Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Lalóka kiemelt beszámolói
Lalóka
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Sziasztok!

Egy álom vált valóra. Idén februárban egy hetet töltöttünk Zermattban. Utazásunk egy kicsit kalandosra sikeredett. Pénteki napon indultunk, Innsbruck volt az első napi cél, ahol egy kedves barátnőnket látogattuk meg. Szombaton 10:00-kor kerekedtünk fel mondván úgyis "csak" 400 km van hátra... AZ Arlberg-i alagútat 4,5 óra alatt sikerült abszolválni. Innen Chur-ig az autópályán jól haladtunk, majd következett a 19-es főút... 70 km-t sikerült megtenni mindig egyre havasabb úton, mígnem Sedrunban egy behajtani tilos tábla állta utunkat. A helyi hotel tulajdonosa felvilágosított, hogy 90-100 cm hó esett, így az utat lezárták. Nem volt mese, vissza Chur onnan Zürich, onnan Bern, Spiez majd Kandersteg. Itt a kocsit fel a vonatra, át a hegyen irány Visp és érkezés!(16 óra alatt) Szállásunk a meseszép svájci kis faluban, Randában volt, 10 perces vonatútra Zermattól. A ház 3 perc séta a vonatállomástól.
http://www.rhone.ch/ferienwohnungen.../Ferienwohnungen_Conconi-...
1.nap: Saas Fee. Gyönyörű falucska az égig érő hegyek között. Hosszú, széles, szépen kezelt pályák vártak minket - na de ezt majd a Saas Fee-beszámolóban.
2. nap: Zermatt. A lányoknak korai, 09:30-as indulás, persze én már reggel 7-kor "toporogtam", hogy: "Menjünk már!" A vonatút külön élményszámba megy. Kanyarog a hatalmas hegyek, befagyott patakok között, az ember csak bámul ki az ablakon és csodálja meseországot. A pályaudvarról egyetlen vonatúttal elérhető a Gornergrat csúcs.(3089) Mi itt kezdtünk minden napot, kellemes kék és piros pályákkal. Sosem felejtem el, mikor a ködből először rajzolódott ki a Matterhorn, legszívesebben megállítottam volna az időt! Pompás,leírhatatlan és emberfeletti. Elérjük a csúcsot, már dobom is a lécet a hóra, kattan a kötés és VÉGRE CSÚSZOK! A pályák tökéletesre kezeltek, változatosak és hosszúak. Gyönyörű napsütés, körbe 4000-es hegyek, bárcsak sose érne véget ez a nap...
3.nap: A Rothorn(3103) és a Stockhorn(3532) meghódítása. Délelőtt tökéletes volt az idő csak csúsztunk és csúsztunk. Délután aztán feltámadt a szél, ezért sok liftet leállítottak. Szerencsére mi még feljutottunk a Stockhorn csúcsra , bár a lejövetelt azért nem nevezném egyszerűnek. A szél sok helyen eltüntette a pályát. Azért az alacsonyabb részeken lehetett száguldani.:)
4. nap: Köd és köd és köd. Nehezen találtuk az egyensúlyt és néha a pályát is, de nem adtuk fel! Idővel kicsit javult a helyzet, vagy talán csak megszoktuk.
5. nap: Már reggel szikrázó napsütés volt. Ideális nap a csúcshódításra! Irány a Matterhorn glacier paradise (3899). Sajnos a léceket nem vihettük fel, de így is megérte. Fantasztikus kilátás, lélegzetelállító magasság. Végigsétáltunk a gleccserpalotában, ami szintén páratlan élmény volt. A pályarendszer ezen részén voltak talán a legtöbben, így itt kicsit buckásabbak voltak a pályák.
6.nap: Sajnos ez a nap is eljött, mint mindig. Hatalmasat csúsztunk pályán és pályán kívül is. Végigjártuk még egyszer a számunkra legkedvesebb részeket, elkészült az ezredik fénykép a háttérben a Matterhornnal. :) Befejezésül kedvenc hütténkben még egy biobúzasör, a lányoknak pedig egy baileys-es forrócsoki. Közben megbeszéljük, hogy ez az a hely, ahova biztosan visszajövünk.
Hazaút: Randa - Visp - Brig - Locarno - Chur - Innsbruck stb. Ez az útvonal véleményem szerint a nyerő. Leszámítva , hogy Albergnél visszafelé is 5 órát araszoltunk.
Minden túlzás nélkül, ez volt életünk legszebb, legjobb, legemlékezetesebb síelése.
Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/zermatt...-2013/kep/1/
P1100241.JPG
Lalóka
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Szlovénia
Krvavec
2013.01.21.
Sziasztok!

2013.01.17.-20. között 3 napot síeltünk Krvavec-en. A szomszédos faluban Adergasban sikerült apartmant ( Vestina apartman) foglalnunk kedvező áron. ( 210 Euro - 4 nap/ 3éj, 5 főre) A recepción kevezménnyel tudtunk síbérletet venni! A kabinos felvonó 5 perc autóútra van innen. Pénteken napsütés erős hideg szél (ennek köszönhetően zárva volt a csúcs) és majdnem üres pályák fogadtak minket. Friss porhó , a pályák mellet kb. 60 cm mélyhó várt bennünket.Egy kis kékpályás bemelegítés után végigjártuk az összes piros pályát valamint a nyitvalévő feketéket is. Amit hiányoltam azok a számomra oly kedves erdei pályák voltak. Ezek hiányát igazán másnap éreztük meg amikor a hatalmas köd miatt a látótávolság gyakorlatilag nullára csökkent a legalsó pályák alsó harmadának kivételével.... Snowbordosaink 1,5 lecsúszás után fel is adták a küzdelmet, pontosabban tiltakozó hüttézésbe kezdtek. :) A szombati tömegről mindent elárul , hogy már az odavezető út első falujában egy hatalmas parkolóba tereltek , ahol már megérkezésünkkor is kb. 300 autó parkolt. A buszok 5 percenként indultak fel és le. Vasárnap, ködhöz sajnos még eső is társult de mivel ez volt az utolsó napunk így teljes átázásig húztuk az íveket aztán nekivágtunk az 5 órás hazaútnak. Összességében jó volt minden csak az időjárás lehetett volna kegyesebb.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.