hétvége idejére látogattunk Nassfeldre. Itt esett bőven hó, úgyhogy gondoltuk nem lehet baj a hóviszonyokkal ezen a profi pályán.
Nem is nagyon volt. Jegesedést sem tapasztaltunk szinte sehol.
Három napot töltöttünk itt. Annak ellenére, hogy nagyon napos pályának írják első nap elő sem bújt a nap a felhők mögül. Második nap délutántól napos volt az idő és harmadik nap ha nem is sütött a nap, de legalább köd nem volt.
Egy-két lassítós pályától eltekintve az összes pálya nagyon szimpatikus volt számomra. A hómennyiséggel nem volt baj.

A hőmérséklet meleg volt a lentebbi részeken. Sajnos a 80-as alja, ami a Millennium Expressig visz egy olvadós, kásás buckahalom volt, így nem lehetett végig élvezni ezt a hosszú szakaszt. Nagyon igénybe vette a lábakat, derekat is és ráadásul rengeteg ember csúszott rajta.
Jobban jártak azok, akik elkanyarodtak jobbra és lementek a felvonóval (felvonóval lefele, haha).

Kár, hogy kevés a fekete pálya, de kékből sincs sok. A kékek főleg átcsúszós keskeny pályákat takarnak, ill. 1-2 tanulópályát.

A 40-es pályára átjutni nem mindenhonnan volt egyszerű. Ha elrontja valaki az átcsúszást a 23-as pályáról akkor át kell sétálni a szállodák közt kb. 100 métert a folytatáshoz. Sajnos a 40-es pálya lentebbi része itt keresztezi a szállodák közti utat amin nincs hó, így mindenképp le kell csatolni. Nem értem miért nem hordanak rá valamennyi havat, hiszen ott még nem is volt annyira meleg, hogy elolvadjon.

Park is található a pályán - ami a térképen szerintem nincs is jelölve - amihez először fel kell menni a felvonóval (talán az 1-essel), majd lecsúszni a csákányoshoz. :) De megéri! A pálya nyugati részén mintha kevesebb ember is lenne és fenn gyönyörű a kilátás.

Mindegyik pályaszakasz nagyon tetszett. Hosszúak, jól kombinálhatóak. Snowboardosoknak is ideális.
Kevés a kanyargós erdei szakasz és a fekete pálya, de ennek ellenére egy kiváló pályával ismerkedtem meg.

Ottjártunkkor esett mindhárom nap a hó szóval aki most látogat Nassfeldre nem lesz hiánya hóból. :)

Az oldalon megjelenített Budapest-Nassfeld 600km távolság nem reális. Legalább 650km-rel kell számolni és inkább 7 órás menetidővel (nem Semmering, nem Szlovénia fele). Sok a kanyargós, alagutas rész csakúgy, mint a 100-as korlátozás is . Ha végig nem is, de kb. 600km-t lehet menni autópályán.
Lacquo
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Turracher Höhe után megnéztük a Bad Kleinkirchem-i pályát is. Előrejelzések szerint kevesebb havat és melegebb időt jósoltak erre a terepre. Ez sajnos majdnem így is volt. A Kaisersburgbahnnal egészen a csúcsig mentünk, ahonnan elkezdtük szépen megcsúszni a pályarendszer bal oldalát majd egyre haladtunk jobb irányba.
A pályák egy része jó volt, de sok helyen voltak jeges szakaszok. A pályarendszer túlsó részére egy kis aluljáró vezet amely le van padlózva gumival a kristálytiszta vizű patak mellett.
Ekkora pályarendszert bejárni egy nap alatt nem lehetséges.
Sajnos elég nagy volt a tömeg a pályán és az átcsúszások snowboarddal nem túl kellemesek, mert nagyon hosszúak. Volt egy csákányos szakasz (most nem jut eszembe melyik pályára vitt), ahonnan nagy lendülettel is annyira elfogyott a tempó, hogy a végén több száz métert kellett gyalogolni a következő pályáig vagy felvonóig. A fekete 8-as pálya tetszett. Kellően hosszú volt, alig voltak rajta, nem volt széttúrva és buckás sem. Könnyű feketének vagy erős pirosnak mondanám.
Lacquo
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2016.02.29.
Február utolsó hétvégéjén Turracher Höhét ill. Bad Kleinkirchemet terveztük be.
Február 25-én és 26-án nagyon szép időt fogtunk ki. Volt kevés felhő, néha eltakarta a napot, de azért főleg napos időnk volt. A pályák kezelése kiváló volt. Foltokban voltak jeges(ebb) szakaszok, de nem volt vészes. A piros- és kék pályákon is szépen meg lehetett küldeni. A pirosak inkább tempósak voltak, mint feketébe hajlóak. Kedveltük a kék 1,17, piros 16, 14 pályákat. Ezeket jól kombinálhatóak is. A kék 31-est senkinek sem ajánlom, még síelőnek sem. Lassú és nagyon hosszú átcsúszó pálya, snowboarddal szinte szenvedés az egész. Viszont a pályák többsége jól kombinálható, és kevés a lassító, ill. távolság a felvonók, pályák közt. Ez pozitív a snowboardosoknak. A fekete 15-ösről lefújta a havat a szél. A Seetaxi elég jó dolog. A tavon a kistraktor húzza síelőket, mintha szántana. :) A hétvégén a hó is esett a mínuszban, így javítva a pályákat. Szombaton BK-t néztük meg, de vasárnap annyira ködös volt TH, hogy sajnos ki kellett hagynunk, de legalább a megszokott és közkedvelt Kreischbergen nem volt annyira rossz az idő. :)
Lacquo
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Húsvét vasárnapján látogattunk Stuhleckre. A pályától kb. 30-40km-re hirtelen áttértünk egy napos időjárásból a hóval borított szakaszra. Út mentén sok havat láttunk, csakúgy, mint a házak tetején. Tudtuk, hogy nem lesz baj a hóval, de miért is lenne ha sok esett. :)
Nyitásra érkeztünk, alig volt pár autó a parkolóban. Szombati webkamera képek sem mutattak nagy tömeget.
A pályákat élveztük nagyon, szerencsére csak a lenti kisebb pályák voltak lezárva.
Fenn nagyon jó területen tudtunk csúszni, csak lentebb voltak gyengébbek a pályák, ahol összefagyott hódarabok között lehetett csúszni.
Valamikor dél kopörnyékén szinte a semmiből jött az óriási pelyhekben hulló hó és a lentebbi pályákat is feljavította. A nap többi részében is kaptunk havat, így szinte folyamatosan friss hóban tudtunk csúszkálni.
A 10-es pálya legteteje elég nehezen volt abszolválható snowboarddal. Akármekkora lendülettel mentünk, nem tudtunk átcsúszni a lejtős részre.
1-1b elég jó volt, de a 3-3a is.
Időjárás egy napban: hegytetőn szeles, ködös, ezen kívül többszöri hóesés, napos, vagy éppen felhős, borult idő, de síeléshez, snowboardozáshoz végig nagyszerű.
Volt még valaki kinn vasárnap vagy hétfőn?
Kár, hogy zár a pálya erre a szezonra. Ennyi hóval még pár hétig tuti jókat lehet csúszni.
Stuhleck továbbra is egy szerethető kis pálya.
image.jpg
Lacquo
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Február 5-én látogattunk Kreischberg-Murauba. Az odafele vezető úton már sejthető volt, hogy jó havunk lesz. :)
Hétköznap lévén nem voltak túl sokan a pályán, kb. negyed óra után a bérletekkel, cuccokkal együtt már a felvonóban voltunk (1. és 2. pálya feletti). A hó esett, nem túl nagy szemekben, viszont egész nap. A 10 személyes felvonó felvitt Kreischbergre. Itt elég ködös volt az idő, kb. 10-20m volt a látási távolság, nagyon zavaró volt. A hóviszonyokkal baj nem volt sehol, friss, mély hóban lehetett csúszni. A másnap kevésbé volt ködös, a nap most sem sütött és szintén havazott. Mindkét nap kb. -5-6C volt. Minden "járható" volt. Kicsit többen voltak.
Szombaton felhőmentes, napsütéses napra ébredtünk. Kb. -10-11 volt a völgyben, de nem lehetett érezni. Kisebb tömeg volt a felvonóknál a pálya alján, de utána eloszlott.
Vasárnap nem tudtuk, hogy mi legyen, mert fújt a szél, és hóvihar is várható volt. Kimentünk. Hőmérséklet -2-0C körül lehetett.
Mivel tényleg nagy volt a szél, így a 1-2. pálya feletti felvonó ment csak, valamint ez melletti kis, régi beülős ill. a csákányosak, ezért mindenki ezen az útvonalon járt (2-es pálya, 12A, 12, 13, 2), és nagyon nagy tömeg alakult ki a felvonóknál. A kis régi beülőst is kipróbáltuk, hogy inkább haladunk, mint várakozunk, de az annyira lassú volt, hogy elég volt egyszer. :)
A szél lefújta vasárnap a havat a pályáról, több helyen is volt kemény, jegesebb rész. Nem volt a legideálisabb időjárás síeléshez, snowboardozáshoz. 2 órával zárás előtt abba is hagytuk.
Az egészet nézve nagyon jó időt fogtunk ki, vasárnapot leszámítva. A hóminőség nagyon jó volt, viszont 1-es fekete pálya buckás, jeges volt.
Kedvelt pályák: 2, 3, 4, 5, 7, 12, 12A, 18, 17, de összességében majdnem mindegyik pálya nagyon jó.
Aki mostanában megy, biztos jó hóviszonyra számíthat, de azért figyelje a széljelentést is.
Lacquo
7 élménybeszámolót írt
7
11 éve tag
Február 7-én érkeztünk Kreischberg-Murauba. A táj nem volt valami havas, így kicsit féltünk, hogy nem lesz elég jó minőségű hó a hegyen. Felmentünk a kabinos felvonóval (A), és egyre jobban vált hihetővé, hogy nagyon jó lesz itt csúszni. Talán a pálya aljában található fekete pályák voltak rosszabb minőségűek. A felvonóval a Kreischbergwirt-ig mentünk. Deszkák (ill. lécek) elő és csatolás. Elsőként irány a 2-es kék pálya. A hóval nem volt gond sehol, talán a 2-es pályán volt egy kicsivel több jegesebb sáv, de alapjában véve az egész sícentrum nagyon jól csúszható volt. Nagyon szép napsütéses idő volt pénteken és szombaton is. Szombaton a beülős felvonóval (K) felmentünk a Rosenkranzhöhe-ig (2118m). Ide közeledve lehetett érezni, hogy szeles, viharos, napsütés mentes idő fogad majd bennünket. Így is volt, de nagyon élveztük az időjárást. Pár 100m -rel lentebb pedig már nyoma sem volt a viharnak. Ez a K felvonó nem mindig üzemelt a hétvége folyamán, gondolom a nagy szél miatt. Pénteken, az ebben a szezonban átadott 8-10 személyes kabinos felvonóval (M) nem tudtunk felmenni, de szombaton és vasárnap üzemelt. A 12-es kék pálya aljától indult, és a csúcson több lehetőség közül lehetett választani. A 18-as, és a 7-es piros, ill. az 5-ös kicsit meredekebb, de nagyon jól csúszható szakaszok voltak. A 3 v. 4-es pálya kék része elég széles volt és egy nagy csomópontban ért véget.
Vasárnap szakadó hóesésre ébredtünk. A napsütés helyett kaptunk kb. 30-50cm friss havat, ill. kb. -4C-ot. Nagyon jó volt a friss hóban deszkázni. Egész nap esett, nem akarta abbahagyni. :) Aki most tervezi az utazást Murauba biztos nem lesz baja a hóval. :)
Először voltunk itt. Nagyon tetszett, hogy legtöbb jó helyre kabinos felvonóval lehetett eljutni, de a beülősekkel sincs gond.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.