Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Seldon kiemelt beszámolói
Seldon
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Bulgária
Borovec
2017.02.03.
Január 22.-én és 23.-án két napot síeltünk Borovecen. Ragyogó napsütés és tetemes, közel másfél méteres hó fogadott minket. A porhó minősége a magasan fekvő Markudjik pályáin kifogástalan volt. Sitnyakovo és Yastrebetz síterületen, a hó alatt jegesek voltak a meredekebb pályaszakaszok.

A pályák nehézsége és hossza összességében sokszínű. Yastrebetzen széles hosszú piros pályák dominálnak. Sitnyakovon a nagyon meredek feketétől a kezdő szintig minden van. Itt veszélyes lehet, hogy a nehéz pályákat merőlegesen keresztezi a kezdőkkel zsúfolt, nagyon lankás pálya.

Markudjik terület az erdőhatár felett van, kiváló terepadottságokkal rendelkezik, szépen lehet itt választani a tudásunknak megfelelő lejtőt. Igazán különleges élmény volt a hegygerincen végigvonuló panoráma pályán csúszni, valamint találtam meredek buckás lejtőt is, persze ezt is kipróbáltam kétszer.

Legtöbb felvonó, gyors és kényelmes. Van egy régebbi, lassú, nagyon hosszú és hangulatos kabinos piros felvonó, a gondola. Ezzel mentünk fel először a hegyre, úgy hallottam egész évben üzemel. Vasárnap nyitás után kb. 20 percet vártunk rá, napközben mikor a síelők és boardosok már felmentek már nem volt sor. Vasárnap néha rövidebb várakozás megesett, ezt leszámítva nem volt zsúfoltság, se a pályákon, se a felvonóknál, de még a hüttékben sem.

Bulgáriában az árak többnyire kedvezőbbek mint Magyarországon, bár a sípályák közelében ez nem tapasztalható. Jelentősen, néhol akár többszörösére is emeltek az étel/ital árakon a felvonók mellett. A pálya mellett még így is jócskán a Nyugat európai árak alatt lehet vásárolni. Azt tapasztaltam, hogy az eladók rámenősek, több helyre is próbáltak beterelni több kevesebb sikerrel. Mind a szolgáltatások, mind tömegközlekedés, mind gasztronómia terén is széles skálán mozog a minőség. Repülővel mentünk, helyben egy kisebb kölcsönzőből béreltünk felszerelést, nagyon kedvesek voltak, itt és még más kisebb üzletben is csak készpénzt fogadtak el, érdemes tehát elegendő levát vinni magukkal, vagy Eurót, ezt könnyen átváltható.

Összességében pozitív élményekkel búcsúztunk, ajánlom azoknak akik új kalandra vágynak és nem teljesen kezdők. Sok hóval gyönyörű volt a természet, szívesen visszatérnék egy másik évszakba túrázni a Rila hegységben.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.