Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

ottisz kiemelt beszámolói
ottisz
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Szlovákia
Bachledka
2012.02.15.
Január utolsó hetén 5 napot töltöttünk el Bachledova síterepén. Szállásunk a pár kilométerre lévő Zdiar egyik nagyon szuper panziójában volt (kiadós és nagyon jó minőségű félpanzióval 25 Euró/fő/éj árért). A faluban szórakozási lehetőség nincs, szóval csak olyanok válasszák ezt a helyet akik esténként a pihenést, kandalló melletti beszélgetést-iszogatást részesítik előnyben.

Közlekedés

A terepet személygépkocsival és busszal hólánc nélkül járható aszfaltos bekötő úton lehet megközelíteni. Zdiar felöl nyitvatartási időben folyamatosan, ingaszerűen járó síbuszokkal is ki lehet jutni, max. 30 perc alatt.

Síterep

A terepet elsősorban kezdőknek ill. középhaladóknak ajánlanám, de a haladók is megtalálhatják itt számításukat. Sorban állásról gyakorlatilag nem lehet beszélni, a legnagyobb várakozási idő talán 5 perc volt, de ez is csak 1-2-szer történt meg. Nekünk az utolsó két nap sikerült kifognunk a két héttel ezelőtti igen hideg időjárást, ekkor napközben -15-18 fok volt a maximum hőmérséklet. A hideg idő a terep forgalmán is meglátszott, mert ahogy közeledett a hétvége, úgy lettek egyre kevesebben a pályákon, az utolsó napon gyakorlatilag sehol sem kellett sorban állni. A vendégek túlnyomórész lengyelek és szlovákok, magyarok ottjártunkor viszonylag kisebb hányadban voltak jelen.

Felvonók

A 3 üléses elég lassú, nagyjából 10-12 perc alatt ér fel a hegytetőre. A 4 üléses egy fokkal gyorsabb és nem is volt annyira szeles. A tányérosak vegyesen indítópálcásak ill. hagyományosak, nem ütnek nagyot, viszonlag jó sebességűek

Pályák

A pályákról összeségében annyit lehet elmondani, hogy nagyon jól kezeltek voltak, jegesedés max. 1-2 apróbb helyen lépett fel, buckásodás pedig csak a meredekebb pályákon, de ott is csak délután ill. nem zavaró mértékben.

1 és 9-es: kellemes vezetésű pálya, az eleje nagyon lankás, a közepénél pedig kell a lendület, mert különben könnyen botozás lehet a vége
2-es: mi akárhogy is kerestük nem találtuk ezt a pályát
3-as: jó kis piros-fekete pálya, már kell hozzá a biztos technika, de szerintem inkább az alja fekete és a teteje a piros
4-es: a térképpel ellentétben a középső részétől végig piros, kék része csak a hegytetőn van. A piros rész elég becsapós, váltakozó meredekségű, ami miatt elő-előfordult rajta esés. Délutánonként ha nem is veszélyesen de mindig buckásodott.
5-ös: talán a pályarendszer legmeredekebb pályája, ezen nem is jöttünk
6-os: jó kis piros pálya, gyakorolni tökéletes, gyakorlatilag mindig egyedül jöttem rajta és a felvonója is viszonylag gyors
10,11: nagyon jó kis kék pálya, egyenletes meredekségű, bemelegítésnek és gyakorlásnak tökéletes
12: inkább sötétkék-világospirosnak nevezném, mert a felső része bizony igényel már egy biztosabb tudást

A hütték az egyszerűbb szlovák színvonalat hozzák, ár-érték arányban viszont teljesen korrektek. Csak 1 példa: 2 tea, 1 hambi, 1 hasáb, 1 gulyásleves tele hússal: 5 Euró. Az alkoholos termékek is igen kedvező árakon kaphatóak.

Összességében a kezdőkön kívül leginkább olyanoknak ajánlanám a pályát akik egy biztosabb kezdő tudással gyakorolni és fejleszteni szeretnék tudásukat, de még nem igénylik a több tíz kilométeres síterepeket és a hosszú kilométeres pályákat. Szóval a hely tökéletes választás egy 3-5 napos sízésre.
ottisz
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Szlovákia
Martinky
2011.03.06.
Február közepén 3 napot síeltünk Martinske Holen, néhány szó a tapasztalatokról.

Szállás: Hotel Martinske Hole. Nem rossz hely, nagyon kicsi választja el attól, hogy tényleg egy nagyon jó színvonalú szálloda legyen. Reggelizni korán kell menni, mert a svédasztalt nem nagyon töltik fel már félidőben.

Pályák: alapvetően jó minőségűek, azonban eléggé jegesek voltak, főleg az árnyékosabb részeken.

2-es: a teteje kezdőnek eléggé durva, itt kb 200 méteren esik vagy 60-70-et a pálya, a többi része kellemesen síelhető
3-as: kellemes pálya, könnyen síelhető
6-os kék: jópofa pálya kisebb-nagyobb ugratókkal
9-es: szűk, kezeletlen erdei pálya semmi extra. Arra jó, hogy ha benéz az ember a központba például egy ebédre, könnyen az ülőlifthez lehet lejutni
8-as: erdei pálya, azt nem tudom kezelt-e, de jó minőségű volt. Nem tudom miért piros (talán mert szűk), de kellemes lejtésével szinte lesikló pózban lehet rajta végig menni. Igazán nagy élmény volt a hatalmas ködből leérkezni a 2-es pályához.
1,4,6-os piros része: csak haladóbbaknak
5-ös: nem működik

Ott jártunkkor a 6 személyes ülő és a 2-es pálya melletti tányéros ment. A tányéros viszonylag gyors, azonban azt vettük észre, hogy ha nem folyamatosan érkeznek az emberek, akkor eléggé üt az elindulásnál. Hétköznap egyiknél sem volt több a sorbanállás 5 percnél.

Hütték: kedvező árak, változatos étel- és itallapokkal

Összesésgében nagyon meg voltunk mindennel elégedve.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.