Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

PrtyGbr kiemelt beszámolói
PrtyGbr
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
Ausztria
Ski Juwel
2014.02.06.
Három alkalommal voltam itt. Egyik évben volt vagy 120 cm hó, mondanom sem kell, az volt a legjobb.
A szállás Auffach-ban volt, egy 8 személyes három emeletes ház három fürdőszobával, 4 hálószobával, tágas konyhával és nappalival, NAGYON kedvező áron (90 € / éjszaka / 8 fő). A pálya kb 50 m séta.
Az Auffach-ban található kabinos felvonónál gyakori, hogy reggel félelmetes méretű sor van, ennek ellenére a várakozási idő nem annyira félelmetes, kb 10 perc (délig úgyse jössz erre újra, addigra meg bőven elfogynak az emberek).
A pályák jól kezeltek, nagyon szélesek, akik carvingozni szeretnek, nagyon jól fogják érezni magukat(bár ha azokon a pályákon valaki végig lemegy szabályosan carvingozva megállás nélkül.. hát neki van állóképessége na. :) ). A fenti felvonóknál egyáltalán nem jellemző, hogy várni kelljen.
A szélső piros pályákon (11, 12) nem emlékszem hogy egyszer is láttam volna ratraknyomot, csupa bucka és jég volt minden alkalommal. A többi nagyon jó volt, egy rossz szavam se lehet rá. Az Inneralpbach felőli oldalon nem jártam valami sokat, de amennyire emlékszem ott is jók voltak a pályák, nem volt semmi gond.
Niederau-ban kellemes lankás kék pályák voltak, carvingozni nagyon jók. Akkor is érdemes ide jönni, ha friss hó esik, mert van egy hegyoldal, amire a fekvése miatt épphogy nem süt rá a nap, így nem olvad meg a hó. Egész nap porhóban lehet csúszni, valamiért nem is megy arra senki (pedig egyetlen szakadék, patak, autópálya, jeti sincsen arra. Csak a hegyoldal után kb 30 métert erdőben kell csúszni (nem szlalomozó halálcsapda, csak át kell csúszni rajta).
Amit sajnálok, az a snowparkok hiánya. Az Inneralpbach felőli részen volt kéthárom box, meg két ugró, de ezek nagyon aprók voltak, kezdőknek ajánlanám. Az Auffach felőli oldalon már komolyabban nézett ki a dolog, itt van egy egész szép méretű ugró, meg félcső. Nos, annak ellenére hogy háromszor voltam már itt, egy alkalommal se láttam kezelt félcsövet, csak jegesedett szétzilált valamit. A felső részen volt egy pofás vízszintes box, lejjebb a kicker mellett egy egyenes íves(szép nagy) box, kicsit lejjebb egy U-alakú. Ezek mind jól meg voltak építve, de valljuk be, nem valami nagy választék. Ráadásul az utolsó alkalommal pont az utazás napján (a felvonókezelő elmondása szerint) valami zseni azzal játszott, hogy kiment a csákányos lift nyomvonalából oldalra, ami azt eredményezte, hogy a kábel kiugrott a csigából, felrántott vagy 15 embert 2 méter magasra, és az ezt követő héten (pont amikor én ott voltam) nem lehetett használni. Mivel ez az egyetlen felvonó, ami a "haladó" park tetejére felvisz, ezen a héten a régi módszerrel lehetett használni a parkot - felgyalogolva.

Mindent összevetve nagyon jó kis hely, bármikor szívesen mennék ide. A bérlet ára ekkora pályarendszerért szerintem normális, viszont akik snowparkban szeretnének csapatni, azok nem biztos, hogy itt találják meg a számításukat.

8/10
PrtyGbr
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
Franciaország
Chamrousse
2014.02.06.
Egy hete értem haza kb. Nagyon jó volt, élveztem az egész hetet, DE:
Szállás a L'arselles hotelban volt, ami elvileg három csillagos. Na aki arra három csillagot rakott annak kérdezés nélkül három fogát kéne kiverni, ahogy annak is, aki azt állította hogy ez egy hat személyes szállás. Egy szoba franciággyal. Tágasnak, kényelmesnek tűnt, bár én nem voltam benne. Egy nappali kihúzható franciaággyal. Az az ágy akkor két személyes, ha egy pár alszik rajta. Amúgy másfél. Ha azt az asztalt hatan körbeülik úgy, hogy senki nem könyököl senki bordájában, akkor minden elismerésem. A csapből sztem minimum 70 fokos víz jött, olyan volt mint egy gőzborotva, abszolút pozitívum, ahogy a mosogatógép megléte is. Negatív, hogy nincs egy bögre. Van két decis és mokkás pohár, meg tál. Bögre nincs. A harmadik szoba az emeletesággyal... na hát oda ha bemész, akkor kb úgy érzed magad mint a sitten. Ablak nincs, az ágy és a fal között max 70 cm hely, EGY darab konnektor. A lámpa az első felkapcsolásnál kiégett, egész héten nem kaptunk újat, pedig szóltunk a recepción. A másfél személyes ágy problámáját úgy oldottuk meg, hogy fogtunk négy plédet (jut eszembe, paplan nem volt, csak ilyen pokróc-szerű valamik), leterítettük a földre, és minden éjjel valaki a földön aludt (kő-papír-olló döntötte el, hogy ki). Szóval a szállás nagyon jó LETT VOLNA ha négy személyes, nem hat.
Pálya: Nagyon jó volt az összes, GYÖNYÖRŰ kilátás, alig kellett sorbanállni a felvonóknál, nagyon ritkán állt meg a lift.
VISZONT: nem tudom milyen indokkal, de ha előző este/délután esett a hó, akkor nem mentek a ratrakok. Reggel kilenckor találtam olyan pályát, amin térmagasságú buckák voltak. Nem értem. Ugyanígy a snowpark ugrói is az előző napi állapotukban voltak, azzal a különbséggel, hogy volt rajtuk 5cm porhó (aki ment már ilyenben, tudja hogy az ugrón nem előny hogy puhára érkezel, hanem idegtépő, hogy nem tudod belőni a kellő sebességet). Viszont a többi alkalomnál reggel a pályák kiválóak voltak, a snowpark szintúgy, NAGYON JÓ A PÁLYA!! (park elemeit én személy szerint máshogy rendeztem volna, mert sokkal több lehetőséget ki lehetett volna hozni belőle, ennek ellenére nagyon jó volt)
Az utolsó előtti napon sikerült megtalálnom az olimpiai pályát(mondjuk előtte nemnagyon kerestem, ami azt illeti nem is tudtam, hogy van), de a közepénél azt hittem, hogy eltévesztettem az irányt, de aztán a sítérképen megnéztem, és jó helyen jöttem le. Egy normális piros pálya, semmi több.

SUM: Nagyon jól éreztem magam (asszem a társaim nevében is mondhatom ezt), összességében nagyon jó volt. A szállást is megszoktam kb a harmadik-negyedik napra, de tartom a véleményem, hogy ráférne egy verés arra, aki ezt háromcsillagosnak és hat személyesnek nyilvánította. A pályák nagyon jók, a kilátás mindegyik részről gyönyörű, de friss hó adottságait lehet, hogy nem ismerik az ottani pályakezelők.

7/10
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.